sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Viime hetken joululahjavinkit

Tänään sain viimeisetkin lahjaostokset tehtyä (kai), ja inspiroiduin sen kunniaksi tulla jakamaan teille mun parhaat viime hetken lahjavinkit! Jaan nämä vinkit kolmeen osaan: kaupasta ostettaviin, verkosta ostettaviin sekä myöhemmin maksettaviin tai täysin ilmaisiin. Instagramin puolella jaan myös muutaman vinkin mun suosikkiliikkeistä Helsingissä joululahjojen ja -koristeiden ostoon, kannattaa se siis käydä kurkkaamassa tämän postauksen lukemisen jälkeen!

FYYSISIÄ KAUPPOJA SUOSIVALLE

Jos haluaa jouluksi ostaa läheiselle ihan fyysisen lahjan, taitaa tässä vaiheessa ainoa varma vaihtoehto olla lähteä kaupoille. Muista kuitenkin hygienia, turvavälit ja maskit asioidessasi kaupoilla! Suosittelen myös suunnittelemaan kotona ostokset mahdollisimman hyvin, jotta paikan päällä voi tehdä ostokset täsmätaktiikalla nopeasti. Mä olen lisäksi yrittänyt lahjaostoksissani suosia mahdollisimman hyvin pieniä toimijoita suurten ketjumyymälöiden sijaan, joten pyrin niitä tuomaan esiin myös tässä postauksessa ja Insta-vinkeissäkin!

Kirjalahja paras lahja. Kirja on myös ehkä paras mahdollinen lahja ostaa käytettynä, antikvariaattien valikoimat saattavat olla moninkertaiset kirjakauppoihin verrattuna ja hinnat murto-osassa. Jos et kuitenkaan löydä sopivaa kirjaa käytettynä, oma suosikkikirjakauppani on Rosebud: monipuolinen valikoima kirjoja ja esimerkiksi supersöpöjä kalentereita tavallista edullisemmin. Rosebudeja löytyy useampi Helsingin keskustan alueelta ja yksi Kuopiosta.

Kasvomaskeja. Me tarvitaan maskeja vielä monta kuukautta eteenpäin, joten tämä lahja tulee varmasti tarpeeseen. Maskeja myydään tässä vaiheessa jo ihan joka paikassa. Jos kertakäyttömaskien ystävä kaipaa jotain erikoisempaa, Rustassa myydään tavallisen sinisen lisäksi myös ainakin mustia ja vaaleanpunaisia maskeja. Kankaisia puolestaan saa ainakin useista vaate- ja tekstiilikaupoista. Esimerkiksi Filnaysonin maskien ystävälle voi hommata Finlaysonin liikkeestä nyt kolme kappaletta kympillä.

Herkkuja, koska herkuilla on vaikea mennä pieleen. Osta teen ystävälle teetä jostain söpöstä pienestä teeliikkeestä, kahvin ystävälle erikoiskahvia tai suklaanautiskelijalle suklaata.

Pehmoista vaatetta. Pyjamat tai muut arkivaatteet saattavat olla vähän riskejä ostoksia, jos ei esimerkiksi koot ole varmassa tiedossa. Pipo, lapaset tai villasukat kuitenkin lämmittävät varmasti. Piipahdin tänään Muumi-kaupassa, ja siellä oli ainakin myynnissä maailman pehmoisimpia ja lämpöisimpiä lapasia vaikka kuinka monessa värissä! Saatan ehkä joulun jälkeen käydä ostamassa itselleni omat.

Heijastin!

NETISTÄ 

Tässä vaiheessa toimitukset tuskin ehtivät jouluksi perille, joten tässä kohdassa suosittelenkin ensisijaisesti erilaisia lahjakortteja ja pääsylippuja sekä muita aineettomia lahjoja, jotka voi helposti napata mukaan kotisohvalla istuen.

Liput virtuaalikonserttiin. Esimerkiksi perjantaina striimattu Raskasta joulua -konsertti on katsottavissa tapaninpäivään asti ja ainakin Nightwish julkaisi juuri maaliskuulle sijoittuvan hulppean virtuaalikonsertin. Koska tavalliset keikat ja esitykset ovat tällä hetkellä pannassa, on varsinkin näin loppuvuodesta tullut ihan hirveän iso kasa upeita livestreameja. Ostamalla liput virtuaalikonserttiin tuet tiukassa asemassa olevia muusikoita ja taiteilijoita, tyydytät edes hieman tavallisen tallaajan keikkanälkää ja säästät pitkän pennin tavalliseen konserttiin verrattuna! Nightwish-keikkaliput kun yleensä maksavat noin 70 euroa, mutta virtuaaliesityksiä pääsee näkemään kaksin kappalein 25 euron lipulla.

Lahjakortti hierontaan, elämyslahjaan, kauneushoitoon, vaate- tai ruokakauppaan, you name it! Tähän kohtaan sopii myös esimerkiksi museokortti tai leffaliput. Monet palveluntarjoajat ovat tällä hetkellä tavallista joustavampia lahjakorttien erääntymisten suhteen, joten käyttöaikaa on yleensä melko reilusti.

ITSE TAITEILTAVAKSI

Lahjakortti, jota ei myydä kaupassa. Anna itsetehty lahjakortti tai kuponki lastenhoitoon, siivoukseen, ravintolaillalliseen tai hierontaan, kokonaiseen hemmottelupäivään tai mökkiviikonloppuun. 

Leivo piirakka, kakku, leivoksia tai ihan vaan hauskasti koristeltuja pipareita.

Kirjoita kortti tai kirje täyteen asioita, joita rakastat ja arvostat lähimmäisessäsi. Muistele yhteisiä hetkiänne ja laita mukaan sisäpiirin juttujanne. Vitsi tällainen olisi ihanin lahja ikinä!

Mitä sä lisäisit tähän listaan? Ja kurkkaa tosiaan joulukauppavinkit Instagram-postauksesta!


Lue myös:

Aineettomat joululahjavinkit 2019


Liity lukijaksi tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti