keskiviikko 27. helmikuuta 2019

MITÄ PAKATA MUKAAN PITKÄLLE LENNOLLE

Okei ihan ensiksi, mä en meinaa uskoa, että meidän lähtöön on enää kaksi päivää! Kahden vuorokauden kuluttua me ollaan lentokoneessa kohti New Yorkia. Me lennetään Norwegianilla, joten meillä on välilaskut molempiin suuntiin. Sekä mennessä että tullessa meillä menee matkaan aikaa siis noin 12 tuntia, joista 10 istutaan koneessa. Aina pitkiin lentoihin valmistautuessani yksi tärkeimmistä asioista mulla on suunnitella, mitä pakata mukaan käsimatkatavaroihin.


Pitkillä lennoilla korostuu käsimatkatavaroiden tärkeys, sitä kun kymmenellä tunnilla tarvitsee kaikennäköistä viihdykettä. Mä etenkin olen sellainen, etten koneessa pahemmin saa nukuttua edes pitkillä yölennoilla, enkä muutenkaan jaksa yhden viihdykkeen parissa kovin pitkää pätkää putkeen viettää. Onneksi mulla on reilusti kokemusta lentomatkustuksesta niin lähelle kuin kauas, ja olen oppinut, mitä just mun kannattaa pakata mukaan, jotta matka olisi mahdollisimman miellyttävä. Spoiler alert, kymmenen tunnin lento on loppupäästä ihan täyttä tuskaa joka tapauksessa, käytitpä ajan miten tahansa. Kuitenkin, jos jollain teistä on lähestymässä reissu jonnekin kauas, tai vaikka lähellekin, halusin esitellä, mitä mä oikein pakkaan mukaan käsimatkatavaroihin.

Jos teissä lukijoissa on tottumattomampia lentomatkustajia, kerrataan alkuun käsimatkatavaroiden ohjeistukset. Suurimmalla osasta lentoja saa ottaa mukaan yhden käsimatkatavaran. Tämän yhden isomman käsimatkatavaran lisäksi saat ottaa erillisen käsilaukun. Mulla esimerkiksi on saattanut käsimatkatavaroissa olla mukana reppu ja pieni matkalaukku, jos en ole reissuun ottanut ruumaan mentävää matkalaukkua ollenkaan. Käsimatkatavaroiden painorajoitukset ovat kuitenkin aika tiukat, joten hirveän paljon kamaa ei viralllisesti saisi ottaa mukaan koneeseen. Käsimatkatavaroissa sallittujen nesteiden määrä on rajoitettu, eivätkä teräesineet ole lainkaan sallittuja.


Nykyään mulla on lähes aina lentokoneessa mukana pikkulaukku ja reppu. Tulevalle New Yorkin reissulle mä otan mukaan vaaleansinisen Hullareilta ostamani A+moren pikkulaukun, sillä se on pikkulaukuksi ihan järjettömän tilava. Pikkulaukussa mulla kulkee mukana tärkeimmät: passi, lentoliput, lompakko  ja puhelin. Lisäksi mulla on siellä nenäliinoja, varavirtalähde ja latausjohto sekä ponnareita. Myös kynä on hyvä olla mukana, kun ainakin Jenkkeihin matkustaessa pitää vielä koneessa täyttää tullilomakkeita. Tästä kuvasta puuttuu vielä kuulokejakaja, jonka avulla siis yhteen laitteeseen voi liittää useammat kuulokkeet. Tämä on superkätevä väline juuri lentokoneeseen, jos vaikka kaverin kanssa haluaa yhdessä katsoa leffaa tai kuunnella musiikkia. Mä en ole omaani vielä ehtinyt testata, kun vasta tätä reissua varten sain ostettua, mutta ehdottomasti tulee mukaan. Pikkulaukkuun pakkaan siis tärkeimmät asiat, joiden on hyvä olla helposti käden ulottuvilla.


