perjantai 10. tammikuuta 2020

VUOSIKATSAUS 2019

Tässä se nyt on, koko viime vuosi paketissa! Pari päivää tän kasaamisessa meni, mutta vitsi miten kiva oli taas muistella kaikkia viime vuoden tapahtumia. Tällä kertaa en ole erikseen maininnut kuukauden luetuimpia tai omia suosikkejani, kun aikaisemmin viime viikolla julkaisin koko vuoden luetuimmat postaukset ja henkilökohtaiset lempparini tässä postauksessa. Saatte kuitenkin hyvän kuvan, mitä viime vuonna onkaan tullut puuhailtua niin blogin puolella kuin muutenkin!


TAMMIKUU


Vuosi 2019 alkoi Porvoossa ystävän luona. Säikyin räntäsateessa ammuttuja raketteja, höpöteltiin pitkälle yöhön ja aamulla herkuteltiin pannareilla. Vuoden ensimmäisessä postauksessa pohdin itsenikin yllättänyttä blogihiljaisuutta, kun joulukalenterin jälkeen en ennakko-odotuksistani huolimatta postannut mitään viikkoon. Julkaisin viimeisen Englanti-päiväreissupostauksen sateisesta Cambridgesta, postasin edelliskevään reissusta, kun ajettiin bussilla 14 tuntia koko Baltian halki Puolaan (ja tietenkin takaisin), ja ostettiin vuosien haaveilun jälkeen lentoliput New Yorkiin

Kerroin itsestäni pitkästä aikaa perusfaktoja päivitetyssä esittelypostauksessa. Nämä kuvat ovat muuten Nooran ottamat, ja meillä oli hauskat kuvaussessiot! Ihan sattumalta kuvailtiin keskustassa Krunan Kotipizzan nurkilla, ja sen työntekijä huomasi meidät ja vähän naureskelikin hyväntahtoisesti meille. Kun mentiin siitä sitten pizzalle, saatiin sydämenmuotoiset pizzat ja ilmaiset limut! Jaoin sekä kauan hautuneen arkimeikkirutiinini että hätävarameikkini siltä päivältä, kun lempparituotteet olivatkin poissa pelistä. Kävin luistelemassa vuosien tauon jälkeen ja ihan yllätyin, miten hauskaa mulla oli. Jaoin myös muutamia juttuja, joista olin sillä hetkellä todella innostunut. Viime tammikuussa oli paljon lunta (ollut jo joulusta saakka), kävin kampaajalla ja pääsin kaksi kertaa pelaamaan Monopolia, josta innostuin ihan täysin ja toisella kertaa jopa voitin!


HELMIKUU


Helmikuun alkajaisiksi jaoin muutamat lempparijutut, joita vuodelta innolla odotin. Jaoin hieman epämääräisen kuvauksen päivän ruokailuistani, ja aloitin salillakäymisen! Fiilistelin rauhallista sunnuntaiaamua ja kovaa vauhtia lähestyvää kevättä (kohta se taas tulee, kunhan saadaan ensin talvi pois alta). Sain blogilleni oman domainin ja hyvästelin Pannariblogin, ja tein postauksen siitä, miten muokkaan kuvani blogiin (joka ei pidä enää millään lailla paikkaansa nykyään). Listasin myös juuri ennen New Yorkiin lähtöä, että mitä pakkaan mukaan käsimatkatavaroihin pitkälle lennolle. Yökyläiltiin, herkuteltiin ja katsottiin Serranon perhettä.


MAALISKUU


Maaliskuun ensimmäisenä päivänä lähdimmekin sitten New Yorkiin! Jaoin kotiin päästyämme kymmenen huomiota ja kymmenen kuvaa reissultamme, ja fiilistelin ihanaa kotiinpaluuta, johon liittyen muuten sain myöhemmin samana iltana tietää, että meidän paluumatkan viimeinen etappi taitettiin Lontoosta Helsinkiin juuri samalla konemallilla, joka oli pudonnut kaksi kertaa ja joka tuona päivänä asetettiin käytännössä totaaliseen maailmanlaajuiseen lentokieltoon. Blogikriiseilin, ja otin kantaa Iltalehden ruokkimiin ulkonäköpainenormeihin

Aloin henkisesti valmistautua uuden puhelimen hankintaan ja silloisesta luopumiseen (jota ei kyllä jälkikäteen tullut enää lainkaan ikävä), ja jaoin mun perusteeni kasvispainotteiselle ruokavaliolleni. Käytiin ekaa kertaa Flamingossa uimassa ja nautin rennosta olosta, ja löysin Hulluilta päiviltä vihdoinkin kauan metsästämäni housut alehintaan (jotka ovat mulla tätäkin kirjoittaessani jalassa). Nähtiin pitkästä aikaa Lindan kanssa ja otettiin asukuvat juuri noiden unelmahousujen kanssa! Jatkoin saliharrastustani edelleen, meikkailin ja söin pannaria, kävin kirkossa ja nautin auringosta.


HUHTIKUU


Huhtikuun aluksi julkaisin (vuoden ainoaksi jääneen) kesä- bucket listin, itselleni tavallista myöhemmin, ja haaveilin Lontoosta ilman vielä varmaa tietoa seuraavasta reissusta sinne. Puhuin syrjintää vastaan ja häpeättömän uskonnonvapauden puolesta, ja pohdin omaa ekologisuuttani. Fiilistelin ihanaa pääsiäistä ja avannotonta uintia, ja ikävien vastoinkäymisten sarjan keskellä keskityin positiivisiin. Näin Tiktakin livenä yhdellä elämäni upeimmista keikkakokemuksistani, vietin aikaa perheen kanssa, äänestin, nautin auringosta ja söin jätskiä. Vietin ekaa opiskelijavappuani ja näin ekaa kertaa Mantan lakituksen, hukkasin kaverit ryysikseen ja piknikkeilin haalareissa.


TOUKOKUU


Toukokuussa vappuilu tietenkin vielä jatkui Kaivarissa auringonpaisteessa ilman takkia (pitkähihaisella ja villapaidalla). Jaoin kuulumisia ja fiilistelin sateenkaarimeikkejäni. Otettiin unelmaisia vaaleanpunaisia asukuvia kirsikankukkien keskellä näpit jäätyneenä, ja fiilistelin Euroviisuja  oikein urakalla: kuuntelin sokkona kaikki vuoden kisabiisit, ja kirjoitin ylös ensireaktioni tietämättä biisin nimeä, esittäjää tai maata. Jäin kesälomalle (melkein) ja otettiin kolmet asukuvat viikon sisään. Avauduin menkoista ja mun menkkaoireistani. Kävin kesän ekaa kertaa mökillä (jonne myös ajoin ihan itse ekaa kertaa, koskaan ei ole itse tullut vielä ajettua niin pitkää matkaa) ja tehtiin reissu Pietariin. Matkan aikana katsottiin intensiivisesti lätkää ja tultiin kotiin parahiksi niin, että allekirjoittanutkin osallistui virallisiin kultajuhliin Kaisaniemen puistossa parin muun tyypin kanssa. Toimin lapsenvahtina rakkaimmalle kummipojalleni ja nautin alkavasta kesästä.


KESÄKUU


Kesäkuussa jatkoin lapsenhoitopuuhia, ja pyrin ottamaan tuosta ajasta kaiken irti pitkistä päivistä ja aamukuuden herätyksistä huolimatta. Postasin virallisen New York -matkakertomuksen, ja puolestaan otettiin vastaan vieraita Jenkeistä, joiden kanssa puuhailtiin ja kierreltiin oikein urakalla. Nautin kesästä, otin enemmän puhelinkuvia kuin koskaan toukokuun viimeisenä päivänä ostamallani Samsung S10:llä, ulkoilin, piknikkeilin harva se päivä ja listasin parhaita juttuja kesässä, niiden itsestäänselvyyksien lisäksi. Vietin ekan juhannukseni isolla kaveriporukalla ja pohdin omaa asennemuutostani alkoholin suhteen. Aloitin myös sen ihan oikean kesäloman vikan tentin jälkeen ja siitä putkeen leirikesän. Mökkeilin, veneilin ja kävin päiväreissulla Tallinnassa.


HEINÄKUU


Heinäkuussa leireilin, jaoin toukokuussa otettuja sadeasukuvia ja kärsin vesikatkosta (joita meillä tulee muuten edelleenkin ajoittain, ihanaa!). Jaoin herkkucurrykatkisriisireseptin, ja pohdin omaa kehonkuvaani ja kolmanneksella noussutta painoani vuoden luetuimmassa postauksessani. Summasin kesää siihen asti ja aloin jo kauhistelemaan sen päättymistä kesän kovimpien helteiden keskellä. Vietettiin aivan mahtava, jo perinteeksi muodostuva mökkiviikonloppu kavereiden kanssa, ja tehtiin toisen kaverin kanssa päiväreissu Tampereelle, jossa käytiin muun muassa maailman ihanimmassa Muumi-museossa! Helsingissä puolestaan kurkattiin niin valokuva- kuin teatterimuseotkin.


ELOKUU


Elokuussa nautiskelin kesäloman viimeisestä kuukaudesta ja blogi oli tavanomaista hiljaisempi. Olin viikon avustajana suomen kielen kesäkurssilla ja järjestettiin taas kahvila Uspenskin edustalle Taiteiden yönä. Postasin meidän kesäpäiväreissusta Haminaan ja Kotkaan ja fiilistelin upeita auringonlaskuja. Aloitin hyvän mielen viikon ja sen kunniaksi jaoin kuulumisia ja päivän positiivisia,  sain tosi hyviä uutisia jotka kruunasivat ihanan päivän, ja kun hyvän mielen viikko taas vähän jäi, listasin oikein urakalla kivoja juttuja ihanalta viikolta. Vietin rauhallista iltaa Porvoon maaseudulla kaverin kanssa, saunottiin ja katsottiin leffaa ja hengailtiin, ja tehtiin äidin kanssa vielä minireissu helteiseen Tukholmaan, jossa piipahdettiin muun muassa superihanassa Abba-museossa! Elokuuhun mahtui ihania ihmisiä ja iltakävelyitä, kun tahdoin ottaa vielä kaiken kesästä irti. Luin Marko Hietalan elämäkerran kahdessa päivässä ja tehtiin päiväreissu Artjärvelle, olin muuttamassa kaveria ja vietin aikaa maailman ihanimpien vauvojen sekä ei-niin-vauvojen kanssa.


SYYSKUU


Syyskuu aloitettiin puolestaan kavereiden kanssa kesän ensimmäisellä (ja viimeisellä) rantapäivällä Hietsussa. Koulu ja arki jatkuivat, ja tehtiin vielä yksi viimeinen mökkireissu. Postasin meidän Tukholman-matkasta, ja yritin helpottaa kesähaikeutta miettimällä kaikkia ihania juttuja, joita on luvassa ennen seuraavaa kesää. Mua haastateltiin Ylelle, mutta en postannutkaan tuosta haastattelusta itsessään (enkä siitä, millaisen viestin olisin toivonut tuosta jutusta välittyvän), vaan siitä, miten nopean aikataulun vuoksi toteutin haastattelun ja kuvaukset kokonaan meikittä. Elämä oli loppukuusta taas täynnä (onneksi suhteellisen pieniä) vastoinkäymisiä, jotka saivat uupuneen minun stressilevelit nousemaan. Vasta neljän kuukauden ikäinen puhelimeni käväisi jo ensimmäistä kertaa huollossa, josta onneksi tuli jo seuraavana päivänä takaisin. Lähdin spontaanisti käymään leirillä (jonne ajoin ekaa kertaa ihan yksin), vietin aikaa rakkaiden kanssa ja herkuttelin.


LOKAKUU


Lokakuu meni tiiviisti kouluhommien parissa. Tein Digitaalisen median ja yhteiskunnan kurssille lopputyönä Instagram-tilin someaddiktiosta ja profiilityöstä. Tuota työtä oli tosi kiva tehdä ja olen siitä tosi ylpeä (ja kaiken lisäksi sain lopputyöstä ja kurssista arvosanaksi vitosen, siis parhaan!). Silti väsymys ja temppuileva Instagram yhdistettynä koko päivän näytön tuijottamisesta johtuvaan päänsärkyyn ja dediksen aiheuttamaan stressiin sai mulla aikaan todellisen internetyliannostuksen. Some ja netti on ihana paikka, mutta tuo ihanuus karisee hyvin äkkiä kun siellä on pakko olla vaikkei jaksaisikaan. Jaoin myös kuulumisia ihan muuten vaan ja kerroin meidän suunnitelmia Lontoon-matkalle. Loppukuusta olikin meidän Lontoo-viikon aika, josta postasin heti meidän palattua kotiin! Mä en poikkeuksellisesti ottanut tuolle reissulle kameraa ollenkaan mukaan, vaan kaikki kuvat on otettu (ja editoitu) puhelimella. Lokakuun lopuksi vielä hämmästelin marraskuun, miljoonien synttärien ja merkkipäivien ja joulunkin lähestymistä.

Käytiin ruotsin kurssin kanssa mielenkiintoisella (ruotsinkielisellä) kierroksella Svenska Teaternissa, josta jopa ymmärsinkin aika hyvin! Kävin kampaajalla ekaa kertaa tammikuun jälkeen, ja kerrankin tein jotain vähän erilaista! Jätin tyvikasvun kokonaan värjäämättä, ja pituutta lähti ehkä 15-20 senttiä. Väriinkin olin tyytyväisempi mitä varmaan koskaan aiemmin, harmi vaan että sävyt olivat jo ensimmäisen pesun jälkeen lähes kokonaan mennyttä. Juhlittiin synttäreitä, osallistuttiin luterilaiseen messuun ja luin poliittista viestintää.


MARRASKUU


Marraskuu alkoi vuoden viimeisellä leirillä. Kriiseilin vähän lisää bloggaamisesta ja kysyin, onko bloggaaminen enää edes kannattavaa. Yllätyin täysin, miten paljon keskustelua tuo postaus sai aikaan, kiitos teille! Hermostuin Hesarin julkaisemasta artikkelista, joka asetti vähemmistökirkot merkityksettömiksi ja avauduin blogiin yhdessä vuoden lempparipostauksistani. Kerroin yhden viikon kuulumiset ja vietin viikonlopun Saarenmaalla. Täytin 22 vuotta, ja vietin ihania synttärijuhlia rakkaimpien ihmisteni kanssa. Missasin myös ihan täysin mun blogin 7-vuotissynttärit, nyyh! Julkaisin myös asukuvia piiiiiitkästä aikaa mun lempparihameen kanssa, ja pohdin, ovatko hameet - tai mitkään vaatekappaleet - muutenkaan pelkkiä kesävaatteita.


JOULUKUU


Joulukuu olikin tänä vuonna erilainen bloggaamisen suhteen, kun julkaisin joulukalenteria ensimmäistä kertaa Instagramin puolella! Vähän etukäteen epäilytti ja harmittikin tehdä tällainen muutos perinteestä, mutta se kyllä ehdottomasti kannatti, joulukalenterin toteutus oli paljon rennompaa ja mielekkäämpää tänä vuonna ja olin tuosta instajoulukalenterista tosi ylpeä! Blogiinkin postailin kuitenkin joulukalenteripostauksia. Pohdin jouluun liittyvää materialismia ja päätin, etten tänä jouluna osta mitään turhaa. Jaoin perinteisiä lahjavinkkejä, aineettomia lahjavinkkejä ja myös mun vinkin siihen tilanteeseen, jos et yksinkertaisesti tiedä, mitä antaa lahjaksi. Kirjoitin postauksen niille, joilla joulustressi (tai stressi ylipäätään) meinaa ottaa ylivallan. Kerroin itsenäisyyspäivän kunniaksi mun lempparijuttuja kotimaastani ja jaoin kuulumisia ihan innoissani siitä, että vuoden koulutyöt olivat melkein ohi. Kerroin meidän joulun vietosta ja välipäivinä vain nautin olostani. Joulukuussa pääsin taas Raskasta joulua -konserttia katsomaan Hartwallille, leivoin pipareita pienen kummikultani kanssa, siivosin ja viimeistelin (ja myöhemmin välttelin uusia) koulutöitä.

Siinäpä 2019 mukavassa paketissa! 2019 oli kiva vuosi, ja onhan sitä näköjään tullut aika hyvin kuitenkin blogiinkin elämästä päiviteltyä. Ei mulla muuta, ihanaa viikonloppua kaverit <3

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti