sunnuntai 27. tammikuuta 2019

MUN ARKIMEIKKI (sis. arvonnan!)

Voi miten kauan mä olen suunnitellut tämän postauksen julkaisua, ja tässä se nyt on! Mä rakastan meikkaamista, ja yksi parhaista asioista siinä on, että kaikki on mahdollista ja vain taivas on rajana luovuuden kanssa. Joka päivä voi tehdä eri meikin, ja illalla kaiken voi pestä pois. Kuitenkin myös mulla on ne tietyt rutiinit, jotka pysyvät mukana melkein joka kerta. Tämä on mun perusarkimeikki, kun ei ole superhuippukiire minnekään, mutta ei viitsi lähteä mitään erityistäkään yrittämään. Mulla menee tähän ehkä 20 minuuttia, koska teen kaiken aina toooosi hitaasti ja huolellisesti. Joku toinen varmaan saisi tämän saman meikin tehtyä alle kymmenessä minuutissa! Mutta joo, ehkä mä olen höpötellyt tässä jo tarpeeksi, siirrytäänpä itse asiaan.


Mä käytän superharvoin meikkivoidetta, arkimeikissä en käytännössä koskaan. Pohjan teen siis ihan vain peitevoiteella silmien ympärillä, nenässä, otsassa ja leuassa. Mun viimeaikojen lempparipeitevoidekombo on Maybellinen Age Rewind ja Fit Me yhdessä. Toinen oli mulle kesän jälkeen liian vaalea, ja toinen liian tumma, joten yhdessä ne muodostivat täydellisen cocktailin. Mä en yksinään pidä erityisesti kummastakaan, ja mun on vaikea saada niistä tarpeeksi peittäviä. Yhdessä ne ovat kuitenkin täydellisiä! Peitevoiteen asetan paikoilleen Essencen banaanipuuterilla, ihan paras! Tähän kaikkeen käytän meikkisientä, yleensä Beauty Blenderiä tai Real Techniquesin sientä.


Vähän vaihtelee, teenkö pohjan jälkeen ensin kulmat vai loput kasvoista. Kulmiin käytän useimmiten L'oréalin Brow Artist -kynää, joka toimii hyvin korvaajana Anastasian Brow Definerille, johon en vaan pysty käyttämään 25 euroa muutaman kuukauden välein! Toinen kulmalemppari on Benefitin KaBrow, mutta kynä on huomattavasti nopeampi ja helpompi tapa, kun taas Pomadella saa siistimmän ja kestävämmän tuloksen. Ensin aina harjaan kulmat läpi, sitten levitän värin, ja vielä uudestaan harjaan, että väri on varmasti siisti ja tasainen. Lopuksi vielä laitan kulmageeliä, joko Benefitin Gimme Brow'ta tai L'oréalin kirkasta Brow Plumperia. 


Aurinkopuutereista mun ehdoton lemppari on ostettu Stradivariuksesta kahdella punnalla! Mä en joka kerta jaksa aurinkopuuteria laittaa, mutta mulla se toimii monitoimivarjostustuotteena niin poskissa, ympäri kasvoja kuin silmissäkin. Poskipunasta taas en koskaan luovu (en muista olisinko koskaan meikannut kokonaan laittamatta poskipunaa), ja mun luottopuna on ikuisen vanha Rimmelin poskipuna. Mä en edes muista, kuinka monta vuotta sitten olen sen saanut, eikä varmastikaan se ole enää priimakunnossa, mutta mulle se on vaan ihan täydellinen ja edelleen sitä riittäisi varmaan useammaksi vuodeksi, poskipunat ovat vaan niin riittoisia! Mä laitan aina ihan tolkuttomat määrät poskipunaa, ja uutena lempparina vien sitä nykyään hieman myös ohimoille. Silmät meikkaan tosiaan yleensä pelkällä aurinkopuuterilla, mutta aika ajoin laitan myös vähän poskipunaa sekaan.


Mun ainoa luomiväri arkikäytössä onkin sitten Nyxin Perfect Filter -paletin vaalea kimaltava sävy, joka on mun luottohighlighter. Tuolla luomivärillä korostan poskipäät, nenän, ylähuulen, leuan, kulmaluun, silmien sisänurkat ja hennosti otsaa (yes I know, olisi ollut lyhyempi kirjoittaa vaan joka paikan). Mulle tulee ongelma, kun tuo luomiväri multa loppuu, ei nimittäin huvittaisi ostaa kokonaan uutta palettia yhden sävyn vuoksi, eikä sitä myydä yksittäisenä! :(

Tässä vaiheessa on kasvomeikit ja kaikki puuterituotteet saatu laitettua, ja asetan meikin setting sprayllä. Mulla on tällä hetkellä käytössä Macin Fix+, ja tää on oikeasti varmaan yksi mun lempivaiheista meikkaamisessa! Suihkutan sitä reilusti naamalle, nappaan mitä ikinä mulla onkaan lähellä lojumassa, kirjekuoren, laskun tai oppikirjan, ja löyhyttelen kasvot kuivaksi. 


Tämän jälkeen viimeistelen meikin vielä ripsarilla ja huulipunalla. Viime aikoina mulla on ollut käytössä Maybellinen Great Lash -ripsari, mutta ehkä suurin lemppari on Maybellinen Classic Volum. 

Huulipunalla saa sitten hyvin vaihdeltua päivittäistä lookia, tähän neutraaliin meikkiin kun voi yhdistää kirjaimellisesti ihan mitä tahansa. Päivästä riippuen saatan siis mennä nudella, tummanpunaisella tai kirkkaanliilalla, ja tällä kertaa käytin Kat Von D:n Everlasting Liquid Lipstickiä, veikkaisin sävyksi Madrid, enää ei muista!


Voi apua, kyllä sitä näyttää olevan hirveästi vaiheita ja tuotteita yksinkertaisessakin meikissä, haha! Lähitulevaisuudessa aion kuitenkin postata pika-arkimeikkini niille kaikista kiireisimmille aamuille, jolloin kuitenkin tekee mieli meikata edes hitusen. Meikkipostaukset ovat vaan ihania, ihanaa että oon vihdoinkin saanut aikaiseksi toteuttaa näitä enemmänkin!

Itse asiassa mä innostuin tästä meikkipostauksesta niin, että pidetäänpä nyt ex tempore -arvonta! Eli kommentoi tähän alas, miten sä meikkaat arkisin, kuljetko kenties drag-meikeissä päivittäin vai täysin paljaalla naamalla, ja voit voittaa mun lempparihuulipunan, Nyxin Liquid Suéde Lip Creamin sävyssä Sway (näkyvissä muun muassa tässä ja tässä postauksessa). Voittajan tulee olla mun blogin rekisteröitynyt lukija Bloggerin kautta tai jossain muussa blogipalvelussa (mainitsethan kommentissa, jos luet muuten kuin Bloggerin kautta!). Liitäthän kommenttiisi toimivan sähköpostiosoitteen, Instagram-käyttäjänimen tai vaikka blogisi osoitteen, jotta pystyn ottamaan suhun yhteyttä, jos voitto osuu kohdalle! Osallistumisaikaa on viikko eteenpäin, eli sunnuntaihin 3.2.2019 klo 23.59 asti!


Miten sä meikkaat?

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

10 kommenttia:

  1. Meikkaan aika nudeksi viikolla töihin, mutta harrastuksen puolesta ja jos oon menossa jonnekin, niin silloin meikkaan paljon. Tuota sävyä mulla ei olekaan kokelmissa, siksi osallistun!

    VastaaPoista
  2. Joka päivä kyllä meikkaan, mutta viikolla arkisemmin.
    Bloggerlukijana mukaan.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Meikkaan joka päivä,joskus vähemmän joskus vähän enemmän ��

    kookos2000@hotmail.com

    VastaaPoista
  4. Yleensä aika vähän ja mineraalimeikkejä pääasiassa. Kivaa vuoden alkua!
    tiina.ei.keksi@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Mä meikkaan ihan fiiliksen mukaan! Joku aamu saatan käyttää melkein puol tuntia meikkaamiseen, joku toinen aamu sipasen hiukan ripsaria ja joku aamu lähden ilman mitään meikkiä.
    soffeli97@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Mun arkimeikki on melko samanlainen kun sulla, miinus setting spray ja huulipuna. :D Laiskoina päivinä - joita on ollut tässä lähiaikoina aika usein - riittää peitevoide, aurinkopuuteri ja kulmat.
    sannialina(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  7. Meen yleensä joku full glam meikissä tai sitten ilman :D Välimuotoa ei juuri ole, paitsi esimerkiksi työhaastattelun kaltaisissa tilanteissa

    viivi.korpela@hotmail.com

    VastaaPoista
  8. Meikkaan päivittäin,tykkään luonnollisesta lookista!
    mircamaria@luukku.com

    VastaaPoista