perjantai 6. tammikuuta 2017

VUOSIKATSAUS 2016

Vuosi on vaihtunut (ylläriylläri), ja vihdoin on mun blogin vuosikatsauksen vuoro! Tätä on tässä melkein viikon verran tullutkin tehtyä, kyllä siinä aikaa saa kulumaan kun selaa jokaisen postauksen läpi, joita vuonna 2016 oli siis 128 kappaletta, ja sieltä etsiä ne helmet niin kuvien kuin tekstienkin suhteen, ja saada vähän käsitystä, että mitä tuolloin on oikein tullutkaan tehtyä!

TAMMIKUU
8 postausta

Lue ainakin: Sinne jäi arki

Tammikuussa elämä muuttui. Mulla oli mun vihoviimeinen koulupäivä, ja riemuitsin arjen kahleista irtautumisesta. Ja onneksi voin sanoa, että edelleen olen ihan samoissa fiiliksissä! Muutaman kerran viikossa mieluisissa töissä käymisessä ei ole ollenkaan samaa inhokerrointa kuin kouluun aikaisin heräämisessä, läksyjen ja kokeiden ja lukemisen stressaamisessa ja kaikessa, mistä tuossa postauksessa puhuin. Tammikuussa kerrottiin kuulumisia, surettiin julkkiskuolemien vuoden alkua (Alan Rickman ♥) ja kirjoiteltiin vielä vähän lisää kuulumisia. Tammikuussa me myös vihdoin ostettiin lentoliput Lontooseen ja alettiin tosissaan suunnitella matkaa!

HELMIKUU
6 postausta

Lue ainakin: PENKKARIT '16

Helmikuussa oli vielä vähän hiljaisempaa, kun ylppärit painoivat päälle, ja vaikka lukeminen ei kovin aktiivista ollutkaan, en voinut antaa itselleni lupaa bloggailuun, kun oli pakko muka lukea. Päästiin kuitenkin taas asukuvailemaan ja esittelemään pitkään toivelistalla olleita juttuja, valokuvailtiin, monen postauksen verran, ja ihmeteltiin (taas vaihteeksi) että mihin se aika oikein katoaakaan. Helmikuussa oli myös ne penkkarit!

MAALISKUU
7 postausta


Maaliskuussa oli viimeiset ylppärirutistukset, joten blogi päivittyi edelleen vähän vähemmän. Postaukset koostuivat sitten kuulumishöpöttelyistä, kissakuvista, ylioppilaskokeiden tulosten fiilistelystä ja tulevaisuuden pohdinnasta. Maaliskuussa äiti osti meille myös tabletin, ja mä innostuin ottamaan selfieitä ja vihdoin myös sain mahdollisuuden tehdä itselleni Snapchatin! Edelleen saa mut lisätä ja mulle laittaa snäppejä, sannapannari olen tosiaan siellä.

HUHTIKUU
8 postausta


Huhtikuussa olin vihdoin vapaalla ja koulu oli ohi, mutta meillä oli kerrassaan maailman ihanin San Franciscon -matka tyttökuoron kanssa, jonka takia postausmäärä jäi taas hieman pienemmäksi. Huhtikuussa oli myös abiristeily, joka puolestaan ei jättänyt mulle yhtä hyviä fiiliksiä. Kuukauden aikana fiilisteltiin kevättä, tehtiin pitkä mutta ihana kävelylenkki, jaoin maailman herkullisimman ja melkein vegaanisen avokadopastan reseptin sekä vinkkejä, miten selvitä pitkästä lennosta, panikoitiin lakkiaispukeutumista ja chillailtiin kotosalla menkkakivuissa. Niin ja ostin ensimmäisen vappupalloni vuosiin! ♥ Huhtikuussa alkoi blogi selkeästi taas nousta kuopastaan ja sisällön laatu kohota, vaikka kappalemääräisesti postauksia ei  vielä niin paljoa tullutkaan.

TOUKOKUU
15 postausta


Toukokuussa pääsinkin sitten vähän paremmin postailun makuun! Postailin meidän upeasta San Franciscon matkasta, useampaankin otteeseen, esitin mielipiteeni vuoden Euroviisuista ja jaoin omat viisulempparit viime vuosien varrelta, esittelin ylioppilastulokseni yhdessä vuoden luetuimmista postauksistani ja valmistauduin lakkiaisiini ahkerasti siivoten ja lahjatoiveita pohtien. Kävin myös Korkeasaaressa ja seurakunnan kanssa Virossa, ja kokeilin vaihteeksi valokuvailua kakkosobjektiivillani.

keskimmäinen kuva: Liisi Järveläinen Photography

KESÄKUU
10 postausta

Lue ainakin: The ylioppilas

Kesäkuussa oli sitten ne mun lakkiaiset, ja kerroin niin fiiliksiä lukiosta valmistumisestani kuin jaoin upeita ylioppilaskuvianikin. Välissä kävin Lällyssä ja meillä kävi ihana Aatu-koira parin päivän visiitillä. Ostin uuden objektiivin, joka siitä asti on ollut oma rakkaani upean kuvanlaatunsa ansiosta, näin supermahtavat Anssi Kelan ja Maija Vilkkumaan Radio Aallon Helsinki-päivän ilmaiskonsertissa. Kesäkuussa tein myös ensimmäisen bucket listini, julkaisin asupostauksia ja valokuvailin. Käytiin myös monen vuoden suunnittelun jälkeen siellä Lontoossa!

HEINÄKUU
9 postausta


Heinäkuussa päästiin vihdoin fiilistelemään meidän maailman mahtavinta Lontoon-matkaa! Oltiin Kaislan kanssa myös kuvailemassa kovasti ja saatiinkin blogiin uusi banneri ja ulkoasu. Heinäkuussa nautittiin kesästä ja sen kauneudesta ja listattiin lempparikesäbiisejä, laitettiin superhelppoa ja herkullista ja melkein terveellistäkin sekamättöruokaa ja toki esiteltiin sieltä Lontoosta ostettuja asuja. Voi Primark ♥

ELOKUU
13 postausta


Elokuussa me reissattiin vaihteeksi Rodokselle, ensimmäiselle rantalomalle ikuisuuksiin! Kreikka-kuulumisten lisäksi postailin vielä viimeiset kuva- ja muistelupläjäykset niin Lontoosta kuin San Franciscostakin, muun muassa meidän ihanasta vierailusta Harry Potter -studioilla! Joukkoon mahtui toki niitä perinteisiä kissojen kuvilla höystettyjä fiilispostauksia, ja yksi ihana kuvausreissu lähimetsään Tiinan kanssa, jolta tuli maailman mainiointa kuvasaalista jotka osittain edelleen odottaa julkaisuaan, haha! Käytiin äidin kanssa myös sieniretkellä ja pidettiin Jassun kanssa Frendit-maratonia ihanimman vuohenjuustosalaatin saattelemana.

SYYSKUU
8 postausta


Syyskuussa vastailin vihdoin, yli vuoden odotuksen jälkeen, teidän esittämiin kysymyksiin ortodoksisuudesta. Postaus lopulta nousi mun blogin kaikkien aikojen luetuimmaksi postaukseksi, ja sitä jaettiin kovasti esimerkiksi meidän seurakunnan sosiaalisilla medioissa! Aivan mahtavaa siis, kiitos teille kaikille siitä. Muuten postailu jäi vähän hieman vähemmälle, kun uppouduin lukemaan Pottereita enkä suonut aikaa sellaisille turhuuksille kuin internet, haha! Käytiin me kuitenkin myös Kissojen yössä vuosien meinaamisen jälkeen, ja jaoin teille niitä ihania asukuvia, mitä Tiinan kanssa siellä metsäretkellä otettiin. Niin ja aloitinhan mä syyskuussa työt! Silloin olin aivan innoissani ensimmäisen työvuoroni ja koulutukseni jälkeen, ja olen kyllä edelleenkin ♥

LOKAKUU
6 postausta


Lokakuussa luin Potterit loppuun ja aloitin puolestani Twilightit monen vuoden tauon jälkeen, ja koukutuin uudestaan, haha! Otettiin jälleen kerran ihania asukuvia ja kuvia noin muutenkin (kissakuvia unohtamatta!), ja fiilisteltiin syksyä. Vähän taas alkoi olla hiljaisempaa, työtahti kun alkoi kiristyä tuossa välissä, kun tein muutaman viikon keikan päiväkodissa eikä mulla ollut reilun kuukauden aikana kuin kolme vapaapäivää. Ehdin mä kuitenkin jakaa teille superherkullisen, vähän erilaisen ja todella edullisen (kasvis)tortillaohjeen!

MARRASKUU
7 postausta


Marraskuussa minä täytin yhdeksäntoista (!!!), ja rakas kummityttöni täytti vuoden (!!!!!!!!), joten täysin sopivasti vietin synttäreitä häntä juhliessani. Pikku pirpana oli kasvanut kauheasti, ja ei kauaa mennytkään tuosta päivästä kun hän alkoi jo ihan itse kävelemään! Samoihin aikoihin loppui tarhapestini, ja vihdoinkin minulla oli aikaa jopa nukkua. Listasin toki synttärilahjatoiveitani, shoppailin meikkejä, fiilisteltiin puolestaan talvea ja alkukuusta näin jo toista kertaa superduperhyperihananmahtavan Billy Talentin! Joten sanottakoon, että marraskuuhun mahtui aika tavalla kaikkea supermahtavaa ohjelmaa! (ehkä sen huomaa jo tästä huutomerkkien ylikäytöstä...hups!)

JOULUKUU
31 postausta


Joulukuu näyttikin sitten postauslukemiltaan täysin erilaiselta, ja siitä onkin kiittäminen joulukalenterille! Mä olen todella ylpeä tästä mun viimeisimmästä joulukalenterista, joka päivälle sain postauksen julkaistua ja lähes aina ihan ajallaan, ja ne iltaan myöhästyneet postaukset johtuivat lähinnä teknisistä ongelmista ja netin puutteesta, eikä omasta laiskuudesta. Jos et ollut mukana seuraamassa joulukalenteria, niin siellä muun muassa listattiin 24 talvista ja jouluista puuhaa, jotka suuri osa sopivat vallan mainiosti myös tammikuuhun, kerrottiin kolmeosainen joulutarina, ja ideoitiin gift in a jar -lahjat uusilla täytteillä! Kirjoitin megajättipostauksen Nightwishista ja siitä, millainen fani olen vuosien saatossa ollut, muistoja ja hienoja hetkiä bändiin liittyen ja siitä, miksi juuri se on ollut lempibändini lähes koko elämäni, lempibiisejä tietenkään unohtamatta! Myös tuo postaus on ollut vuosia to do -listalla, ja on niin upeaa että se on vihdoin ihmisten ilmoilla teidän kaikkien luettavana, vaikka totta kai aina tuntuu, että olisi ollut vielä niin paljon, mitä ei tuossa tullut sanottua. Yhdeltä istumalta tuonkin postauksen kirjoitin, mutta ehkä niinhän ne parhaat luomukset syntyvät! Kaiken tämän lisäksi me käytiin Tukholmassa, loin ihanan ruokasalaatin, ja pohdin sitä, mitä mennyt vuosi on antanut ja mitä tuleva tuo tullessaan.

Kyllä taas hämmästyy, miten aika kuluu niin nopeaan. Tuntuu, että vaikka noita toukokuun postauksia olisi kirjoitellut ihan viime viikolla, vaikka todellisuudessa siitä on jo kahdeksan kuukautta! Vuosi on ollut ilmeisesti aika täynnä matkustusta, kisuja, kavereita, valokuvausta, ylppärikiireitä, työkiireitä ja vähän milloin mitäkin. Ja vaikka tuolla alkuvuodesta olikin hiljaisempaa ja ylppäreiden käydessä päälle bloggaaminen jäi hieman sivuun, alkoi tässä selaillessa tuntua, että olen vähän unohtanut, miten postailla ihan perus kuulumisia! Mutta mun mielestä bloggaaminen on eniten kiinni siitä fiiliksestä ja rutiinista, pidemmän tauon jälkeen on vaikeampi lähteä kirjoittamaan, mutta kun vauhtiin pääsee niin kirjoitettavaa löytyy vaikka millä mitalla. Nyt on kuitenkin 2016 pantu (ainakin melkein) pussiin, joten eiköhän käännytä nokka kohti tulevaa!

Olitteko te mukana Pannariblogissa vuonna 2016? Mitkä postaukset teillä sykähdytti tai muuten jäi mieleen? Mitä te haluaisitte täällä nähdä vuonna 2017? ♥

6 kommenttia:

 1. Ihana blogi sulla! Löysin sun blogin demin kautta ja ihastuin heti :) Jään ehottomasti seuraileen!

  millatt.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Ajattelin ensin että päädyn johonkin ruokablogiin klikatessani itseni tänne (pannariblogi) mutta hei tämä olikin paljon mielenkiintoisempaa! :D

  http://sunna.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo olis kyllä kuvaava, mut ei ku minä täällä vaan pannarina pyörin!

   (salaisuus: en edes pahemmin välitä pannareita. hups!)

   Poista
 3. Kiva postaus! Viime vuosi sujahti kyllä ohi ihan hujauksessa :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ja niin ne tuntuu nykyään aina tekevän, hullua!

   Poista