perjantai 22. joulukuuta 2017

JOULUTARINA: SEURAAVA JOULU PIKKU VELMUN PERHEESSÄ osa 1 | PANNARIKALENTERI 2017 LUUKKU 22


Joulukalenterin neljännessä luukussa mä pyysin teitä laittamaan kommentteja, joiden pohjalta kirjoittaisin joulutarinan. Tässä on ensimmäinen osa, kertokaa ihmeessä mitä tykkäätte! 


Jatkoa viime vuoden tarinalle: Seuraava joulu Pikku Velmun perheessä

Oli taas jouluaatto Pikku Velmun perheessä, ja meno oli vieläkin villimpi kuin viime vuonna. Heillä oli vieraita. Pikku Velmun naama oli ollut pysyvässä kurtussa Lucianpäivästä asti, kun äiti kertoi kutsuneensa Jorma-poronhoitajan, hänen nalkuttavan Katri-vaimonsa ja heidän lapsensa Siinan ja Riikon naapurista jouluksi heille. Joulu on perhejuhla, Velmu oli sanonut, eikä poroporukka ole heidän perhettään. Velmusta äiti oli ihan outo, mutta ei pieni Velmu sille tietenkään harmikseen mitään mahtanut.

Nyt kaikki talon lapset oli yritetty saada leikkimään yhdessä, mutta huonosti sekin sujui. Siina juoksi ympäri taloa ihan hysteerisenä, taaperoveljensä seuratessa perässä. Olivat varmaan syöneet aamun mittaan ihan liikaa karkkia. Tähän mennessä sisarukset olivat jo pudottaneet luumuhillopurkin, jonka äiti oli jättänyt pöydälle leivottuaan torttuja, ja levittäneet tummia läikkiä liesituulettimeen ja ympäri alakerran puulattioita. 

Pikku Velmulla alkoi pikkuhiljaa kiehua naapurin lasten riehuminen. Hän lähti pois eteisestä ja suuntasi vanhempiensa makuuhuoneeseen. Siellä oli iso vaatekaappi, jonne Velmu usein meni muuten vaan istuskelemaan kun tahtoi olla yksin. Hän kiipesi portaita ylös, ja tuhahteli itsekseen ympäri askelmia ripotelluille kanelitangoille. Kaikkea nuo lapset ehtivätkään.

Velmu oli ihan omissa maailmoissaan avatessaan kaapin ovea ja kiipeämässä jo sisään, kun kuuli kiljaisun.

"Hei! Tänne kaappiin mahtuu kerrallaan vain yksi!"

Velmun sisko Siiri oli hänen yllätyksekseen vallannut Velmun vakipaikan.

"Mitä ihmettä sä teet täällä?" kysyi Velmu.

"En jaksanut noita kakaroita enää. Kun äiti puhui unohtumattomasta jouluaatosta, en tiennyt mitä tänään tulisi oikein tapahtumaan. Kunpa olisin aavistanut. Olisin hankkinut lukon huoneeseeni. Tai edes korvatulpat, en enää kuule edes omia ajatuksiani."

"Sama", Velmu myönteli. "Enää sinäkään et tunnu yhtään niin ärsyttävältä kuin ennen."

Siiri näytti Velmulle kieltä ja hymyili perään. "Tule tänne istumaan, kyllä aina yhdelle pikkuiselle Velmulle tilaa riittää."

Ja siinä sisarukset istuivat hiljaa ja yrittivät sulkea korvansa alakerran hälinältä. Siinä kylki kyljessä he alkoivat lähes rentoutua...kunnes piparkakut tippuivat lattialle!

"Meidän piparit! Minä koristelin niitä koko aamun", Siiri älähti. "Nyt minä menen sanomaan niille suorat sanat."

"Anna minä", Velmu toppuutteli. "Minulla on suunnitelma."

Pikku Velmu hiipi hiirenhiljaa portaita alas keittiöön, tarkoituksenaan ottaa pahantekijät kiinni itse teossa ja säikäyttää heidät pahanpäiväisesti. Keittiöön päästyään siellä oli kuin olikin kaikki Siirin vaivalla leipomat ja koristelemat piparit tuhannen palasina lattialla levällään, mutta pikkuriiviöitä ei missään. Velmu tuhahti ja oli jo lähdössä etsimään noita tuholaisia, kun hänen silmänsä osui lattialla lojuvien pipareiden outoon muodostelmaan. Hän kumartui katsomaan, ja haukkoi henkeä:

"Pikku Velmu, 
tapaa minut ullakon ikkunan luona. 
- A"

Osa kaksi täällä

Tarinan jatko julkaistaan jouluaaton luukussa sunnuntaina viimeisen adventticoverin sijaan! Mitä te luulette seuraavassa osassa tapahtuvan?


(Vielä ehtii osallistua!)


Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

6 kommenttia:

 1. Uuu tosi hyvän kuuloinen tarina, pysyi kärryillä vaikka edellisiä osia ei ollutkaan lukenut! :)

  VastaaPoista
 2. Hehe, hyvältä kuulostaa! Tarinan rakentaminen kaikista irronnaista osista on varmaan ollut vaikeeta, tai sitten ei. Multa se ei ainakaan onnistuisi :) Mutta hyvin oot saanut tän koottua ja hyvin pysyn kärryillä vaikken ensimmäisiä osia olekaan lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli se kyllä hauskaa vapaasti yhdistellä teidän ehdotuksia! Kaikista hulluimmat ja epäsopivimmat jätin suosiolla pois, mutta kovasti yritin mahdollisimman hyvin muuten kaikki sisällyttää. Katsotaan mitä seuraavassa osassa tapahtuu 😏

   Poista
 3. Hauska tarina ja uskon, että on hauska myös tehdä. jatkoa odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se on aina mahtavaa vähän päästä vapaasti luomaan ja kirjoittelemaan :D

   Poista