tiistai 13. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 13 - Mikä tekee joulun?Joulussa tärkeintä on ehdottomasti joulutunnelma. Ilman tunnelmaa ei voi olla jouluakaan, koska miten siitä silloin pystyisi nauttimaan ja iloitsemaan? Nyt fiilistellään joulua ja nimenomaan sitä, mikä tekee sen tunnelman.


Joulu tuoksuu mehukkaalle mandariinille, raikkaalle talvi-ilmalle ja palaneille pipareille. Joulu tuoksuu kynttilöille ja lämmölle, joulutähdelle (sille kukalle) ja kuusenneulasille, kanelille ja riisipuurolle. 

Joulu näyttää punaiselta ja kultaiselta. Joulu näyttää lämpimältä, joulu näyttää kimaltavalta. Joulu näyttää pehmoisalta ja talviselta ja kutsuvalta. Joulu näyttää kodikkaalta.

Joulu kuulostaa joululauluilta, jotka soivat levysoittimesta. Joulu kuulostaa televisio-ohjelmilta ja elokuvilta, joita seurataan tai jotka pyörivät puuhailun taustalta. Joulu kuulostaa iloiselta ja hyväntahtoiselta.


Joulu on lämmin, kotoisa, rakastava. Joulu on kotona oleilua, kun kaupat on kiinni ja liikennekään ei kulje. Jouluna ei ole tarve päästä mihinkään. Kaapeissa on ruokaa monen päivän tarpeisiin, hyllyt täynnä kirjoja ja televisio elokuvia ja sarjoja. Joulua on Columbo ja Candy Crush Saga, ostosreissut ennen ja jälkeen. Joulua on lahjojen suunnittelu ja hankinta ja paketointi ja saajan reaktion jännitys ja antaminen ja valtava iloisuus ja hyvä olo minkä siitä antamisesta saa. 

Tänään ottakaa lempijoulujuomaanne ja -herkkuanne, tehkää lempijoulupuuhaanne ja rentoutukaa, tehkää se joulu sydämeenne jos se ei siellä vielä ole. Niin ja hyvää Lucian päivää kaikille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti