perjantai 6. joulukuuta 2019

Miksi Suomi on minun paras maani

Ihanaa itsenäisyyspäivää! Heti alkuun tahdon muistuttaa teitä joulukalenterista, joka on jo melkein viikon aktiivisesti pyörinyt mun Instagram-tilillä. Tähän mennessä on nähty jo joululauluvideoita, story templateja ja lapsuusmuistoja, näin muun muassa. Mä olen tästä joulukalenterista edelleen tosi innoissani ja superylpeä, olen todella tyytyväinen tähän asti tuottamaani sisältöön. Menkää siis kurkkaamaan @sannalovesfood jos ette vielä seuraile, joulukalenterimeiningit jatkuvat aina aattoon asti! <3

Mutta voi Suomi ja itsenäisyyspäivä. Mä olen maailman onnellisin siitä, että olen juuri suomalainen ja syntynyt Suomeen, ja tämä päivä on yksi mahtava syy arvostaa sitä jälleen kerran. Tällaiset "Miksi Suomi on maailman paras maa" -postaukset taitavat olla aika mainstreamiä näin itsenäisyyspäivisin, mutta tässä tajusin etten ole koskaan itse sellaista postausta varsinaisesti tehnyt. Lontoo-kesänäni tosin julkaisin tämän postauksen, jossa listasin asioita, joita koto-Suomessa kaipasin ja jotka omasta mielestäni olivat juuri Suomessa paremmin kuin esimerkiksi Englannissa. Mutta ehkä me tänään vielä hehkutetaan tätä maata vähän lisää.


Suomi on ihana maa. Mä en voisi kuvitella asuvani maassa, jossa ei olisi selkeästi neljää vuodenaikaa. Toki esimerkiksi Helsingin talvet ovat synkkiä ja märkiä eikä kesähelteistäkään koskaan ole varmuutta. Mutta ei tarvitse kauas eri puolille Eurooppaa lähteä, kun on ihan normaalia, ettei lapset tai aikuisetkaan ole nähneet lunta juuri koskaan. Talven pimeys on rankkaa, mutta siitäkin selviää, kun vastapainona on monta kuukautta pelkkää valoa, öitä täynnä mahdollisuuksia, maailman kauneimpia auringonlaskuja. 

Tästä kaikesta voi nauttia upeassa luonnossa, takapihan loppumattomissa metsissä ja oman mökkipihan järvissä. Tämä mua myös Lontoossa jopa ahdisti: ilmaisia, uimisen mahdollistavia luonnonvesiä ei ollut nimeksikään! Näin helsinkiläisenä mulla on kymmeniä merenrantoja lyhyen matkan päässä, tai heti rajan takana Kuusijärven biitsi.


Suomessa on mun myös turvallista elää. Mun ei tarvitse pelätä kadulla kulkiessani, mä voin luottavaisin mielin elää arkea lähes tilanteessa missä hyvänsä, ja jos mulle sattuisikin jotain, ei mun tarvitse huolehtia, että jäisin yksin ilman hoitoa, tai että mun terveyteni olisi rahasta kiinni. Ulkomaille matkustaessa on ihan hirveästi asioita esimerkiksi juuri terveyden suhteen, mitä pitää huomioida pitääkseen itsensä mahdollisimman hyvässä turvassa, joista ei täällä kotona tarvitse murehtia.

Suomessa koti tarkoittaa lämpöä, vesi tarkoittaa puhtautta, nälkä hoidetaan ruoalla ja itseään pääsee toteuttamaan juuri sillä tavalla, miten itse tahtoo. Suomessa meillä on vapaus, tietoisuus ja todella monipuoliset oikeudet. Meillä on kaunis kieli, upeaa musiikkia ja paljon viisautta.


Mä tiedän, että osa mun tässä postauksessa listaamani asia helposti saattaa herättää vastalauseita, ja mä tiedän, että Suomessakin on monessa asiassa parantamisen varaa. Meillä on niin moni asia kuitenkin ihan älyttömän hyvin verrattuna niin moneen muuhun valtioon, niin köyhiin kehitysmaihin kuin näennäisiin sivistysvaltioihinkin. Eikä Suomessakaan kenenkään epätoivo ja ongelmat ole sen vähäpätöisempiä. Mutta onhan se nyt aikamoinen etuoikeus asua ja elää maassa, jossa on niin helppo unohtaa, että muualla ei välttämättä ole mahdollisuutta tähän kaikkeen.

Suomi on mulle hyvä maa. Ja sen takia vaikka matkustaminen on äärettömän ihanaa ja vaikka on niin upeaa nähdä eri paikkoja ympäri maailmaa, on aina maailman parasta palata kotiin juuri tänne. Kiitos Suomi, kiitos että olet juuri minun kotini ♥️

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

2 kommenttia:

  1. Ihanasti kirjoitat <3 Mä kans listasin tänään syitä sille miks Suomi on ihan paras. Mainstreamia ehkä, mutta vaihdossa on tullut ihan eri tavalla lähelle miten jotku omat itsestäänselvyydet ei olekaan yhtään niin itsestäänselvyyksiä joillekin muille. Hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ ja sun listauksesi olikin ihan superhyvin kirjoitettu! Kyllä etennin matkustaessa ja ulkomailla asuessa saa ihan uutta näkökulmaa kaikkiin kotimaan upeuksiin <3

      Poista