tiistai 30. joulukuuta 2014

Linkkaa blogisi - esittelypostaus 1


Tadaa, ensimmäiset Linkkaa blogisi -esittelyt! Näitä tuli ihan liikaa, enkä yhtäkkiä keksinytkään, mitä sanoa. Yritin olla kiltti, älkää vihatko mua nyt tän jälkeen *nervous laughter*. Oon näistä löytänyt jo pari tosi mielenkiintoista blogia, toivottavasti joku teistäkin jää muakin seuraamaan! :)DREAMER on 13-vuotiaan espoolaistytön, Marian, lifestyle-blogi. Maria kirjoittaa yläastelaisen arjesta, elämän tapahtumista ja itseään kiinnostavista asioista. Valokuvat ovat myös olennainen osa blogia. Postaustahti ei päätä huimaa, mutta en itsekään enne viime kesää kirjoittanutvälttämättä edes joka kuukausi.

Miksi lukea? Ehdottomasti parasta blogissa ovat taidokkaat ja hyvälaatuiset kuvat. 

Mitä voisi parantaa? Teksti on usein vaikeaselkoista ja kirjoitusvirheitä on paljon. Kannattaa oikolukea tekstit ennen julkaisua, tai esimerkiksi pyytää jotakuta toista oikolukemaan, jos oma silmä ei virheitä havaitse.
EMMAOT: "Iloinen ja energinen 20-vuotias luokanopettajaopiskelija Joensuusta kirjoittelee elämästään positiivisella otteella löytäen asioista aina niiden valoisat puolet." 
Miksi lukea? Emman teksti on sujuvaa ja mielenkiintoista, joskus jopa kaunokirjallista. Kuvat ovat kauniita ja hyvin otettuja.

Mitä voisi parantaa? Nopealla vilkaisulla postausaiheista on vaikea sanoa mitään, mutta jäin vähän kaipaamaan lukiessani jotain. Ehkä jonkinlainen särmä puuttui, ehkä kirjoitustyyli oli ajoittain liian novellimaista tms. Blogi ei vain suurempaa kiinnostusta itsessäni ainakaan herättänyt. En osaa sanoa, jokin jäi vain itseäni vaivaamaan.
FIFTY WAYS on blogi, johon olen itsekin törmännyt muutamaan otteeseen. Nyt kuitenkin pääsin vasta ensimmäistä kertaa kunnolla selailemaan. Julia kertoo blogistaan itse näin: "Olen kameran molemmilla puolilla viihtyvä 17-vuotias tyttö. Kirjottelen blogissa elämästäni ja kaikesta mistä pidän. Sydämeni sykkii kaikelle vaalenpunaisella ja tyttömäiselle, joten niiltä et voi todennäköisesti välttyä. Blogistani löydät myös paljon vaatteita, kosmetiikkaa, liikuntaa, ruoanlaittoa, sisustusta ja mitä milloinkin.--"

Miksi lukea? Suuret kuvat, mielenkiintoiset aiheet, huoliteltu ulkoasu ja selkeä lukijan huomioonotto pitävät blogin suosiota yllä.

Mitä voisi parantaa? Vaikka kirjoittajan sydän sykkiikin kaikelle vaaleanpunaiselle, saattaa hempeä vaaleanpunainen olla välillä vaikea erottaa valkoisesta taustasta. Kerronta on välillä mun makuun vähän liian kömpelöä (tsekkaa välimerkit yms).

JENNI CARITA -blogia kirjoittaa 16-vuotias nurmijärveläinen lukiolaistyttö, tanssija, lakto-vegetaristi ja kielimatkalainen. Blogiaan hän kuvailee lifestyle-tyyliseksi.

Miksi lukea? Paljon hyvälaatuisia ja suuria kuvia. Kieli on sujuvaa ja huoliteltu ulkoasu houkuttelee lukijan tutustumaan tarkemmin.

Mitä voisi parantaa? Kunnon banneri tekisi terää, pelkkä blogin nimi valkoisella taustalla on vähän tylsä ratkaisu. 

Kurkkaa: Vuosi 2014 // Part 1 & 2LUOVIA HULLUUSKOHTAUKSIA. "Ompeluun ja leipomiseen retkahtanut 6-vuotiaan Pojan äiti esittelee kättensä tuotantoa ja satuilee elämästä luovien hulluuskohtauksien, vanhemmuuden ja kätilöopintojen keskeltä."

Miksi lukea? Postaukset ovat sopivan lyhyitä ja kuvapainotteisia, joten lukemiseen ei ehdi kyllästyä. Rakastuin noihin loppuhuomautuksiin oikeaan laitaan suuremmalla fontilla sijoitettuna! ♥ (en yhtään epäselvemmin osannut selittää...xd)

Mitä parantaa? Mainokset postausten välissä häiritsee, ovatko ne tarpeellisia, kun sama mainos kuitenkin löytyy sivupalkista? Myös jonkinlainen kirjoittajan esittely olisi kiva löytää sivupalkista, ilman että joutuu erikseen mitään klikkailemaan auki. Blogiarkiston voisi siirtää ylemmäs.
MIELIKUVAILUA-blogin Liisi on "19-vuotias harrastelijavalokuvaaja Helsingistä. Luontokuvia, potretteja, taidekuvia, eläinkuvia, kuvia joka paikasta ja tapahtumasta."

Miksi lukea? Laadukas valokuvausblogi, upeita otoksia (eikä millään uskoisi, ettei ole alan ammattilainen tai edes opiskelija kyseessä).

Mitä voisi parantaa? Itsensä toisteluksihan tämä menee, mutta sivupalkkiin edes joku pieni infopätkä, kuka olet ja mitä teet, ja blogiarkistoa ylemmäs. Ulkoasujututhan ovat makuasioita, itse vain tykkään nähdä, millaisia postauksia henkilö on kirjoittanut ja kuinka usein.


***


En etukäteen olisi arvannut, miten kova homma tässä olisi! Ensimmäinen osa saatiin kuitenkin nyt ulos, toinen osa tulee kun tulee! :) Telkkarista tulee Kumman kaa, en ehkä kestä! Tuolla taustalla soi Nylon Beatia, nää biisit ovat ihan parhaita, olin pienenä maailman kovin NB-fani (nimim. osaan-edelleen-biisit-ulkoa-levyt-hyllyssä). Nyt rauhoitun herkuttelemaan vastauunistatulleilla lihapasteijoilla ja suuntaan uuden vuoden kunniaksi aikaisin nukkumaan! Öitä! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti