lauantai 9. helmikuuta 2019

Mitä syön päivässä

Mä rakastan ruokaa. Mä tykkään panostaa hyvän makuiseen ruokaan, ja mieluummin jätän syömättä kuin syön pahaa (tai edes vähemmän maukasta) ruokaa. Ruoka on ihana asia, ja siksi tykkään jakaa mun syömisiä myös teille. 

Heti alkuun sanon, että mä en todellakaan syö näin joka päivä. Tämän päivän kuvaus ei rehellisesti kauheasti vastaa mun tyypillistä ruokapäivää, mutta toisaalta siksi se on juuri niin hyvä. Mä en jaksa syödä rutiininomaisesti aina samoja juttuja, ja siinä missä toisinaan tykkään todella panostaa ruokaan, välillä ei vaan jaksa. Tässä kuitenkin mun päivän syömiset viime viikon perjantailta, kun mulla oli vapaapäivä, enkä lopulta päätynyt poistumaan kotoa kertaakaan koko päivänä.


Myöhäinen aamupala: 

✗ Avokadotoastia (bataatti-porkkanapaahtoleipää, yksi avokado, sitruunamehua, suolaa, pippuria ja chilihiutaleita)
✗ Smoothie (luonnonjogurttia, yksi avokado, pakastemarjoja ja -mangoa, kaurahiutaleita, chiansiemeniä, kookoshiutaleita ja appelsiinimehua)
✗ Keitetty kananmuna (päällä chilihiutaleita)
✗ Kaksi minipaprikaa
✗ Appelsiinimehua

Mä olen tosi huono syömään aamupalaa, mutta vapaapäivän kunniaksi panostin oikein kunnolla. Paahtoleipä avokadolla on mulle hyvin tyypillinen myöhäisen aamun aamupala, jonka kaveriksi usein paistan kananmunan. Tällä kertaa halusin kuitenkin päästä helpolla, joten paistamisen sijaan keitin yhden kananmunan. Koska leivät itsessään eivät riitä täyttämään, tein kaveriksi smoothien. Mä olen viime aikoina tehnyt smootheja tosi usein aamupalaksi, ne on helppo vetää kiireessä tai vaikka ottaa aamuluennolle matkaan. Mä olen viime aikoina alkanut laittaa kookoshiutaleita kaikkeen, ja ne sopivat smoothieenkin ihan superhyvin. Olin aikaisemmin viikolla ostanut Lidlistä paketin minipaprikoita, joten leikkasin niitä pari naposteltavaksi lautaselle.

Mä en varsinaisesti tullut täyteen tästä ateriasta, mutta mä en aamuisin osaakaan syödä mahaani täyteen. Olen tosi huono aamusyöjä, ja tämäkin kuvassa näkyvä ateria oli paljon monipuolisempi, kuin tavallisesti! Kouluaamuina usein juon pelkän smoothien, tai vedän kiireessä kitusiini pienen kulhollisen puuroa, jotta jaksan pyörtymättä lounaaseen asti. Aamujen kiire ja väsymys ei vaan toimi yhdessä monipuolisen, ison ja ravitsevan aamiaisen kanssa.


Päiväruoka:
(koska kello oli liian paljon lounaaksi mutta voiko syödä päivällistä jos ei ole syönyt lounasta?)

✗ Riisiä ja parsakaalia
✗ Avokado (maustettu tuoreella sitruunamehulla ja suolalla)
✗ Mustapapuja, sipulia, chiliä, valkosipulia ja paprikaa (lämmitetty pannulla, maustettu suolalla ja valkoviinietikalla)

