sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Joulukalenteri 2019 - erilainen toimintasuunnitelma

Huomenna alkaa joulukuu, ja huomenna alkaa joulukalenterikausi. Mä olen pitänyt blogissani joulukalenteria neljänä viime vuonna. Se tarkoittaa lähes sataa julkaistua luukkua. Joka vuosi olen innoissani ryhtynyt tekemään joulukalenteria ja todella tahtonut tuottaa runsaasti inspiroivaa sisältöä.

Joka vuosi joulukalenteri ja päivittäinen postaaminen on kuitenkin tuonut mukanaan ison määrän stressiä ja ahdistuksen seuraavaa vuotta kohtaan. Jokaisen joulukalenterin jälkeen olen miettinyt, miten sen voisi ensi vuonna toteuttaa eri tavalla, vähemmän kuluttavasti. Joka syksy ensimmäisen joulun kipinän herättyä olen kuitenkin päätynyt jälleen perinteisen blogijoulukalenterin toteuttamiseen.


Niin mä alun perin meinasin tänäkin vuonna. Mutta mä myös tiedän, että sama oravanpyörä nappaisi mut mukaansa tälläkin kertaa, enkä pystyisi täysin sydämin nauttimaan joulukalenterista ja joulun odotuksesta. Samalla on otettava huomioon, että viime vuosien blogijoulukalenteripostaukset eivät ole pääosin olleet niitä, jotka ovat mun blogissa suurimpia näyttökertoja keränneet, vaikka ihan hirveästi olenkin aikaa ja rakkautta ja ajatusta postauksiin laittanut ja olisin niistä ollut itse todella ylpeä.

Jokin aika sitten kysyin teidän mielipiteitä asiasta Instagramin puolella. Te toivoitte perinteistä, päivittäistä, joulunhuurteista joulukalenteria. Suurin osa teistä kuitenkin kannatti toteutusta Instagramin puolella ennemmin kuin blogissa. Isompi joulukalenteripainotus Instagramiin oli pyörinyt jo jonkin aikaa mielessäni, ja uskon sen tarjoavan täysin uusia mahdollisuuksia ja ulottuvuuksia tähän hommaan. Instagramissa mun tuottama sisältö myös saattaisi kerätä suuremman yleisön, ja ehkä onnistuisin julkaisuillani ilahduttamaan useampaa ihmistä.

Mä kuitenkin rakastan myös blogin päivittelyä, ja tahdon myös blogin pitää aktiivisena ennen joulua. Pitkän pohdinnan myötä olen päätynyt toteuttamaan tämän vuoden joulukalenterin siis sekä Instagramissa että blogissa, yhteistyössä näiden kahden alustan välillä. Koko joulukalenterikauden pyrin julkaisemaan päivittäin Instassa, ja sen lisäksi mahdollisimman paljon blogin puolella. Blogissa saatan esimerkiksi käsitellä Instan aiheita laajemmin tai eri näkökulmasta, ja jotkut aiheet ja postaukset toimivat yksinkertaisesti paremmin blogialustalla.


Mistä mä sitten aion seuraavat viikot postailla? Niin kuin alussa puhuin, joulu voi olla kauhean kiireistä ja stressaavaa aikaa itse kullekin. Kaiken kiireen keskellä se joulun ydin unohtuu ja katoaa. Siksi tämän vuoden joulukalenterin teema on stressitön joulu. Mä aion julkaista ihan perinteisiä joulukalenteriluukkuja ja ikisuosikkeja. Mulla on etenkin Instagramiin suunnitteilla paljon juuri kyseiselle alustalle sopivaa kevyttä sisältöä, kuten haasteita ja templateja. Tahdon kuitenkin myös pohtia jouluhössötystä ja tähän sesonkiin liittyvää ahdistusta ja ylimääräistä oheissälää, ja sitä miten me kaikki ehkä voitaisiin päästä helpommalla ja keskittyä olennaiseen. Myös yksi näkökulma, jota tahdon käsitellä, on jouluun liittyvä materialismi, ja miten joulua voisi viettää ilman ylimääräistä krääsää ja ehkä hieman ekologisemmin.

Tärkeä osa tätä kaikkea on myös pyrkimys välttää stressiä, kiirettä ja ylisuorittamista, sitä meistä itsestämme ja ulkopuolelta syntyvää pakon tunnetta. Siksi mä en halua kokea noita tunteita itsekään oman joulukalentereilun suhteen. Mä en tavoittele joka päivälle syvää, keskustelua herättävää pohdintaa enkä elämäämullistavia vinkkejä. Mä yritän tuottaa aitoa hyvän mielen sisältöä. Ja niinä päivinä kun on kiire tai ei ole fiilistä, voin mä tulla ihan muuten vaan teille rupattelemaan. Somen ei tarvitse olla siloteltua tai vakavaa tai todella loppuun asti mietittyä, vaikka siihen suuntaan jatkuvasti ollaankin menossa (Iina esimerkiksi kirjoitti ihan mahtavan postauksen tästä pari viikkoa sitten, jossa pohti ihan samoja asioita, mitä mäkin olen ajatellut). Siksi päivän joulukalenteriluukku saattaa olla esimerkiksi pelkkiä kuulumisia tai päivän ajatuksia. Tuollaisesta rennommasta sisällöstä mäkin nautin kauheasti, ja on todella virkistävää kaiken informaatioähkyn keskellä nollata kevyemmän ja vähemmän asiapainotteisen postauksen parissa.

Mä en myöskään sitoudu tänä vuonna tiukkaan julkaisuaikaan. Tämä ensimmäinen joulukalenteripostaus ilmestyi tänne blogiin heti aamusta, ja tavoitteena on sijoittaa julkaisut pääasiassa aamuun ja aamupäivään sekä täällä että Instassa. Päivästä ja aiheesta riippuen osa luukuista saattaa ilmestyä kuitenkin vasta illemmalla. Näistä pyrin parhaani mukaan päivittelemään  sitten Insta-stooreissa! Kannattaa kuitenkin heti tänään jo suunnata myös Instan puolelle, sillä siellä julkaisen ja kirjoittelen joka päivä ja hyvin usein asioista, jotka blogista jäävät sitten kokonaan pois!


Tämän joulun ja joulukalenterin teema on stressittömämpi joulu. Vähemmän kiirettä, vähemmän ahdistusta, vähemmän kaikkea turhaa, enemmän itse joulua. Tiedän jo nyt, että kaikki nuo ensin mainitut asiat vielä saavat mut kiinni, varsinkin kun seuraavat pari viikkoa ovat taas äärimmäisen kiireisiä eri koulutöiden parissa. Pyritään kuitenkin rauhaan ja rentouteen, muistetaan välillä hengittää ja keskittyä siihen, mikä oikeasti on tärkeää. Rauhallista joulunodotusta rakkaat ♥️

Nyt jos koskaan on aika ottaa mun tili seurantaan Instagramissa käyttäjänimellä @sannalovesfood! Mut ja blogin löytää myös Facebookista, Youtubesta (jopa kahdelta kanavalta), Snapchatista nimellä @sannapannari ja jopa Twitteristä, vaikken sinne mitään koskaan päivittelekään :D

2 kommenttia:

  1. Sun kalenterisuunnitelmat kuulostaa hyvältä! Vähemmän stressiä on aina parempi. Ja ihana toi kuva susta ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana että kuulostaa! Ja jep, siihen pyritään ❤ ja voi kiitos, se taitaa olla jo toissa joulukalenterista 😂

      Poista