lauantai 23. joulukuuta 2017

JOULU MINIKODISSA | PANNARIKALENTERI 2017 LUUKKU 23


Mä en tiennyt, teenkö mun kämpästä joulupostausta kahdesta syystä: 1) mä en ole ehtinyt vielä tehdä virallistakaan kodinesittelypostausta, joten tuntuisi hassulta esitellä mun kotia ja sisustusta ekaa kertaa näin joulun alla, ja 2) olen ollut niin vähän viime aikoina kotona ja muutenkin kiireinen, etten ole varsinaisesti mun kotia kauheasti edes jouluistaa. Lisäksi näin aatonaattona on vähän huono enää teille antaa inspistä omiin joulukoristeluihinne, vaan tämä postaus olisi lähinnä tuomassa sellaista yleistä joulufiilista (joka on oikeasti mulla vielä täysin kadoksissa, ja aatto on huomenna!). Mutta yleinen joulufiilistely on sitä parasta sellaista, ja "joulu minikodissa" oli yksi ensimmäisiä joulukalenteri-ideoitani tälle vuodelle, joten pakkohan sekin oli loppujen lopuksi toteuttaa, ainakin mun muutamien joulukoristeiden ja jouluisten yksityiskohtien esittelyn muodossa.


Jo marraskuusta asti mun pöydällä on kököttänyt piparkakkutalo mun ja Lindan haasteen jäljiltä ensimmäisenä merkkinä lähestyvästä joulusta. Ja joo, tarkoitus olisi ollut saada se syötyä piankin rakentamisen jälkeen, mutta siinä se edelleen kököttää. Pitäisi varmaan jotenkin yrittää saada se tänään raahattua äidin luo, niin voitaisiin se sitten aattojälkkärinä vetää. Suklaatalo meillä jäi tänä vuonna kokonaan tekemättä kiireiden keskellä, mutta ehkä ensi vuonna sitten panostetaan senkin edestä!


Meidän jouluvideossa esittelinkin mun lempijoulukoristeen, Marco-tontun. Ystäväni antoi tämän  Marco Hietalaa muistuttavan tonttukoristeen mulle lukion ekana jouluna lahjaksi, ja siis sehän on ihan mahtava. Tuskin sitä tarvitsee enempää selitellä. Haaveena on, että Marco-tonttu pääsisi vielä joku kerta tapaamaan esikuvansa.


Viime vuoden kalenterissa esittelin DIY-jouluvalopurkin. Nyt mulla on esillä tuo sama purkki ja nuo samat valot, mutta vähän eri tyyliin, nimittäin nuo viimevuotiset valot tungin yksinkertaisesti vaan lasimaljakkoon. Vanhan purkin pohjalla on edelleen samat joulupallot ja pumpulit viime joululta.


Yksi merkittävimmistä joulukoristeistanihan tietenkin on mun haastekalenteri. Mun pienessä asunnossa ei hirveästi ylimääräistä tilaa tuollaisen esilläpitämiseen ole, joten läpi joulukuun se on lähinnä pyörinyt ympäri mun ikkunalautaa siellä, missä se ei sillä hetkellä ole tiellä. Nyt se kuitenkin sai ihan hyvän oman paikkansa ikkunan edestä ihan oikeana koristeena. (Samat ongelmat mä kohtaan mun huulipunakalenterin kanssa, mutta hyvin mekin ollaan sopuun tultu.)

Nämä kuvat otin vähän kiireessä, ja niinpä näistä puuttuu mun lukuisat kynttilät ja tuikut (ainakin sytytettyinä), ja mun ihana synttärilahjaksi saamani Muumi-koristetyynynpäällinen, joka ei varsinaisesti ole jouluteemainen, mutta joulun sävyt siinä ehdottomasti toistuu. Näin joulun alla vaihdoin myös muun muassa mun patakintaat jouluisempiin versioihin, ja laitoin Geishat ja karkit nätisti Mariskooleihin esille - ihan niin kuin jouluna kuuluu.


Näiden lisäksi mun koti on aika jouluton, enkä ehkä enää koe niin suurta tarvettakaan sen enempää koristella, kun en  joulua täällä kuitenkaan vietä. Mutta valot varmasti pysyy kevääseen asti, mä vaan rakastan sitä tavallisten jouluvalojen tuomaa tunnelmaa!

Millaisia teidän joulukodit on?

Vielä tänään ehtii kommentoimalla osallistua arvontaan! Illalla valitsen voittajan, ja otan häneen huomisaamuna yhteyttä. Tarkemmin arvonnasta täällä. 

10 kommenttia:

 1. Oot kyllä kivasti tuonut jouluisuutta sun asuntoon, vaikka se pieni onkin! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kivan näkösiö juttuja sulla ainakin on kämpässäs! Ihailin muuten just snäpissä sun muumityynyä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sinne mä kerkesinkin siitä kuvan laittaa! Se on ihana <3 kiitos!

   Poista
 3. Ihanat koristukset oot laittanu!♥ Tässä on mun mielestä jo aika paljon, koska itse laitoin asunnolle vain pari joulunauhaa ja sitten kotikotona on kunnon koristelut :D Toi Marco-tonttu on kyllä niin söpö ja ihan ajatuksella annettu lahja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis Marco-tonttu on paras asia ikinä! Ja ehdottomasti varsinkin näin pienessä tilassa vähänkin on jo paljon!

   Poista
 4. Ihania yksityiskohtia :-)

  Jonnarawr@hotmail.fi

  VastaaPoista
 5. Näyttääpä ihanalta sun luona😍

  VastaaPoista