sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Vuoden 2019 parhaat postaukset

No niin, nyt potkaistaan vuosikatsauskausi käyntiin! Perinteiseen tapaan tulossa on vielä täydellinen koko vuoden kattava vuosikatsaus sekä vuoden Instagram-lempparit. Tänä vuonna halusin kuitenkin lisäksi listata blogin parhaita postauksia vuodelta 2019 omaan postaukseensa. Tällaisia luetuimmat/suosituimmat postaukset -postauksia on ollut aina ihan mahtava lukea ja ne itsessään antavat jo tosi hyvän käsityksen blogin tarjonnasta ja vinkkejä mahdollisesti ohi menneistä postauksista.

Tässä postauksessa yhdistän siis kaksi koostetta. Ensin kerron teille omat suosikkini vuonna 2019 julkaisemistani postauksista, ja lopuksi vielä blogin 12 luetuinta postausta viime vuodelta. Vaikka 2019 olikin mulla tavallista hiljaisempi blogivuosi, mahtui siihenkin monta itselleni tärkeää postausta.


Hesari, pidetään kaikki kirkot tasavertaisina

Ehkä vuoden lempipostaukseni. Spontaanisti avauduin ensin Instagramin ja myöhemmin kattavammin vielä blogissa, kun Helsingin sanomat asetti uutisessaan kirkon ja evankelisluterilaisen kirkon toistensa synonyymeiksi, näin väheksyen kaikkia muita kirkkoja. Postaus herätti ihan mahtavasti keskustelua, ja oli jännä huomata, että siinä missä ortodoksiystäväni allekirjoittivat sanomani täysin, eivät evankelisluterilaiset lähteneet yhtä herkästi mukaan eivätkä nähneet asiassa suoranaista ongelmaa. Johtuukohan tämä vähemmistöjen taipuvuudesta omien oikeuksiensa puolusteluun vai kenties enemmistöjen tottumuksesta omaan etuoikeutettuun asemaansa?

Mikä onkaan se ihannepaino?

Toinen erityinen suosikkini. 16 kilon painonnousu kuudessa vuodessa sai mut pohtimaan omaa kehonkuvaani ja sitä, onko hoikkuus ja pienet vaakalukemat oikeasti sellaisia asioita, joita tahdon elämässäni tavoitella. Oli hyvä hetkeksi pysähtyä miettimään ja tajuta, että juuri nyt tässä kehossa mun on paljon parempi olla. Tämä oli mulle tosi tärkeä postaus, ja oli ilo myös huomata, että tämä olikin päässyt vuoden luetuimpien postausten kärkeen.

Synneistä suurin on uskonto

Toinen (tai oikeastaan ensimmäinen) vuoden uskontoaiheisista postauksista. Osallistuin vuoden alussa ilkivallan kohteeksi joutuneen moskeijan ja sen muslimiyhteisön tueksi järjestettyyn solidaarisuustapahtumaan, ja sen pohjalta inspiroiduin kirjoittamaan laajemminkin mun kokemuksista, miten erityisesti netissä koetaan, että uskovia ihmisiä voidaan vapaasti haukkua ja vähätellä. Tämä on mun mielestä edelleen ja aina äärimmäisen tärkeä aihe, josta toivoisin, ettei nykypäivänä edes tarvitsisi puhua: oli kyse sitten uskonnosta tai muusta henkilökohtaisesta tekijästä ihmisen elämässä, kenelläkään ei ole varaa tai asemaa lähteä arvostelemaan tai pilkkaamaan toisia, varsinkaan kun tuollaiset asiat harvemmin oikeasti vaikuttavat ihmisten väliseen kanssakäymiseen. Kunnioitetaan toisiamme, ei mulla muuta.


Kuinka tyytyväinen olet kehossasi? -testi: mun oikeat vastaukset

Ulkonäkö- ja kehonkuva-aiheilla oli asemansa myös tänä blogivuotena. Tämäkin postaus syntyi ihan hetken mielijohteesta, kun tylsänä hetkenä rupesin tekemään Iltalehden testejä ja totaalisesti ärsyynnyin tämän kehotyytyväisyystestin vastausvaihtoehtojen taustaoletuksista. Musta ei vaan ole reilua, että normi on väheksyä itseään tai olla tyytymätön omaan kehoonsa, eikä tuollainen ajatusmalli auta ketään.

Ääriabsolutistista baarissaistujaksi

Alkoholi ja juomattomuus puhutti tänäkin vuonna mun blogissa. Ensimmäisen kerran postasin aiheesta jo viisi vuotta sitten, ja kieltämättä omat asenteet ja ajatusmallit ovat tuossa ajassa muovautuneet, vaikka perusidea onkin pysynyt samana. Tämä oli kuitenkin kiinnostava aihe keskikesällä ja heti juhannuksen jälkeen, kun erilaiset alkoholisävytteiset tapahtumat olivat ajankohtaisia.


Pieni itsetuntoboosteri Ylen musta tekemän (edellisen postauksen aiheeseen liittyvän) haastattelun pohjalta. Olenko mielestäni viehättävämmän näköinen meikillä? Useimmiten. Tarvitsenko mielestäni meikkiä? En. Tarvitseeko kukaan meikkiä? Ei. Meikkaaminen on ihan parasta ja ihanaa ajanvietettä ja väylä olla luova ja muokata omaa ulkoista olemustaan. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla pakkopullaa tai välttämättömyys.

Blogikriisi tuli kylään

Koko vuosi oli enemmän tai vähemmän pienempää ja suurempaa blogikriisiä täynnä, ja maaliskuussa otin sen ihan todella puheeksi - miten vanha ulkoasu kyllästytti, miten näyttökerrat ja vuorovaikutus yleisön kanssa on vähentynyt, miten kaikki ovat ruvenneet vloggaamaan tai instagrammaamaan ja mä yritän vielä epätoivoisesti pitää blogistani kiinni. Nyt mulla on taas ihan uusi innostus blogin suhteen, ja toivoisin taas pääseväni tänä vuonna paremmin vauhtiin ja aktiivisemman postailun makuun. Voi kylläkin olla, että parin viikon päästä ollaan taas painimassa ajan- ja inspiraationpuutteen kanssa, kun pitää taas palata kunnolla kouluhommiin.


Nämä seitsemän edellä mainittua postausta ihan syystä ovat mulla niitä vuoden tärkeimpiä ja omia lemppareita. Tahdon kuitenkin antaa vielä parille kevyemmälle postaukselle erityismaininnan, ihan jo senkin takia, ettei kaiken sisällön tarvitse aina olla niin vakavaa.

Kiitollinen pienistä asioista

Kun pääsiäisviikolla ensin juoksin yömyöhään ympäri kaupunkia unohtuneiden avainten perässä ja sitten vietän yön pönttöä halaillen, päätin keskittyä kaikkiin niihin asioihin, jotka olisivat voineet tehdä pienistä vastoinkäymisistä paljon suurempia ja ottaa ilon irti kaikista hyvistä ja ihanista asioista joista voin todella olla kiitollinen mun elämässäni. Tällaista näkökulman vaihdosta suosittelen ajoittain kaikille, kun tuntuu että elämä on sua vastaan, vaikka välillä onkin ihan ok myös vaan murjottaa. 


Kesäfiilistely on ihan parasta ja takuuvarmaa Pannariblogi-sisältöä pitkin vuoden parempaa puoliskoa. Tämä postaus jäi erityisesti siitä mieleen, että kaikki nämä kuvat on otettu mun (tuolloin suhteellisen uudella) Samsung S10 -puhelimella, ja muokattu Lightroomin ilmaisella  mobiilisovelluksella. Tuota sovellusta olen todella opetellut nyt viime kuukausien aikana käyttämään, ja olen ihan rakastunut. Nykyään mun kuvat kulkevat lähes poikkeuksetta tuon sovelluksen kautta ennen julkaisua, ja kokeilujen kautta alan pikkuhiljaa päästä lähemmäs omaa tyyliäni (ehkä).


Vuoden luetuimpien postausten listauksen kärkeen nousi tammikuinen Linkkaa postauksesi -postaus (jonka täysin unohdin pitkäksi aikaa ja jonka parhaat palat vihdoinkin sain tällä viikolla julkaistua). Mä jätän sen nyt kuitenkin tästä luetuimpien postausten listauksesta pois ihan tuon kyseisen postauksen luonteen vuoksi. Ihana on huomata, miten paljon omia lemppareita on myös luetuimpien joukossa, mutta myös muita ehkä enemmän tai vähemmän yllättäviä.

Vuoden 2019 luetuimmat postaukset:


2. Kesän 2019 bucket list

Bucket listit menestyvät yleensä aika hyvin näyttökertojen suhteen, ja kesä nyt on muutenkin vaan paras juttu ikinä. Nyt kun luin tuon listan läpi, olin monta kohtaa ihan täysin unohtanut ja monta tietenkin muuten vain jäi toteuttamatta ainakin osittain. Viime kesänä tuli ehdottomasti kuvailtua paljon (ainakin sillä kännykällä), hukattua jopa kahdet aurinkolasit ja hajotettua kolmannet, nautittua kesäfiiliksestä, nukuttua ja chillattua ja herkuteltua.

2. Hyvästi Pannariblogi

Mun ensimmäinen oikea yhteistyöpostaus, joka varmasti keräsi näyttöjä suhteellisen click bait -tyylisen otsikon ansiosta. Helmikuussa nimittäin sain oman domainin tänne blogiin, ja pannariblogi.blogspot.fi muuttui muotoon pancakepalace.fi. Oon jo ihan tottunut tähän uuteen osoitteeseen näin vajaan vuoden jälkeen, ja vanha tuntuu jotenkin kömpelöltä, vaikka se se oma rakas pannariblogillinen onkin.


Hahaa, helmikuussa kävin ekaa kertaa salilla! Innostuin, hankin vuoden salikortin, kävin suhteellisen säännöllisesti kolme kuukautta, ja toukokuussa se vaan jotenkin jäi kaikkien muiden arkirutiinien mukana. Tällä viikolla kävin sitten ensimmäistä kertaa kahdeksaan kuukauteen, kun tuo kortti on vielä sen puolitoista kuukautta voimassa. Ehkä mä salille taas vielä muutaman kerran ainakin päädyn!


Kasvisruokailu puhututtaa ihan hirveästi nykypäivänä, ja halusin jakaa mun ajatuksia ruokavalioni taustalla. Olen siis sekasyöjä ilman varsinaisia rajotteita, mutta ehdottomasti suosin kasvisruokaa enkä osta lihaa kotiin lähes koskaan. Postauksessa perustelin, miksi kasvisruoka on mulle kaikin tavoin helpoin, kannattavin ja mieluisin vaihtoehto.


7. Mun arkimeikki (sis. arvonnan!)

Tämä postaus varmasti keräsi näyttökertoja myös siihen sisältyvän arvonnan vuoksi. Tämä oli kuitenkin postaus, jonka tekemistä olin vuosia jo suunnitellut ja jonka toteutuksesta olin tosi innoissani - ja lopputuloksesta oikeasti tyytyväinen! Pitää tehdä taas uusi meikkipostaus, vaikka mun viiden minuutin (supersimppeli) pika-arkimeikki.


Asupostaukset usein menestyvät myös suhteellisen hyvin, ja yksi niistä harvoista viime vuodelta pääsikin tänne kärkisijoille. Nämä kuvat itsessään eivät ole ihan mun lemppareita, mutta housut ovat edelleen! Voi miten olenkaan selvinnyt elämäni farkut ainoina housuvaihtoehtoina.
Tämänkaltaista postausta olin pitkään suunnitellut, ja päätinkin sen toteuttaa hyvinkin spontaanisti. Todellisuudessa 1. kyseinen päivä aika huonosti kuvaa mun tavallista ruokailua ja 2. mulla oli nälkä  koko päivän, kun annokset olivat turhan pieniä enkä jaksanut nähdä vaivaa, että oisin syönyt enemmän. Lähiaikoina voisi toteuttaa mitä syön viikossa -postauksen, olisi ainakin kuvaavampi ja näköjään syömiset kuitenkin teitä kiinnostaa! Mitäs sanotte?


Myös toinen menkkapostaus oli ollut ikuisuuden suunnitelmissa ensimmäisen jälkeen. Mun menkat eivät koskaan ole olleet helpoimmasta päästä (vaikkei todellakaan myöskään kaikista pahimmastakaan), ja halusin jakaa teille mun menkkaoireilua ja kropan toimintaa tuona aikana. Ehkä parin vuoden päästä tulee taas uusi osa, oli hauska huomata, miten oma kroppa oli noiden postausten välissä kuluneiden neljän vuoden aikana muuttunut!


Kiva oli koota ensimmäistä kertaa tähän tyyliin vuoden suosituimpia postauksia ja omia suosikkeja. Seuraavaksi onkin sitten vielä ihan perinteisen vuosikatsauksen vuoro, jossa tarkastellaan vuotta niin blogin kuin muidenkin tapahtumien kautta!

Onko sulla jäänyt joku postaus erityisesti mieleen viime vuodelta, mun blogista tai muualta? ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti