torstai 8. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 8 - Kysymyksiä joulustaMä ajattelin, että olisi kiva vastailla joulukalenterissa jouluisiin kysymyksiin ja pohtia niiden kautta mun ajatuksia ja mieltymyksiä jouluun liittyen. Siispä googlasin "christmas tag", ja löysinkin ihanan Maailma nauraa mukana -blogin viime vuoden joulukalenteripostauksen. Sieltä sitten löysin juuri sellaisia hyviä kysymyksiä, ja nyt tässä itse vastaan niihin. Kiitos Tanja vielä näistä kysymyksistä, ja ottakaa muutkin tästä muutama kysymys vastattavaksi!


1. Milloin alat innostumaan joulusta?

Vähän riippuu vuodesta. Esimerkiksi lukiossa kun alettiin kuorossa harjoittelemaan joululauluja jo siinä lokakuun puolella, niin ehdottomasti alkaa pienet joulufiilistelyt jo tulla päälle. Mulla on kuitenkin aina ollut sellainen "motto", että joulusta ei sen enempää puhuta ennen kuin mun synttärit on juhlittu. Mun syntymäpäivä on tosiaan 20. marraskuuta, ja tänä vuonna mä heräsin maanantaiaamuna marraskuun 21. päivä täysissä joulumeiningeissä, haha! 

2. Mikä on parasta joulussa?


Tunnelma, se kun on ihan rauhallista ja kynttilät palaa eikä pariin päivään tarvitse murehtia mistään. Ihanat jouluruoat on kyllä myös parhautta, graavilohi ja sienisalaatti ja laatikot nam! Ja varsinkin se, että sitä ruokaa on moneksi päiväksi, eikä tarvitse muutamaan päivään kokata tai miettiä, että mitä sitä tänään söisi. Ja lahjat, hehe. Ehkä parasta on kuitenkin se joulun odotus, kodin laittaminen joulukuntoon, joululaulujen kuunteleminen, lahjojen ostaminen ja paketointi, kaikki se valmistautuminen jouluun.


3. Missä ja miten vietät joulusi?


Viime vuodet on mennyt niin, että joulu on kotona juhlittu, ollaan syöty ja avattu lahjat, ja siitä menen sitten Alen luo viettämään iltaa, äidistä ei siinä vaiheessa kotona mitään seuraa olisikaan :D

4. Lempijoululeffasi?


Mä olen miettinyt tätä ja tajunnut että olen kauhean huonosti perehtynyt tähän joululeffaskeneen! Mutta mitä tapahtui joulupukille -elokuvat ovat kyllä parhaita, onneksi ne näytetään aina joulun alla telkkarissa!


5. Lempijoulubiisisi?


Varpunen jouluaamuna, erityisesti Marco Hietalan laulama kolmannelta Raskasta joulua -levyltä ♥

6. Aito vai tekokuusi?


Meillä on vähän vaihdellut tämä. Aito kuusi tuoksuu kyllä superihanalta ja voi olla todella kaunis, eikä oikein hoidettuna se kovasti edes varise. Koristelu on vaan vähän kivuliasta jos neulaset pistelevät!


7. Jos voisit antaa vain yhden lahjan tänä vuonna, kenelle sen antaisit?


Ehkä murulle. Tai äidille. Varmaan Alelle kuitenkin jotain kivaa, mistä hän varmasti pitäisi.


8. Oletko koskaan tehnyt piparitaloa?


Olen, vaihtelevalla menestyksellä. Monta vuotta sitten yritin tehdä valmiista palasista paketin ohjeen mukaan, mutta se jäi siihen kun sulatin sokeria liimaksi, ja sain siitä ikävän palovamman pikkurilliini. Kolme vuotta sitten tehtiin Kaislan kanssa piparkakkutalo kaupan taikinasta, ja lopputulos punaisen sokerikuorrutteen, vuotavien kattotiivisteiden ja yksijalkaisen piparkakku-ukon kanssa näytti hieman sarjamurhaajan hyökkäyksen jälkimainingeilta. Viime vuonna tehtiin ihana suklaatalo, ja ehkä tänä vuonna uudestaan!


9. Joululahjatoiveesi?


Tästä varmaankin on tulossa oma postauksensa, mutta jouluna olisi aina ihana saada jotain mukavia oloasuja ja yökkäreitä ♥


10. Milloin avaat joululahjasi?Meillä syödään siinä neljän, viiden aikaan, ja sen jälkeen on lahjojen avaamisen vuoro.


11. Mikä on paras lahja, jonka olet saanut?


Apua, en mä tällaista osaa sanoa! Mitä nyt selailin vanhoja postauksia, niin viime vuonna äiti antoi mulle (ja vähän myös Alelle, hänen luonaan se nimittäin on) ihanan paksun ja lämpimän parisängyn täkin, sitä ennen me nukuttiin yhden pienen peiton alla! Muita mua viime vuosina kovasti ilahduttaneita joululahjoja ovat olleet Tähtiin kirjoitettu virhe -kirja ja yksi ihana paita, minkä Ale antoi mulle meidän ensimmäisenä jouluna.


12. Mikä on oudoin lahja, jonka olet saanut?


Tätäkään en osaa kyllä sanoa. Kerran sain äidiltä synttärilahjaksi leivänpaahtimen, kun meillä ei ollut sellaista ja sanonín äidille vitsillä, että ostaa mulle synttärilahjaksi sellaisen. Ehkä vitsi ei mennyt niin hyvin perille, mitä kuvittelin. 


13. Lempijouluruokasi ja -herkkusi? 


Graavilohi ehdottomasti, sienisalaatti ja laatikot toimii myös. Viime vuonna maistoin kalkkuna + porkkanalaatikko + hummus -yhdistelmää ja toimi yllättävän hyvin!


14. Lempijoulujuomasi?


Glögi on ihana joulujuoma, kaakao toimii ympäri vuoden. Mutta kun joulusta erityisesti puhutaan, niin glögi. 


15. Lempijoulutuoksusi?


Kaneli ja glögi. Ja uunissa paistuvat piparit. Niistä tulee joulu.


16. Tykkäätkö enemmän antaa vai saada lahjoja?


Molempia. On ihanaa suunnitella mitä lahjoja antaa, ja sitten paketoida ja antaa ne ja toivoa että saaja pitää niistä, mutta onhan se saaminen myös ihanaa, varsinkin jos saa jotain mitä on oikeasti todella toivonut!


17. Mitä jouluperinnettä odotat eniten tänä vuonna?


En mä oikein tiedä, ei meillä niin kauheasti jouluperinteitä ole. Joululta itseltään odotan kyllä monen päivän vapaita, rentoutumista ja hyvää ruokaa.

18. Mitä tulee ensimmäisenä mieleen sanasta "joulu"?

Punainen väri, kynttilän valo ja rauhallinen, levollinen tunnelma.


19. Värilliset vai valkoiset jouluvalot?


Sellaiset lämpimän valkoiset. Jouluvalot ei saa myöskään olla liian kirkkaat! Mulla on mun huoneessa parit valkoiset ja yhdet punaiset, ja niistä punaisista tulee vähän riivattu tunnelma...


20. Kerro hauska joulumuistosi.


Apua, no jos vaikka tällainen. Mä olin ehkä nelivuotias, ja mun tätini asui Lontoossa ja piti siellä Bed & Breakfastia. Me oltiin hänen luonaan viettämässä joulua, ja sinne tuli joulupukki jakamaan lahjoja. Ja siinä kaikessa mä hämmästelin ihan kauheasti, että me oltiin Lontoossa ja silti joulupukki osasi puhua suomea! Siinä mulle sitten kovasti muistuteltiin, että joulupukkihan tulee Suomesta ja totta kai osaa puhua suomea! Mutta näin kun jälkikäteen olen kysellyt, niin ei se joulupukki silloin tainnut edes olla suomalainen. Mutta suomea puhui silti!

Ja nyt on teidän vuoro, vastailkaa omiin blogeihinne ja linkkailkaa niitä sitten mulle, tai vaikka tuohon alas kommentteihin! 

2 kommenttia:

  1. Meillekään ei mene nuo vitsit ihan perille asti :D Muutama vuosi sitten sisko sanoi ettei ole koskaan omistanut kylpyankkaa, joten synttärilahjaksi hän sai niitä 19 kappalettä (täytti siis 19)! :D Ja itse menin möläyttämään etten koskaan omistanut Monster High- merkkistä hirviönukkea puoliääneen serkkujen kuullen. No mä sitten sain sellasen synttärilahjaksi! :D Vastedes ollaan kyllä oltu varovaisia mitä sanotaan ääneen ja mitä ei :D

    VastaaPoista