tiistai 17. heinäkuuta 2018

Täydellinen irtiotto


Tätä kirjoittaessani on maanantai-ilta, tai tarkemmin itse asiassa tiistaiyö. Mä tulin pari tuntia sitten kotiin ihanalta kolmen yön mökkireissulta. Neljä päivää hellettä, ristikoita ja Akkareita. Spontaaneja uimapyrähdyksiä järvessä jopa ilman saunaa, joka on mullekin harvinaista, huonoa ja ajoittain vähemmänkin huonoa sulkapalloa, ihanaa ruokaa, jota ei tarvinnut itse valmistaa, vuosi sitten aloittamani Marple-dekkarin lukemista, jossa vihdoin pääsin kunnolla vauhtiin. Kauniita auringonlaskuja ja valkoisia pilviä sinisellä taivaalla, laiturilla auringossa makoilua ja huonoa internet-yhteyttä.


Tämä mökkireissu oli kaikkea, mitä kesältä ja lomalta voi toivoa - irtiottoa ja rentoutumista. Mihinkään ei ollut kiire, minkäänlaisia aikatauluja ei ollut, eikä mitään ollut pakko tehdä. Mulla oli jopa ensimmäistä kertaa ties kuinka pitkään aikaan tylsää, ja se oli aivan ihanaa. Sitä ei vaan voi käsittää, miten vapauttavaa on hypätä järveen, jos sattuu tulemaan hiki, vaikka seitsemän kertaa päivässä ihan milloin tahansa, tai ottaa ex tempore päikkärit vaikka yöllä tulikin nukuttua hyvin. Ja heti mökiltä palattuamme tuli kaipuu takaisin. Elo kuumassa kaupunkiyksiössä, jossa maisemat muodostuvat vastapäisestä seinästä ja jossa lähimpänä metsää muistuttava asia on viimeisiään vetävä basilikani, tuntuu vaan niin ankealta sen jälkeen, kun muutaman päivän suurin ongelma oli, lukeeko kirjaa sängyssä, terassilla vai laiturilla.

Viime viikko oli muutenkin aivan ihana rento, vaikka alkuviikon olin ihan oikeissa töissäkin. Toisaalta mä olin töissä leirillä, ja Lälly-elämä nyt on lomaa vaikka tekisikin töitä. Tälle kesälle on enää yksi parin yön leiri tiedossa, ja mulla iskee jo nyt harmitus ja ikävä, kun seuraavaan leiriin saattaa olla kuukausia! Onneksi kaikki tiet kuitenkin vievät Lällyyn, ainakin lopulta, ja nytkin on ollut ihan sikaihanaa viettää oikeaa leirikesää viime vuoden jälkeen, kun en Lällyyn kertaakaan  kesän aikana päässyt. Lällystä meninkin sitten suoraan moikkaamaan tätä ihanaa pikkumurua, josta siis pian tulee ikioma kummilapseni ♡ Ihan käsittämätöntä, miten pieniä ihmiset voivat olla!


Viime viikko oli siis todellinen lomaviikko, ja jos ei muuta niin ainakin toteutin ensimmäisen kesän to do -listani viimeistä kohtaa: mä otin kesästä todellakin kaiken irti. Tästäkin viikosta on tulossa aika ihana, vaikka töitä pitääkin välillä tehdä. Perjantaina tulee vihdoinkin varmaan mun elämän odotetuin elokuva, Mamma Mia 2, ja me mennään tietenkin heti ensimmäiseen mahdolliseen näytökseen sitä katsomaan. Ja lauantaina, lauantaina suuntana on Lahti ja Nightwish! Siinä missä Mamma Miasta olen ihan yli-innoissani, en ole vielä edes osannut Nightwishin keikasta innostua, kun se tuntuu taas niin epätodelliselta. Mutta niin se vaan on, lauantaina pääsen näkemään kaikkien aikojen lempibändini toista kertaa! Lisäksi tähän viikkoon mahtuu muun muassa ankaraa pyykinpesua ja tiskausta, oikeaa ruoanlaittoa ekaa kertaa varmaan puoleentoista viikkoon, ja toivottavasti myös näistä ihanista keleistä ja auringosta nauttimista ulkosalla. Ai että mä rakastan kesää!

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

2 kommenttia: