keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Hyvästi Pannariblogi

Postaus tehty yhteistyössä Zonerin kanssa: oma domain saatu Zonerilta blogiyhteistyön myötä

Mulla on takana bloggailua tässä vaiheessa yli kuusi vuotta. Kuusi vuotta mä olen teille tänne kirjoitellut, jakanut kuvia, kertonut tarinoita ja päästänyt teidät osaksi elämääni. Kuuden vuoden jälkeen voisi luulla, että olisin jo jonkin sortin puoliammattilainen, mutta todellisuudessahan mun blogini on edelleen pieni ja kodikas yhteisö, johon toivottavasti on kaikkien helppo tulla ja jossa tekin viihdytte. 

Tällä viikolla mä otin kuitenkin yhden askeleen lähemmäs hieman ammattimaisempaa (nauran täällä itsekseni tuolle sanalle, minäkö ammattimainen?) otetta ja suuntaa. Mulla on nimittäin vihdoin oma domain! 


Domain ei ollut koskaan asia, jota olisin vakavissani harkinnut omalle kohdalleni. Mä olin tyytyväinen pitempään osoitteeseen ja blogspot.fi-päätteeseen. Se oli merkki turvallisesta Blogger-kodista ja tykkäsin siitä. Osoitteen alkuosa toimi myös täydellisenä lempinimenä blogille, ja ihanasti olen nähnyt, miten muutkin ovat rennosti ottaneet Pannariblogin osaksi sanavarastoaan.

Kuitenkin kun Zonerilta otettiin muhun yhteyttä ja mulle tarjottiin yhteistyön merkeissä ikiomaa domainia, mä en nähnyt syytä kieltäytyä. Mä olen huomannut, että jopa kaltaisteni pikkubloggaajien keskuudessa oma domain on nykyään sääntö eikä poikkeus, ja meitä blogspot-päätteellä bloggaavia oli enää kourallinen säkissä. Kieltämättä myös ajatus lyhyemmästä osoitteesta, jota kännykällä näpytellessä ei kuluisi puolta ikuisuutta, ei tuntunut erityisen vastenmieliseltä.


Hieman oli haikeaa luopua Pannariblogista osoitteena, ja jopa harkitsin ottavani domainiksi osoitteen pannariblogi.fi. Se olisi ollut söpö ja selvän suomenkielinen osoite, josta olisin kovasti tykännyt. Itse blogin nimeä en kuitenkaan ole muuttamassa, ja teidän nykyisten ja tulevien lukijoiden kannaltahan on kaikista helpoin ratkaisu, että osoite on sama kuin blogin nimi. 

Mä olin todella tyytyväinen Zonerin kanssa työskentelyyn, mun sähköposteihin vastattiin lähes aina ennätysvauhtia, jopa minuuttien sisällä, ja heidän valmiin ohjeistuksen avulla mun oli äärettömän helppoa asentaa domain käyttöön omatoimisesti yhden junamatkan aikana. Joten jos siellä on kanssabloggaajia, jotka ovat harkinneet (tai viimeistään tämän postauksen myötä alkavat harkita) omaa domainia, mä täysin sydämin suosittelen Zonerin puoleen kääntymistä. Domainhaun kautta pystyt kätevästi tsekkaamaan, onko sun miettimä osoite vapaata riistaa, ja varaamaan sen itsellesi. Mä itse tosiaan sain domainini yhteistyön kautta, mutta esimerkiksi domain viideksi vuodeksi kaikkine kuluineen maksaa 75 euroa, jolloin vuosi- tai kuukausihinta jää hyvin pieneksi (vertauksena esimerkiksi Netflixiin saat viidessä vuodessa kulutettua 600 euroa, hui!).

Tässä samalla päätin hieman myös piristää blogin ulkoasua. Mitään suurta muutosta ei jälleen ole tapahtunut, mutta pieni freesaus aina piristää ainakin omaa fiilistä. Toivottavasti viimeistään kesällä päästään sen verran kuvailemaan, että saan kokonaan uuden kuvan banneria varten, haha! 

Eli tiivistettynä, pannariblogi.blogspot.fi on nykyään pancakepalace.fi! Vanhalla osoitteella edelleen löytää perille, eli kaikki vanhat linkit toimivat eikä tämä vaadi teiltä mitään toimia, nyt mulla on vaan vähän kompaktimpi ja helpommin muistettava osoite. Mä päivittelen tässä uutta osoitetta myös someihini kunhan muistan, mutta onneksi tosiaan vanhakin edelleen toimii.

Siispä, tervetuloa taas askeleen kehittyneempään Pannariblogiin! Ja niin, ei se Pannariblogi taida kuitenkaan koskaan mihinkään hävitä, vaikkei enää sitä osoiterivillä luekaan. Mitä te olette mieltä tästä muutoksesta?

Psst..! Jos kiinnostaa blogin nimen tarina ja se, miten tästä blogista tuli Pancake Palace, siitä lisää löytyy täältä!

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

6 kommenttia:

 1. Oi paljon onnea uudesta osoitteesta! ♡ Itsellä on myös domain Zonerin kautta eikä oo mitään valittamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ihana kuulla ettei sullakaan oo tullu myöhemmin mitään ongelmia, Zonerin kautta taitaa aika monella olla :D

   Poista
 2. Paljon onnea uudesta, omasta osoitteesta! :3 Mäkin otin oman domainini viimein pari vuotta sitten ja se toi kivaa lisäbuustia bloggaamiseen mun mielestä :) Tai jotenkin se tuntui sellaiselta enemmän omalta tai jotain :'D Täälläkään ei oo ongelmia ollut sen kanssa lainkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja ihana kuulla, musta on toistaiseksi vielä vähän hämmentävää näpytellä uutta osoitetta, mutta se nyt on positiivinen ongelma ❤

   Poista
 3. Hitsi, munkin on ollut suunnitteilla hankkia domain ja tää kuulosti helpolta ja halvalta että voisin vaikka itsekin lähipäivinä sen omaan blogiin pistää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, jos yhtään houkuttaa, niin siitä vaan!:D

   Poista