torstai 15. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 15 - Joululahjaideoita, joilla teet hyvääMonet hyväntekeväisyysjärjestöt nostavat entisestään päätään joulun alla, ja aihe on monen mielessä tähän aikaan vuodesta muutenkin.Samaan aikaan aineettomien lahjojen suosio on kasvussaan, ympäristökysymykset puhututtavat ja lahjojen hankkiminen painaa päälle. Siispä halusin keksiä muutaman lahjaidean, joita ostamalla tuet hyvää asiaa ja näin teet hyvää.


Eläintensuojelu on lähellä mun sydäntä, ja monet eläinsuojeluyhdistykset myyvätkin erilaisia tavaroita, joiden tuotoista pienempi tai suurempi osa menee juuri siihen eläinten suojeluun. Täällä Helsingin seudulla toimivat esimerkiksi HESY ja Rekku Rescue, jotka molemmat myyvät esimerkiksi paitoja ja kangaskasseja. HESYllä on myös tuo aivan ihana seinäkalenteri myynnissä ensi vuodeksi, jossa on supersuloisia eläinten kuvia, jotka kaikki ovat HESYn kautta löytäneet kodin itselleen!

Suomen Punaisella ristillä on ympäri Suomea Kontti-myymälöitä, jonne ihmiset ovat siis lahjoittaneet myyntiin hyväkuntoisia tavaroitaan. Kontin tuotteiden myyntituloista 75% menee Punaisen ristin toiminnan hyväksi ja 25% Kontti-ketjun kehittämiseen. Ja koska kaikki lahjoitetut tuotteet tarkistetaan ennen myyntiin panoa, voi tuolta oikeasti tehdä hyviä löytöjä kohtuuhintaan, ja samalla sekä kierrättää että tukea hyväntekeväisyyttä! Helsingin Kontti-myymälä löytyy Itäkeskuksesta, ja tavarataloja on ympäri maata isommissa kaupungeissa, listä löytyy täältä!

Itäkeskuksessa on myös Hopen joulukeräys, jossa on lapuilla siis vähävaraisten lasten joululahjatoiveita. Lapussa lukee lapsen sukupuoli, ikä ja toive, ja sieltä voi tosiaan valita mieleisensä lapun ja käydä ostamassa lapsen toivoman lahjan, joka pisteellä sitten paketoidaan ja laitetaan eteenpäin. 

Monet hyväntekeväisyysjärjestöt myyvät ns. aineettomia lahjoja, joissa voit tehdä lahjoituksen ystäväsi nimissä ja antaa hänelle kortin, jossa lukee hänen lahjoittaneen rahaa tiettyyn tarkoitukseen. Jos ystäväsi on siis hyväntekijä, jolla on jo kaikkea, voi tällainen lahja todella ilahduttaa.

Minkälaisilla joululahjoilla te tekisitte hyvää? Mä taidan käydä tuon Hesyn kalenterin ehkä ostamassa itselleni ensi vuodeksi, heillä oli aikaisemmin myynnissä sellainen ihana Cat power -collegepaita, josta itse asiassa sain idean tähän postaukseen, mutta enää sitä ei heidän nettisivuillaan näkynyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti