torstai 7. joulukuuta 2017

PETTERI PUNAKUONO -MEIKKI | PANNARIKALENTERI 2017 LUUKKU 7


Mä olen viime vuosina innostunut meikkaamisesta ihan uudella tavalla. Mulla onkin tälle joulukalenterille suunniteltuna yksinkertaisia joulumeikkejä, mutta sen lisäksi halusin heittää kaiken luovuuteni kehiin ja oikeasti ylittää itseni ja kokeilla taitojani. Mun yksi ehdottomista lemppareista ja suurimmista inspiraation antajista on pitkään ollut upea bodypainter Jordan Hanz YouTubessa, ja paljon hänen oppejaan olenkin tässä meikissä hyödyntänyt. Ja tässä onkin mun ensimmäinen aikaansaannokseni perusmeikkausen ulkopuolella, ja tätä ehdottomasti voisi soveltaa esimerkiksi naamiaisteemaisissa pikkujouluissa!

Yhtenä iltana mä siis istahdin peilin ääreeni, ja tein itsestäni Petteri Punakuonon, omaan tyyliini tietysti. Mun oli tarkoitus kuvata tämä myöhemmin videolle ja tämän piti siis olla vain harjoitusta siihen, mutta tämänkin tekoon meni niin kauan, että päätin saman tien ottaa vaan ison kasan kuvia mun aikaansaannoksesta. Mä en myöskään jokaista välivaihetta ala tässä teille selostamaan, vaan sen sijaan listaan ne mun mielestä tärkeimmät tekijät, millä voit loihtia itsestäsikin satuolennon. Näiden lisäksi esimerkiksi Pinterestistä hakemalla löytyy varmasti ihan järjetön kasa poro- ja peurameikkejä, joita voit hyödyntää.


6 VINKKIÄ, KUINKA LOIHTIA KASVOILLESI PORO

- Varjostus ja korostus! Nyt kun ei olla tekemässä luonnollisehkoa arkimeikkiä, voi contourien kanssa revitellä oikein kunnolla. Sarvieläimillä on todella kapeat, luiset kasvot, joten reilulla varjostamisella voit jäljitellä tätä parhaiten. Mä keskityin erityisesti korkeisiin, kapeisiin poskiluihin, todella kapeaan nenään ja siihen yhdistyviin syviin silmäkuoppiin. Myös otsa ja leukalinja on tässäkin yhtenäisen jäljen takaamiseksi tärkeä ottaa huomioon!

Varjon kaverina pitää aina olla myös valoa. Korosta silmänalusaluetta, otsaa ja nenääsi oikein reilusti. Mä tein tämän meikin tosiaan ihan oman meikkivarastoni avulla, mutta jos haluat viedä tämän vielä seuraavalle levelille, bodypaintingiin tarkoitetut maalit (joita esimerkiksi Nyxiltä on Sokoksellakin saatavilla) toimivat tosi hyvin. Meikkivoiteen päälle voit tuputella varovasti valkoista maalia valoisien kohtien korostamiseksi.


- Suuret, huomiota herättävät silmät. Mä tein mun luomista jouluun sopien kultaisen kimaltavat, mutta erityisen tärkeä osa silmämeikkiä mulle tässä on suuret, huomiota herättävät mustat rajaukset -jotka ulotan myös silmän sisänurkkaan asti-, ja alavesirajan valkoiset rajaukset. Nämä molemmat suurentaa sun silmiä suunnattomasti, ja millaiset silmät pienellä vauva-Bambilla on? ISOT! Edelleenkään tässä ei tarvitse huolehtia siitä, mikä näyttää luonnolliselta tai uskottavalta. Kuitenkin kaikki kannattaa aina yrittää tehdä mahdollisimman sopivaksi sun kasvoille. Se, mikä sitten sulle parhaiten sopii, selviää vain kokeilemalla. Vielä lisäksi oikein paljon ja huolellisesti ripsiväriä, tai halutessasi superisot tekoripset.

- Vie kaikki muutenkin vähän yli. Esimerkiksi mä halusin mun kulmakarvoista tavallista tummemmat, tarkemmat ja suurempaa kontrastia luovat, joten lopulta päädyin lisäämään mustaa rajauskynää niihinkin. 

- Mä en tiedä kuinka hyvin tämä sopii poroteemaan, mutta mä yhdistelin tähän vähän esimerkiksi mun omaa Bambi-tulkintaa, joten halusin lisätä valkoisia laikkuja mun poskille. Ne mä päädyin tekemään aika huolimattomasti, ja ehkä nuo otsan pilkut olisin voinut jättää kokonaan tekemättä, mutta ideana mä kyllä tykkään näistä! Ne tuovat musta tosi kivasti vähän taas jotain lisää ja erityistä meikkiin.


- Punainen nenä kruunaa kaiken! Mä halusin tehdä nenästä söpön, ja punaisen pallon sijasta taiteilin pienen sydämen. Punaisen nenän tein kirkkaanpunaisella nestemattahuulipunalla, joka ei varmasti hievahda yhtään mihinkään!

- Ole rohkea, ole luova, sovella. Sanon vielä kerran: tämän kerran voit unohtaa kaikki "perusmeikkaamisen säännöt" ja vetää kunnolla överiksi. Käytä värejä, yhdistele asioita ihan uudella tavalla, uskalla rikkoa rajoja. Et myöskään tarvitse ihan järjetöntä meikkivarastoa tämän luomiseen: mun nenän tosiaan tein huulipunalla, kulmakarvoja tummensin silmänrajauskynällä. Huuliin käytin pohjalla samaa mustaa rajauskynää, ja sen päällä ihanaa tummanvihreää luomiväriä. Ja voisin väittää, että tämä huuliyhdistelmä saattaisi kestää jopa tavallista huulipunaa paremmin! 


Ensimmäiseksi "maskeeraus"meikikseni mä oon tähän aika tyytyväinen! Eikä varmasti jää viimeiseksi kyhäelmäksi, tästä on suunta vain eteenpäin! Mitä te tykkäsitte tästä mun lookista, ja kiinnostaisiko teitä nähdä enemmänkin tällaisia (vai kenties ihan vaan perusmeikkipostauksia)?

Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

20 kommenttia:

 1. Aaaww tää on kyllä niin söpö meikkaus, oot onnistunu tosi hyvin! Mua kiinnostas nähä lisää sekä tällaisia erilaisempia että normaaleja meikkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Ja tosi kiva kuulla et kiinnostaa :)

   Poista
 2. Todella suloinen meikki! :)<3 Sopii hyvin sulle sekä jouluun! Mä tykkään ainakin lukea ja katsella kaikkia meikkipostauksia :)

  VastaaPoista
 3. Ihana sinä 😍 kauhee hinku päästä kokeileen jotai maskeerausta myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! <3 suosittelen, ihana välillä päästä kunnolla leikittelemään!

   Poista
 4. Oi kuin suloinen meikki! Ehdottomasti näitä lisää :)
  Pitää kyllä jotain maskeerausta kokeilla nyt joulun alla. Nää on niin hauskoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, kiva kuulla! Ja todellakin kokeile ihmeessä :D

   Poista
 5. Apua en kestä miten söpö! :D Tosi nätti meikki ja oot niin kaunis<3

  VastaaPoista
 6. Oi vitsi miten ihana meikki ja ihana sinä! <3 Täähän ois ihan täydellinen pikkujoulumeikki tai joku vastaava :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 ja niin todellakin olis, varsinkin jos olis joku teema!

   Poista
 7. Tosi kiva! Mukava välillä nähdä jotain täysin erilaisia meikkauksia vaikka myös perinteisemmät kiinnostavat.
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 8. Onpas hauska meikki!
  tramp[@]netti.fi

  VastaaPoista
 9. Ihana meikki! :)

  jonnarawr@hotmail.fi

  VastaaPoista
 10. Oii, niin ihana meikki ♥ Mua kyllä kiinnostaisi nähdä muitakin meikkipostauksia sulta, koska ihailen aina sun meikkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi apua kiitos Sofia, ihana kuulla! <3 lisää on tulossa :D

   Poista