torstai 19. joulukuuta 2019

Aineettomat joululahjavinkit

Tänään on mun toisen joululahjavinkkipostauksen vuoro. Edellisen voit lukea tästä, jos kiinnostaa ihan perinteiset lahjavinkit. Tuossa postauksessa pohdin myös sitä, miten ennen kaikkea kannattaa lahjaa ostaessa miettiä saajan tarpeita ja sitä, miten antaa mahdollisimman onnistunut ja hyödyllinen lahja. Tänään vuorossa on kuitenkin ehkä mun lempparilahjaideat, nimittäin erilaiset aineettomat lahjat! Tällä listalla on sellaisia, joita itse mielelläni vastaanottaisin, joiden uskon ilahduttavan monia ja jopa sellaisia. joita itse olen tänä vuonna antamassa!

Monet tämän listan vinkit saattavat olla monen budjettiin melko hintavia, ja itsekin harvasta lahjasta lähden kauhean montaa kymppiä maksamaan. Siksi tahdon myös erikseen listata niitä edullisempia, mutta aivan yhtä ihania lahjaideoita, joita lähimmäisesi varmasti arvostaa. Näihin kalliimpiin lahjaideoihin laitan myös hinta-arviota mukaan mahdollisuuksien mukaan, jotta pystyt helposti katsomaan, onko tämä sellainen lahja, joka sinun on mukava toteuttaa. Tahdon tämän aspektin nostaa erikseen esiin, sillä joulun tai edes lahjojen ei pidä olla rahasta kiinni, eikä lahjan mielekkyys määrity kulutettujen eurojen perusteella.

Kalliimmat lahjaideat (n. 30€+)


Elämyslahja. Miltä kuulostaisi pakopeli, hieronta, shitty dinner tai laskuvarjohyppy? Voit ostaa lahjakortin esimerkiksi Elämyslahjojen nettisivuilta tai suoraan palveluntarjoajalta.

Elämyslahjan hinta riippuu elämyksestä. Huonepakopelien hinnat riippuvat esimerkiksi pelaajamäärästä ja paikasta. Helsingissä edullisimmat huoneet ovat alkaen 80€ (kahdelle hengelle), isommalle porukalle tulee yleensä suhteessa edullisempi. Pienemmillä paikkakunnilla hinnat saattavat olla alhaisemmat.

Tapahtumaliput. Musikaali, konsertti, festivaali - lista on loputon! Seuraavaksi listaan omat suosikkini tapahtumalahjoista. Koska itse asun Helsingissä, nämäkin pääosin keskittyvät pääkaupunkiseudulle. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti tsekata, mitä sun lähialueella on tulossa, jos pitkät välimatkat eivät nappaa!

× We Will Rock You -musikaali Helsingin Messukeskuksessa (ollaan käyty katsomassa tämä Queenin musiikin ympärille tehty musikaali Lontoossa joskus 10 vuotta sitten, ja nyt tietenkin mennään myös Helsingissä!). 17.4.-30.5.2020, perusliput 39-89€ täältä.

× Pieni merenneito Helsingin kaupunginteatterissa. 9.5.2020 asti, liput 68-88€ täältä.

× Rockfest Tampereella 5.-7-6.2020, esiintyjinä mm. Iron Maiden, Nightwish, Sabaton, Amaranthe, Amorphis, Sonata Arctica ja Apulanta (aika kova setti siis). Kolmen päivän peruslippu Early Bird -hintaan 159€ vuoden loppuun asti täältä, päiväliput ja ohjelma julkaistaan ensi vuoden puolella. Huom! K-18.

× Kuopiorock 30.7.-1.8.2020, tähän mennessä julkaistuina esiintyjinä Nightwish, Within Temptation, Amaranthe, Amorphis, Sonata Arctia, Lauri Tähkä, Vesala ja Kaija Koo. Kolmen päivän peruslippu Early Bird -hintaan 105€ vuoden loppuun asti täältä.

× Keikkaliput, esim. James Blunt (Vantaa 7.6.2020, liput 59€ täältä, K-18), Sunrise Avenue (Helsinki, lisäkeikka 14.8.2020, liput alkaen 29€ täältä), Stadionation (Helsinki 7.8.2020, liput alkaen 29€ täältä).

Museokortti. Rajaton sisäänpääsy 300 museoon ympäri Suomen vuoden ajan. 72,50€. Jos ostat vuoden loppuun mennessä, saat lisäkuukauden kaupan päälle.

Leffaliput. Finnkinon sarjaliput 4 kpl 47€, 8 kpl 80€, Cinamonin sarjaliput (toimivat Helsingissä Redissä ja Triplassa) 4 kpl 38€, 10 kpl 87 €.

Heureka Club -vuosikortti, Vantaa. Aikuiset 47 €, lapset 6-15v. 33€.

Edullisemmat, ihanat lahjavinkit (n. 0-30€)


Illallinen. Vie kaverisi syömään tai kokkaa hänelle herkkuateria (yhdessä kokkaaminen on ehkä kivoin tapa viettää aikaa yhdessä). Myös lounas onnistuu.

Keilaus tai minigolf. Näissä voi olla tosi huono mutta silti pitää hauskaa!

Siivouslahja. Lupaa vaikka tulla pesemään kaverisi ikkunat tai lattiat tai tiskaamaan kolmet tiskit. Tämä olisi mulle lahjana ihan unelmien täyttymys, eikä maksa antajalleen mitään!

Leffakäynti. Sarjaliput voivat isona satsina olla aika kalliita, mutta yhtä hyvin voit viedä ystäväsi elokuviin ilman etukäteen ostettuja lippuja. Maksat sen reilun kympin kaverisi lipusta ja saman verran omastasi (jossain saatat päästä halvemmallakin, huomioi esim. Cinamonin viiden euron Yes Day -päivät tai joidenkin teattereiden opiskelijatarjoukset).

Menkää yhdessä museoon, eläintarhaan, huvipuistoon (joskin nämä liput eivät ihan taida tuohon kolmenkympin hintahaarukkaan mahtua), päiväksi Tallinnaan.


Näissä kaikissa erityisesti edullisemmissa lahjoissa korostuu asia, joita myös te ja mun kaverit korostivat ihanissa lahjatoiveissaan: yhteinen tekeminen ja laatuaika läheisen kanssa. Mä olen tänä vuonna vienyt kaverin synttärilahjaksi syömään ja hän teki minulle samoin, ja viime jouluna vein äitini joululahjana museoon ja syömään, kun hän oli yhdestä tietystä näyttelystä puhunut jo pitkään. Nämä tällaiset lahjat ovat parhaita ei edes itse tekemisen vuoksi, vaan sen erityisen yhteisen ajan vuoksi. Nämä ovat lahjoja, jotka eivät vaadi etukäteisjärjestelyjä eivätkä suuria summia rahaa, mutta ovat niitä, jotka jäävät kaikista parhaiten mieleen ja joista tulee hyvä mieli niin antajalle kuin saajallekin.

Mikä olisi sun aineeton unelmalahja tai millaiset olet itse todennut toimiviksi? Kannattaa myös käydä katsomassa mun Instastoori tänään (@sannalovesfood), jaan teidän vastauksia parhaista ja huonoimmista lahjoista!

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

2 kommenttia:

  1. Paljon hyviä aineettomia lahjoja saa myös hyväntekeväisyysjärjestöiltä. Löytyy apua kauas ja lähelle, eläimille, lapsille ja aikuisille. Myös paikalliselle järjestölle/eläinsuojalle voi lahjoittaa lahjarahat. Pienikin summa auttaa ja monelle tulee hyvä mieli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi hyvä pointti, joka mulla jäi kokonaan pois! Todella tärkeä lahja on tukea ja auttaa niitä, jotka sitä todella tarvitsevat ❤

      Poista