torstai 30. tammikuuta 2020

Mitä syön viikossa


Siitä asti kun viime kesänä tein postauksen mun yhden päivän ruokailuista ja se nousi vuoden luetuimpien joukkoon, olen tahtonut tehdä uuden samantyylisen postauksen. Mun ruokailurytmi on kyllä yleensäkin todella epäsäännöllinen ja olen aika huono syömään riittävän paljon riittävän usein, mutta tuo postaus ja tuon päivän ruokailut edustivat oikeasti aika huonosti mun tyypillistä ruokailukaavaa. Pari viikkoa sitten päätin siis kuvata talteen kaikki ruoat koko viikolta, jotta pääsette näkemään vähän paremmin, mitä kaikkea oikein tykkäänkään syödä! Ja aika hyvin onnistuinkin, sekä syömään (joinain päivinä) että tallentamaan syömisiäni. Kaksi Unicafe-ateriaa unohtui täysin kuvata, mutta muuten kaikki ovat tässä!


MAANANTAI

Maanantaina oltiin sovittu lounastreffit jo puolillepäivin, joka tarkoitti mut tuntien sitä, että nukuin myöhään ja "aamupalaksi" join vesilasillisen juuri ennen lähtöä. Ensimmäinen ateriani (oli se sitten aamupala tai lounas tai jotain muuta) oli Pancho Villan juustohampurilainen, kun kaverini tarjosi mulle lounaan synttärilahjana. Luennon jälkeen käytiin Fazerilla kahvilla, ja mä join Marianne-kaakaon. Illalla kotona söin vielä "intialaistyylisiä" lihapullia perunamuusin ja kreikkalaisen jogurtin kanssa, kun niitä oli vielä edelliseltä viikolta jäänyt jääkaappiin. Itsetehdyt lihapullat ja perunamuusi ovat kyllä yksi mun lemppariarkiruoistani, niitä ei vaan hirveän usein jaksa tehdä vaikkei ne vaikeita olekaan!


TIISTAI

Tiistaina söin poikkeuksellisesti ihan kunnollisen aamiaisen, voitteko uskoa? Mulla oli lautasella kaksi jälkiuunileipää cheddarjuustolla, ja kreikkalaista jogurttia hunajalla, myslillä ja banaanilla. Mä en oikeasti meinannut jaksaa syödä tota kaikkea, olen ylpeä itsestäni, että sain heti aamusta syötyä ihan kunnolla mahan täyteen. Iltapäivällä sitten tultiin kavereiden kanssa viettämään iltaa meille, ja loihdittiin pastaa kinkku-lehtipinaatti-kermakastikkeella. Jälkkäriksi paistettiin pakkasesta kanelikierrepullia, ja iltapalana söin vielä croissantin Nutellalla. Nami!


KESKIVIIKKO

Aamupala näytti kovinkin samalta kuin edellisillan iltapala, kuvan ottamisen jälkeen kaivoin Nutellankin esiin! Lounasta söin Unicafessa, ja ihan täysin unohdin kuvata mun annoksen! Söin kuitenkin lihapullia tomaattikastikkeessa riisin kanssa, oli ihan jees. Illalla kotona sitten tein ehkä tämän hetken kaikista lemppareinta ruokaa, nimittäin uunissa paahdettua bataattia, jonka päälle laitoin hummusta, fetajuustoa, paahdettuja kikherneitä ja chiliä, ja kuvan ottamisen jälkeen vielä raastettua cheddaria. Kaverina oli namisalaatti babypinaatilla, paprikalla ja fetalla (ehkä myös tomaatilla, kuvasta ei näy enkä todellakaan enää muista). Mä olen ihan rakastunut bataattiin viime aikoina, niin namia!


TORSTAI

Torstaina päätin panostaa ja lähteä salille, joten söin kevyen jogurttiaamupalan samalla kaavalla kuin tiistaiaamunakin, maistuu nimittäin hyvältä ja kreikkalainen jogurtti selkeästi täyttää luonnonjogurttia paremmin. Lähtö venähti, joten matkalla vetäisin vielä kaurasmoothiepussin. Nää on ihan mun lempparieväitä, tykkään muutenkin niistä vauvanruokapusseista, mutta näissä kun on kauraa mukana, tuntuu että ne täyttävät ihan eri tavalla eivätkä katoa vatsan syövereihin parissa sekunnissa. Taas unohdin kuvata Unicafe-ateriani, tällä kertaa söin seitantortillan. Illalla turvauduin mun laiskojen iltojen lempparipastaan. Tässä pastassa ei ole ollenkaan ravintoarvoja ja syön sitä helposti kaksi tai kolme lautasellista, että saan mahan täyteen, mutta ai että kun maistuu hyvältä! Tässä pastassa on siis chiliä, valkosipulia, voita ja ihan sikana parmesaania. Can't go wrong.


PERJANTAI

Perjantai oli mulla työpäivä. Aamupalaksi (myyyöhäiseksi aamupalaksi) Ruispaloja cheddarilla ja babypinaatilla. Töissä en jaksanut lähteä hankkimaan kunnon ruokaa, joten lyhyen vuoron selvisin napostelemalla niin banaanin, smoothiepussin kuin soijakaakaojuomankin. Kotiin päästyä vedin pahimpaan nälkään edellisillan pastan jämät, ja "kunnon" iltaruoaksi paistoin uunissa pakkasesta sipulirenkaita, mozzarellatikkuja, chilijuustopalleroita ja ranskalaisia, dippien kanssa tietysti tarjoiltuna.


LAUANTAI

Lauantai oli jälleen työpäivä! Aamupalaksi paahtoleivän välissä oletettavasti taas cheddaria ja babypinaattia. Lounaaksi mun vakkarieines, nimittäin Lidlin chili con carne, suuri suositus! Välipalana vedin taas smoothiepussin ja banaanin. Illalla kotona söin pakkasesta Finduksen vegetarian couscous -aterian, ihan superhyvä ja helppo valmisruoka kotiin! Pakkasesta suoraan pannulle (mulla yhdestä pussista tulee kaksi ateriaa), itse pilkoin kaveriksi vielä chiliä ja kevätsipulia kun oli pöydällä. Päälle vielä paistettu kananmuna, ja voilà! Tuossa ruoassa on itsessään niin paljon makua, ettei sitä oikeasti tarvitse maustaa mitenkään itse, niin hyvää!


SUNNUNTAI

Sunnuntaiaamusta menin kirkkoon, joten en kotona syönyt aamupalaa ennen liturgiaa, ortodoksit siis valmistautuvat ehtoolliseen paastoamalla. Palveluksen jälkeen söinkin sitten kirkkokahveilla voileivän ja pullan. Siitä lähdettiin äidin kanssa matkamessuille, jossa söin lounaaksi välimerellisen mezelautasen ja messuvierailun päätteeksi Nutella-mansikkavohvelin! Iltapalaksi kotona vielä paahtoleipää (välissä cheddaria ja babypinaattia, voisko olla?) ja porkkanaa hummukseen dipattuna.

Siinä oli mun yhden viikon ruoat, paljon oli lemppareita ja vakkareita, ja paljon sellaisia, mitä harvemmin tulee syötyä. Mutta ehkä se tekeekin tästä listauksesta todenmukaisen, kun joka viikko on kuitenkin erilainen ja mun syömiset vaihtelevat paljon. Tälle viikolle osui aika paljon eineksiä, tavallisesti en (ehkä) syö valmisruokaa näin paljon, muuten kuin juuri töissä. Tämän viikon aikana söin myös kaksi kertaa ulkona, ja lisäksi kaksi kertaa yliopistolla, mikä ei myöskään ole varsinaisesti poikkeuksellista. Viikon seitsemästä päivästä kolme oli täysin lihattomia, joka ehkä saattaa olla aika normi tai hieman vähemmän kuin tavallisesti. Lihaa (oli se sitten naudan, kanan tai kalan muodossa) syön enimmäkseen yliopistolla, kotona laitan hyvin pitkälti kasvisruokaa. 

Tuon koosteviikon viimeisestä päivästä on nyt puolitoista viikkoa. Sen jälkeen olen syönyt muun muassa sushia ja nuudeleita, monenlaisia pastaruokia niin linsseillä kuin tonnikalallakin ja ennen kaikkea juustolla, kanaa ja riisiä, nachoja ja kanansiipiä, yliopistoruokaa ja leiriruokaa. Aika paljon kaikenlaista, ja suurimmaksi osaksi oikein herkullistakin ruokaa! Ruoka on ihana asia ja voisin aiheesta hölistä vaikka kuinka paljon, mutta ehkä mä jätän tämän nyt vain tähän ja painun nukkumaan. Palataan asiaan sitten taas joku toinen päivä!

Mitä sä tavallisesti syöt?

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

4 kommenttia:

  1. Nam mitä ruokia! Ja tosi mielenkiintoinen postaus, vaikka kyse onkin "vain" ruoasta :D Joku näissä mitä söin -aiheisissa postauksissa ja videoissa koukuttaa. Seitantortilla kuulostaa tosi hyvältä ja vielä kun sitä saa koulun ruokalasta, en voi uskoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unicafessa on kyllä tosi monipuolisesti ihan kaikenlaisia ruokia ja aina monta vaihtoehtoa! Toi seitantortilla oli kyllä ihan jees, yhdestä tortillasta jäi vaan vähän nälkä kun en halunnut liikaa täyttää ettei ne mahtuisi sinne sisään. Ihana kuulla että postaus kiinnosti! ♡

      Poista
  2. Mielenkiintoinen ja hyvin toteutettu postaus! :) Mua vaan rupes hirvittään miltä oma vastaava näyttäisi esimerkiksi menneen viikon ruuilta :D Ei olis ihan näin julkaisukelpoista materiaalia se. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Henna, kiva kuulla! Ja haha, pääasia että ruokaa on saanut ja varsinkin jos ollut hyvää! Ei tässäkään ihan hirveän laadukasta suurimmaksi osaksi ole :D

      Poista