Reppuun puolestaan pakkaan kaiken isomman sekä sellaiset asiat, joita en välttämättä koneessa tarvitse, mutta jotka on hyvä olla käsimatkatavaroissa joka tapauksessa mukana. Mulla on pitkillä lennoilla aina mukana tietokone, ja tälläkin kertaa mun on tarkoitus tehdä koulujuttuja koneessa. Reppuun tulee myös tietenkin kamera, kuulokkeet, kirja, laturit, vesipullo, villasukat, hygieniatarvikkeet ja vaihtovaatteet. Koska turvatarkastuksen läpi ei saa tuoda nesteitä, ja lentokentän vesipullot maksavat maltaita, on meillä aina mukana tyhjät vesipullot, jotka on kätevä käyttää lentokentän vessassa ennen lähtöä. Myös etenkin välilaskullisilla lennoilla on hyvä varautua siihen, ettei matkalaukku välttämättä seuraakaan heti perässä. Siksi reppuun kannattaa pakata vaihtovaatteet, hammasharja ja muut mahdolliset asiat, mitä ehdottomasti tarvitset perille päästessäsi ja seuraavana päivänä. Mulla on aina mukana myös kasvopyyhkeitä ja rasvaa sekä käsidesiä. Mä lisäksi tykkään kantaa mun huulipunat käsimatkatavaroissa, vaikken lennolle meikkaakaan. Mulla on aikaisemmin mennyt jotkut huulipunat huonoksi ruumassa, enkä tahdo ottaa murusteni kanssa sellaista riskiä enää, nyyh! Hiusharja on ihan ehdoton, ja aurinkolaseja tarvitaan viimeistään kohteessa. Lisäksi yksi ihana lisä koneeseen, joka kuvasta jäi pois, on niskatyyny. Me vasta viime kevään Thaimaan-reissulle hommattiin niskatyynyt mukaan, mutta kyllä ne tekevät pitkästä lentomatkasta huomattavasti mukavamman! Tykkään lennolle ottaa myös jotain omaa syötävää, suklaa ja pähkinät toimivat hyvänä naposteltavana.

Mulla rehellisesti sanottuna menee lentomatka todennäköisesti musiikin kuunteluun ja leffojen katseluun koneen mediapalvelusta. Mutta ainakin olen varautunut niin, että mulla on mahdollisuus esimerkiksi tehdä koulutehtäviä tai lukea kirjaa, jos mua niin huvittaa. Näiden lisäksi koneeseen voisi ottaa mukaan esimerkiksi korttipakan tai värityskirjan, jos tykkää niiden parissa puuhastella!

Mä mietin, jos tekisin toisen postauksen siitä, mitä pakkaan mukaan matkalaukkuun New Yorkin reissua varten. Kiinnostaisiko teitä mahdollisesti sellainen, ja pari vinkkiä siihen, mitä kaupunkilomalla voisi tarvita?

Aijai, enää kaksi päivää! Mä en malta odottaa ♡

Mitä sä tapaat pakata mukaan lentomatkoille?


Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)


6 kommenttia:

 1. Kyllä kiinnostaa myös lukea, että mitä kaikkea matkalaukkuun (rinkaan ym) pakkaat mukaan. :) Tällaisissa postauksissa on ne omat fiiliksensä, eli ihan kuin olisi itse lähdössä matkalle. Ainakin virtuaalisesti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että kiinnostaa! Ja ihan parasta, että onnistun herättämään matkafiilistä, haha :D

   Poista
 2. Ihana postaus ja hauskoja vinkkejä! Mä olen lentänyt tasan kerran pitkän lennon ja se oli tosiaan New Yorkiin. Sitten on niitä kuusituntisia lentoja ollut elämässäni paljonkin. Thaimaa on mulla haaveissa, kuten myös Miami ja Japani. Tuskin pitkään aikaan nuihin vielä pääsen, mutta siis hyvä lukea jo vinkkejä siitä, mitä kannattaa pitkille lennoille ottaa mukaan. Thaimaa on nyt ehkä sellainen haave, mikä varmaan toteutuukin lähivuosina ;)

  Oikein ihanaa reissua sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla! Mulla on takana useampikin pitempi lento niin Thaimaahan, Kiinaan kuin Jenkkeihin, niiden enemmän ja vähemmän lyhyiden lentojen lisäksi :D toivottavasti pääset taas pian reissuun ❤❤ Kiitos!!

   Poista
 3. Kai sulla on kasvosuihke mukana? 😎 Mulla se on must yli 3h kestävien lentojen aikana kun iho menee aivan rusinaksi ja silmät kuivuu ounaisiksi mikäli en saa mitään kosteutta iholleni 😭 Matkalaturi, kuulokkeet ja kirja on myös tärkeät aina, mutta mäkään en jaksa samaan asiaan keskittyä pitkää aikaa. Lento meneekin vaihdellessa aina kirjan, leffan ja musiikin kuuntelun välillä 😂 Tyhjä vihko on myös kätevä jos pelaa vaikka hirsipuuta 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollu, enkä taida sellaista pientä edes omistaa! Mulla on aina kuitenkin kasvopyyhkeitä, kasvovettä ja kosteusvoidetta mukana, ja tälläkin kertaa pystyin minikasvokuurauksen koneessa <3

   Poista