Mä laitan melkein aina ruoaksi pastaa, mutta tällä kertaa kaipasin vähän vaihtelua. Tämä olikin siis hyvin perus "katsotaan mitä kaapeista löytyy" -ateria, ja toimi! Ainekset eivät maksa paljon mitään (ja kaikki ovat sellaisia, mitä multa löytyy enemmän tai vähemmän aina kaapista), ja valmistukseen meni tasan niin kauan kuin kesti keittää riisit. Tällaisista annoksista tulee usein myös puolivahingossa vegaanisia, pasta-aterioihin kun tungen poikkeuksetta isot kasat juustoa :D Mä olin ihan ehtinyt unohtaa, miten hyvää tuore sitruunamehu mausteena on, ihan mahtava lisä! Viime aikoina olen todella huomannut, mikä ero tulee, kun käyttää tuoreita raaka-aineita, ja kun yhden sitruunan tai muutaman chilipalon saa noin 50 sentillä, pystyy opiskelijakin (tai minä ainakin) panostamaan herkullisuuteen ♥️

Tämä oli ihan sikaherkullinen ruoka, mutta taas laiskuus iski ja olisin todellisuudessa voinut syödä enemmänkin kuin tuon yhden kulhollisen, mutta säästin loput seuraavalle päivälle töihin evääksi. usein tällaiseen ateriaan paistan kananmunan kaveriksi, mutta tällä kertaa ei tehnyt mieli, kun olin aamupalallakin jo kananmunaa syönyt.


Iltapala:

✗ Lämpimiä voileipiä (äärimmäisen low-key: bataatti-porkkanajuuresleipää, ketsuppia, chilihiutaleita, cheddaria, oreganoa)

Mä olen vielä huonompi syömään iltapalaa kuin olen aamupalaa. Usein mun illan kunnon ruoka tulee syötyä niin myöhään, että menen sen jälkeen suoraan nukkumaan. Usein käy myös niin, etten illalla enää jaksa väsätä syötävää, joten helpompaa on mennä nälkäisenä nukkumaan. Jep, mä olen tosi huono syömään! Nyt iltapalaksi kaipasin jotain superyksinkertaista, juustoista ja tomaattista. Niinpä tein kolme lämmintä voileipää, joiden päälle laitoin pohjalle ketsuppia, siihen päälle chilihiutaleita, juustoa ja oreganoa. Onnistuin polttamaan leivät vielä uunissa, niin mun piti rapsutella palaneet osat pois, ja muistin ottaa kuvan vasta siinä vaiheessa, kun olin jo kaksi leipää syönyt. Koska nämä olivat näinkin yksinkertaisia,  mulle kieltämättä jäi vähän nälkä, mutta laiska  kun olen, annoin vain olla.

Tämä on vähän surullisen kuuluisa kuvaus mun vapaapäivien syömisistä, yhdelläkään aterialla ei varsinaisesti tullut syötyä mahaa täyteen. Aamuisin en vaan osaa syödä niin isoa aamupalaa, ettei jäisi ollenkaan nälkä, varsinaiselta ruoalta mun piti loput jättää töihin evääksi ja illat nyt vaan ovat sellaisia. Älkää ottako musta mallia, vaikka hyvältä nämä kaikki ateriat maistuivatkin!

Mä haluaisin kyllä ehdottomasti tehdä enemmänkin tämänlaisia postauksia. Kiinnostaisiko teitä esimerkiksi ruokapäiväkirja, jossa viikon ajalta näyttäisin teille mun syömiset? Omasta mielestäni siis teen ainakin ihan sikahyvää ruokaa, ja itse aina alitajuisesti haen lisäinspiraatioita kokkailuihini!

Tänään mä olen syönyt tortillaa (ja pari tacoa), nachoja, pastaa ja hedelmiä. Huomenna syön taas jotain muuta. Mitä sä söit tänään?


Liity lukijaksi tästä!

Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

2 kommenttia:

  1. Tosi kiinnostava lukea sun syömisistä! Mä söin tänään pitkästä aikaa mämmiä, joka oli niin hyvää *.*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Mä en oo koskaan ollu mämmi-ihmisiä (okei, en oo välttämättä edes koskaan maistanu:D)!

      Poista