keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

KESÄHAASTELISTA

Jep, yksi to do -lista ja yksi bucket list eivät olleet tarpeeksi tälle kesälle: nyt on kolmannen, haastelistan vuoro. Mut hei, minkäs sille mahtaa, kun koko ajan tulee uusia ideoita mieleen, ja vielä oikeasti toteuttamisen arvoisia ja innostavia! Ehkä tämä kuitenkin riittää viimeiseksi, säästetään loput sitten vaikka ensi vuoteen, haha.


Lue kirja ruotsiksi. Kävin lainaamassa kirjastosta Vaahteramäen Eemelin ruotsiksi. Haluan testata ja kehittää kielitaitoani, ja lastenkirjat kuulostavat hyvältä vaihtoehdolta siihen. Avasin kirjan ja ainakin ensimmäisen lauseen ymmärsin, tästä on hyvä lähteä!

Katso kaikki Disneyn klassikkoleffat - ainakin ne, jotka saan käsiini. Mulle tulee hirveän usein vastaan tilanteita kun tajuan, etten ole nähnyt niitä suurimpia klassikoita, tai jos olen niin aivan liian kauan aikaa sitten. Ruususia ja Bambeja kun ei Netflixistäkään näe, niin nyt pitäisi varmaan ryhtyä metsästämään DVD:itä ihan urakalla ja lopulta kerätä koko sarja. Kaikkia ei nyt kesän aikana tarvitse hankkia, mutta jos vauhtiin pääsisi!

Opettele soittamaan Für Elise ja Bohemian Rhapsody kokonaisuudessaan pianolla. Mulla on jälkimmäinen ollut työn alla jo puolitoista vuotta, mutta mun harjoittelumahdollisuudet nykyään ovat niin huonot, kun mulla ei omassa kodissa pianoa ole. Molemmat näistä kumminkin ovat ihan hyvässä vaiheessa, ja kesän aikana aion hengata äidin luona pianon ääressä niin paljon, että syksyllä voin sanoa osaavani soittaa molemmat!

Käy lenkillä, edes pari kertaa. Mulla on vähän huonot lenkkimaastot, mutta kyllä ainakin muutama iltalenkki pitää kesän aikana käydä tekemässä, vähän kohentaa kuntoa ja samalla nauttia kesäilmoista.


Hoida kaikki ikuisuuden odottaneet hommat. Julkaise kuukausia (tai vuosia) luonnoksissa odottaneet postaukset, lähetä eteenpäin pari vuotta sitten otetut kuvat, toimita se verokortti ja puhdista lavuaarin hajulukko. Just to name a few. Jos kesällä saisi kaikki tiellä roikkuneet hommat hoidettua, voi syksyllä aloittaa täysin puhtaalta pöydältä.

Siivoa ja järjestä koti kuntoon. Mun luona näyttää jo aika hyvältä ja olen löytänyt toimivat ratkaisut suurimpaan osaan asioista, mutta äärimmäisen rajalliset neliöt ja tavaranpaljous asettavat jatkuvasti haastetta. Tähän sama kuin edelliseen, jos kesän aikana pääsisi eroon kaikesta turhasta ja löytäisi ne loputkin täydelliset järjestelytavat, on syksyllä ihana jatkaa opintoja siistissä ja toimivassa kodissa.

Ota aamuista enemmän irti. Torkuta vähemmän, syö kunnon aamupala ja ole valmiina tulevaan päivään jo ennen kahtatoista. Mä en oikein ikinä saa aamuisin mitään aikaiseksi, jos mulla on myöhempi lähtö tai vapaapäivä, ja tähän tahtoisin todella saada muutosta aikaiseksi!


Vaikka mä olenkin nyt tehnyt jo kolme tehtävälistaa hyvin monella tehtävällä, en kuitenkaan halua ottaa suurta stressiä kaiken toteuttamisesta. Kesä menee ohi nopeasti, ja eniten haluan ottaa siitä kaiken irti enkä jäädä syksyllä itkemään, miten kesä meni aivan hukkaan. Osan näistä aion ehdottomasti toteuttaa, mutta osa on enemmän sellaisia voisi muuten tämänkin tehdä -juttuja, jotka vääjäämättä unohtuvat ja jäävät pois. Ja se on ihan ok. Nautitaan kesästä, vapaudesta ja brightonilaisista auringonlaskuista täysillä ihan ilman ylimääräisiä paineita <3

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

4 kommenttia:

 1. Hei tuo ruotsinkielisen kirjan lukeminen on ihan huippuhyvä idea! :) Pitäis kans yrittää opetella taas ruotsia moooonen vuoden tauon jälkeen! :D

  VastaaPoista
 2. Itsekkin pitäisi kehittää paremmaksi englannin kielen taitoa, niin lastenkirjat varmaan tässäkin auttaisivat myös hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ihan varmasti auttaisi! Se kieli on usein niin selkeää, että siitä saa tosi hyvän pohjan :)

   Poista