maanantai 21. joulukuuta 2020

Miksi mulla ei ole joulufiilistä

Mulla tuntuu olevan jälleen sama tunne kuin melkein joka vuosi tähän aikaan. Jouluaattoon on kolme yötä, eikä mulla ole ollenkaan joulufiilis. Viime päivät ollaan leivottu pipareita, katsottu joululeffoja ja kuunneltu joululauluja. Silti jotenkin tuntuu, että mun joulufiilis vaan laskee.

Musta tuntuu osittain siltä, että koska joulutuksen aloittaa aina niin aikaisin, on siihen tässä vaiheessa ehtinyt jo vähän kyllästyä ja jouluun mennessä kaikki jouluintoilu on alkanut jo alamäkensä. Tämä siitäkin huolimatta, että aloitin jouluilun tänä vuonna tavallista myöhemmin: siinä missä yleensä laitan esimerkiksi joululaulut ensimmäistä kertaa soimaan joskus lokakuulla, jäi se tänä vuonna joulukuun ensimmäiseen.

Osittain vaikutus saattaa olla myös joulukalenterilla. En ole sitäkään saanut viimeisen viikon aikana tehtyä samalla innolla kuin alussa, ja siksikin tuntuu, että joulun huippu meni jo. Toki en mä oikein osaa sanoa, että mulla varsinaista joulufiilistä olisi missään vaiheessa ollutkaan. Joulukalenterista aion kirjoittaa jälkikäteen oman postauksen, jossa kertaan vähän tämän joulukuun fiiliksiä ja pohdin ensi vuotta.

Silti nyt joulu tuntuu vielä entistä kaukaisemmalta ajatukselta. En ole uhrannut juurikaan ajatuksia esimerkiksi joulupöydän sisällölle, ja pyhien aikataulu ja ohjelma on edelleen kysymysmerkkinä. Viimeiset lahjaostokset sain onneksi eilen hyvillä mielin tehtyä ja ensimmäiset ovat annettu jo eteenpäin. Itsetehdyissä lahjoissa on edelleen kuitenkin tekemistä, ja se stressaa. Ai niin, enkä ole vielä päästänyt itseäni kokonaan joululomalle, sillä mulla on edelleen yksi koulutehtävä palauttamatta, jonka tahdon saada vielä ennen joulua pois alta.

Huomenna mä lähden muutamaksi yöksi äidin luo ja aloitetaan todelliset jouluvalmistelut. Hankitaan ja koristellaan kuusi, viedään lahjoja ympäri pääkaupunkiseutua, ostetaan ruoat ja kokkaillaan ankarasti, siivotaan ja varmasti stressataan ihan liikaa (mikä ainakin). 

Sitten toivottavasti aattona kaikki rauhoittuu. Syödään hyvin, katsotaan televisiota, availlaan lahjoja, poltetaan kynttilöitä ja pötkötellään ihan rauhassa jouluvalojen hämärässä. Ehkä se joulufiilis viimeistään siinä sitten tulee.


Liity lukijaksi tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti