perjantai 1. joulukuuta 2017

24 UUTTA TALVISTA PUUHAA & ARVONTA | PANNARIKALENTERI 2017 LUUKKU 1


Hyvää joulukuuta ja tervetuloa tämän vuoden ensimmäiseen joulukalenteriluukkuun! Viime vuoden ensimmäisessä luukussa listasin 24 talvista ja jouluista puuhaideaa, yhden jokaiselle joulunodotuksen päivälle. Te tunnuitte pitävän siitä niin kovin, että halusin ehdottomasti aloittaa tämän joulukalenterikauden samaan tyyliin! Voin sanoa, että hieman haastetta oli keksiä uudet kaksikymmentäneljä puuhavinkkiä, kun ensimmäisiäkin sai pohtia hetkosen. Mutta toivottavasti saatte näistä jotain irti, ja joku lähtee ihan toteutukseen asti! Ja todellakin jos jonkunnäistä päädytte mun inspiroimana toteuttamaan, niin jättäkää ihmeessä kommenttia tai viestiä tai merkkailkaa kuviinne, kuulisin niistä todella mielelläni.

Vaikka joulussa ei olekaan varsinaisesti kyse lahjoista, niin on se silti vähäsen. Niinpä mä halusinkin kiittää teitä mun elämäni parhaasta blogivuodesta ja antaa teille jotain takaisin, ja suorittaa blogihistoriani ensimmäisen arvonnan! Arvonta jatkuu aina jouluaattoon asti, jolloin joku teistä voittaa ihanan pienen jouluyllätyksen. Vielä en voi (enkä osaakaan) sanoa, mitä tuo paketti sisältää, mutta ainakin pieniä mun omia kosmetiikkalemppareita aion mukaan laittaa! Ohjeet arvontaan osallistumisesta laitan tämän postauksen loppuun, ja sen jälkeen ehkä muutaman kerran muistuttelen joulukalenterin aikana. Arvontaan osallistumisaikaa on siis aina aatonaaton iltaan, vaikka en siitä joka luukussa muistuttelekaan! Mutta nyt niihin puuhavinkkeihin ♥


1. Joulukuu koitti, eikä vieläkään joulukalenteria? Tee sellainen itse itsellesi! Kahteenkymmeneenneljään taskuun tai pussukkaan voit piilottaa esimerkiksi karkkia, kolikoita tai mitä ikinä mielenkiintoisempaa sulle tulee mieleen. Voit myös nakittaa jonkun toisen tekemään joulukalenterin sulle! Tähän vinkkiä huomisessa luukussa, jos vain maltatte sinne asti odottaa ;)

2. Pidä kavereiden kanssa leivontajuhlat: hankitte kaikkia hienoja koristeita, strösseleitä ja tilpehöörejä. Voitte vaikka kisata, kuka saa aikaan hienoimman piparkakkutalon tai kenellä on luovin tonttuperhe.

3. Jos leivonta ei innosta, voitte sen sijaan pitää lumiukkokilpailut. Kenellä on komein, isoin, mielikuvituksellisin tai hauskin? Toim. huom. Idean toteuttamiskelpoisuutta ei voida taata Etelä-Suomen alueella. (jos muuten päädytte näitä mun ehdotuksia toteuttamaan, laittakaa ihmeessä kuvia jonnekin ja merkatkaa mut, todellakin haluan nähdä teidän aikaansaannoksenne!)

4. Tee itse joku superhieno joulukoriste. Yksi vaihtoehto on mun viime vuonna esittelemä (erittäin yksinkertaisesti ja nopeasti toteutettavissa oleva) joulupurkki, mutta voit esimerkiksi virkata jouluisen maton tai seinäkoristeen, tehdä maalauksen lempijoululaulusi inspiroimana tai leikellä ihan niitä perinteisiä kartonkitonttujonoja ikkunaan. Tekemisen ilo ja oman kädenjäljen ihailu on se paras juttu!

5. Kokeile ravintoloiden jouluerikoisuuksia. Omat silmäni osuivat ainakin American Dinerin X-mas burgeriin (koska vuohenjuusto, nam!).

6. #suomi100! Pukeudu parhaimiin (sinivalkoisiisi) ja tee jotain teemaan liittyvää. Voit vaikka leipoa sata Suomi-aiheista piparia, kirjoittaa (tasan) sadan sanan runon lempiasioistasi Suomessa tai vaikka listata sata suomen kielen lempisanaasi!

7. Katso talviurheilua. Siis mä en mistään näkökulmasta katsoen ole urheiluihmisiä, mutta fakta on, että telkkarissa pyörivät mäkihyppy- tai pujottelukisat tuo mulle saman tien tietynlaisen talvisen kotoisan fiiliksen. Laita hiihtoa vaikka taustalle pyörimään ja tee samalla joulusiivousta tai leipaise tortut.

8. Suomalaisen musiikin päivän kunniaksi nyt on hyvä hetki löytää uusia joululaululemppareita! Tästä(kin) lisää myöhemmin joulukalenterissa, mutta niin kuin jo monta kertaa vuosien saatossa todettua, suomalaista huippua edustaa muun muassa Raskasta joulua (mun uudeksi suosikiksi on noussut viime vuonna julkaistu akustinen levy), mutta muita hienoja löytyy esimerkiksi Rajattomalta, ja Arja Korisevasta nyt vaan tulee joulufiilis.

9. Lähde yölliselle kävelylenkille. Hiljainen metsä, kuun valo ja valkoiset hanget. Ei saa eksyä!

10. Sanoita lempijoululaulusi uudestaan. Täällä löytyy esimerkiksi mun viiden vuoden takainen versiointi Jouluyö, juhlayöstä, haha!


11. Kaadu hankeen, tee lumienkeli ja jää siihen lumeen makaamaan. Tämä on oikeasti yksi mun lempiasioista talvessa. Siinä hetkessä kokee vaan ihan ainutlaatuista rauhaa, kun katselee suoraan taivaalle, ympäristön äänet vaimenee ja pikkupakkanen sopivasti nipistelee nenän päätä raikkaassa talvi-ilmassa. Rakastan! Tässäkin varustus on erittäin olennaista: pipo ja huppu päähän, ulkohousut jalkaan eikä yhtään pilkistävää isoa! (yleisön huomautus: muista kuitenkin jossain vaiheessa nousta myös ylös ja mennä sisään)

12. Bongaa kotiseudultasi ainakin yksi joulutapahtuma, johon osallistut. Mä meinaan käydä pyörähtämässä ainakin Tuomaan markkinoilla, ja ehkä nostalgisoimassa Lemmikkien joulusiunauksessa.

13. Virkkaa itse joulukuusenkoristeita. Ja jos koukku ei tunnu oikein tulevan sun kanssa toimeen, niin älä anna senkään haitata. Kirkkaanpunaisesta langasta kauheinkin väkerrys näyttää jouluiselta! Liimaa kiinni vielä sellaiset killutinsilmät, jotka pyörii kun niitä heiluttaa ja kutsu luomustasi tontuksi.

14. Tee itse jouluteemainen lautapeli, jota voitte aattoiltana yhdessä pelailla.

15. Kokeile uutta joulureseptiä alusta asti omin käsin: tuunaa lempparilaatikkosi tai kehittele aivan uusi klassikko, jolla saat koko suvun makunystyrät pyörälle.

16. Vietä päivä ystäviesi tai perheesi kanssa pulkkamäessä. Kaakaot termariin ja eväsleivät kassiin. Kisailkaa kuka pääsee mäen nopeiten alas tai kuka kurvailee liukurilla tyylikkäimmin.

17. Koristele itse lahjapaperi. Viime vuosina tosi trendikästä on ollut luonnollisen ruskean värinen lahjapaperi, ja sehän on mitä mainioin pohja sun omille taiteiluille! Varustaudu tusseilla, liiduilla, tarroilla ja leimasimilla, vain sun ääretön mielikuvituksesi on rajana! Oon pari lahjaa elämäni aikana saanut juuri tällaiseen itsekoristeltuun paperiin käärittynä, ja vaikka ne paperit roskiin lopulta muiden mukana päätyvätkin, lämmittää tuo pieni ekstravaivannäkö ihan suunnattomasti mieltä!

18. Palaa lapsuutesi jouluihin: lue lempijoululastenkirjasi, katso kasa lasten joululeffoja, leiki lumessa, katsele vanhoja valokuvia ja nostalgisoi.

19. Leivo piparikaupunki. Paljon pieniä taloja, torneja ja mökkeröitä, puita ja autoja ja eläimiä ja paljon asukkaita. Koristelkaa niin monilla väreillä, mitä vaan on mahdollista, ja kaulitkaa oikein iso, ohut piparilevy, johon voitte kaikki muut osasenne kiinnittää. Tähän saa helposti uppoamaan vaikka koko päivän, parasta!

20. Lähde kaupungille laulamaan joululauluja kadunkulmaan. Kaverin kanssa ei jänskätä niin paljoa, ja vaikka tienestit eivät nousisikaan kolminumeroiksi, olette ainakin yhtä kokemusta ja hyvää tarinaa rikkaampia.

21. Vietä joululeffapäivä. Netflix pursuaa jos jonkinmoista jouluelokuvaa, ja telkkaristakin tulee aaton lähestyessä vaikka kuinka monta leffaa päivässä. Ja siis paras tapahan löytää uusia lemppareita on ihan rehellinen maratoonaus. Jos taas elokuvateatteriin mielit, niin jouluteemaisia uutuusleffoja on ainakin Joulumaa ja A Bad Moms Christmas!

22. Yllätä joku jouluisesti. Vie työpaikalle kasa pipareita kaikkien nautittavaksi, tarjoudu jonkin yhdistyksen varankerääjäksi kaupungille tai anna kaikille ystävillesi itsetehdyt joulukortit.

23. Hanki pieni joululahja ja anna se satunnaiselle vastaantulijalle, oli se sitten pieni lapsi, metroaseman katusoittaja tai kepin kanssa kävelevä vanhus. Levitä joulumieltä ainoastaan sen hyvän fiiliksen takia.

24. Vietä koko jouluaatto offline. Sammuta puhelin, siirrä kone syrjään ja elä hetkessä. Joulu on täällä.


Ja arvonnan säännöt ovat hyvin yksinkertaiset: jokainen joulukalenteriin jätetty kommentti osallistuu arvontaan. Yhdeltä kommentoijalta hyväksytään yksi kommentti per postaus, eli maksimissaan voit osallistua kahdelläkymmenelläkolmella arvalla! Voittaja julkistetaan jouluaaton postauksessa, joten silloin ei luonnollisesti enää voi osallistua. Muista jättää kommenttiisi esimerkiksi sähköpostiosoitteesi tai blogisi linkki, tai kommentoida nimellä, että mulla on voiton mahdollisesti osuessa kohdalle keinoni tavoittaa sut! Tätä mainospuhetta en tosiaan jokaisessa luukussa pidä, eli kannattaa tosiaan pistää tämä muistiin tulevienkin luukkujen varalle. Arvontaan osallistuvat tosiaan siis ainoastaan joulukalenterien luukkuihin jätetyt kommentit, eli muut postaukset ovat kokonaan tämän ulkopuolella. Pähkinänkuoressa siis kommentoimalla voit voittaa, muuta ei vaadita!

Hyvää virallisesti alkanutta joulunodotusta kaikille! Mikä ylläolevista puuhavinkeistä lähtee sulla toteutukseen?

Etkö malta odottaa huomiseen? Kurkkaa Snapchatin puolelta esimakua joulukalenterin toiseen luukkuun!


Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

55 kommenttia:

  1. Mä aion toteuttaa näistä ainakin 18,21 ja 24,joka on itseasiassa ollut mun perinne jo usean vuoden ajan!

    ja arvontaa varten vielä s-posti: jenny.k.jokinen@dnainternet.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on pakko myöntää että mulle tosta viimesestä varmaan tulisi aika iso haaste, jos sen tosissani päättäisin toteuttaa, vaikka tietenkin niinhän sen pitäisi olla!

      Poista
  2. Äää näistä tuli niin ihana ja jouluinen olo, aivan ihana postaus! *.* Tuon lumienkelin aion toteuttaa, koska en ole muistaakseni pitkään aikaan tehnyt enkeliä. Ja tohon arvontaan saat mut kiinni wapista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Ja siis lumienkelit on parhaita, suosittelen erittäin suurella lämmöllä! <3

      Poista
  3. Vien aina työpaikalle joulupipareita ja koristelen lahjapaketit. Mukavaa joulun odotusta!
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
  4. Oot kyllä keksiny niin hyviä ideoita, rakastan sun mielikuvitusta! Ja toi 24.päivän kohta on kyllä mun lemppari, näin sen kuuluisi mennä! Ja kuinka kiva idea tää sun arvonta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihan parasta kuulla! Voin sanoa että oli vaikea keksiä ensimmäistäkään kun tuntui että kaikki ideat oli käytetty viime vuonna, mutta oon kyllä itekin ihan ylpeä tästä listauksesta <3 ja niin todella pitäisi, saa vaan nähdä miten itse onnistun!

      Poista
  5. Voi miten paljon kivoja ideoita oot keksinyt! Ihanaa alkanutta joulukuuta! <3

    https://elisabet-teaandvanity.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. Kivoja ideoita! :)
    nannaliini10@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Oii miten kivoja ideoita! :) Itse kokeilen uutta jouluista reseptiä ja aion nauttia joulusta pitkästä aikaa! Mukana arvonnassa: Niina_93_2@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joulu on kyllä nauttimisen arvoista aikaa <3

      Poista
  8. Oi nyt tuli joulufiilis ja ihan huolella!
    Mä aion tehdä itse joulukalenterin, netflix maratonin ja koristella joulupaperia. Kiitos näistä :)

    valokuvakirja.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, eli onnistuin! Kuulostaa kyllä mainiolta :D

      Poista
  9. 17. Koristele itse lahjapaperi
    han.nystrom@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Ihania ideoita! :)
    laura.leppajarvi@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Mukana arvonnassa, kivoja ideoita!
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Ihanaihana postaus ♥ Yöllinen kävelyretki menee ehdottomasti toteutukseen, mutta todnäk vasta jouluaaton jälkeen kun matkustan maalle. Joululaulujen laulaminen kadunkulmassa kiinnostais kans, enää pitää vaan löytää kavereita jotka innostuis tosta myös :D

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis munkin pitää varmaan toteuttaa toi yöllinen metsälenkki, vaikka sitäkin varten varmaan pitää mennä äidin luo yöksi :D ja siis mene jos kiinnostaa, ois varmaan ihan mahtavaa!

      Poista
  13. Toi 16 kuullosti ihanalta joten sen toteutan. Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Ainakin numero 12, oon menossa joulutoreille kiertelemään :)

    souffi96@hotmail.com

    VastaaPoista
  15. Hihiih jei ihana postaus ja innolla ootan seuraavia luukkuja!
    Arvonnassa mukana myös!! :)

    millaviivamari@luukku.com

    VastaaPoista
  16. Ihana postaus! Tästä sai monta vinkkiä :)
    matsalikka@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Wau, tosi monipuolisesti olit keksiny kyllä ideoita tähän postaukseen! :) Innolla oottelen myös muita kalenterin luukkuja :)

    sofia.pelkonen@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäsit ja et oot messissä mukana!

      Poista
  18. Itsenäisyyspäivänä oon ainakin satavarmasti (hehheh) pukeutunut siniseen ja valkoiseen. Jotain juhlaan kuuluvaakin tekisi mieli leipoa. Joululeffamaratonin saatan viettää, jos ei aiemmin niin viimeistään aattoaamuna. Ja aattona tietenkin offline!

    fashionette.blogi(at)gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehheh I see what you did there:D kannattaa muuten kurkata mun viime vuoden joulukalenterista itsenäisyyspäivän kakku! Ja siis aattohan luonnollisesti kuluu telkkarin edessä, haha xD

      Poista
  19. kivoja ideoita :-) hyvää joulun odotusta! ansode@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Hyviä ideoita :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  21. 9. on paras :) On ihanaa lähtä lähimetsään pimeällä ja laittaa otsalamppu :)
    hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  22. Ihania vinkkejä! Ehdottomasti ainakin numero 24 tulisi kaikkien toteuttaa jouluaattona :)
    talviuninalle(at)gmail.com

    VastaaPoista
  23. Hauskoja vinkkejä! Voisin tehdä kaikkia lueteltuja! :)
    ellijapii@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Ihana idea tää, toteutukseen menee varmasti monikin näistä!

    anniina.kultamaa@gmail.com

    VastaaPoista
  25. joululeffapäivä :)
    mariaheinonen1@hotmail.com

    VastaaPoista
  26. Mukana. Pipareita leivon ja ehkäpä teen myös piparikaupungin.
    pirjo.seppala52 at gmail.com

    VastaaPoista
  27. 6-8, 11-12, 16, 18, 22 ainakin taitaa toteutua!
    Hyviä ideoita.
    Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  28. Ainakin numerot 4 ja 12. Hyvää joulunodotusta!
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  29. Ihania ideoita :) Meillä yritetään toteuttaa ainakin 2, 4, 12,15,16 ja 22. riiti81(AT)gmail.com

    VastaaPoista
  30. Upeita juttuja. Ensimmäisenä ajattelin yllättää työkaverit. Lumienkelin tekeminen täällä etelessäkin on viimein mahdollista:)
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  31. Tuo kohta 23. on mahtava, niin ihana ajatus! :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Ihania ideoita :) Ihmisten pitäisi muutenkin välillä pitää päiviä ilman elektroniikkaa :)

    jonnarawr@hotmail.fi

    VastaaPoista
  33. Nro 18 varmasti toteutuukin. Lapsen kanssa on kiva muistella omia jouluperinteitä :)
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  34. tuli ihana joulufiilis noista! :)


    sanni.tohmola@gmail.com

    VastaaPoista
  35. Yritän toteuttaa luukun 24 idean -onnistuukohan?

    ruusumuumi(at)gmail.com

    VastaaPoista
  36. Hyviä ja toteuttamiskelpoisia ideoita!
    tramp[@]netti.fi

    VastaaPoista
  37. Oooh aivan ihana toi päivä 23<3 Muutenkin ihanaa että sulta tulee joulukalenteri, ootan innolla! Ja jos satun voittamaan arvonnan, niin laita vaikka snäpissä viestiä haha :D

    VastaaPoista
  38. Ihana lista <3 Lämmintä joulunodotusta sinne!

    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  39. Niin ihania kuvia!! Ja tässä postauksessa oli monta hyvää vinkkiä :)

    aino.m.honkamaki@gmail.com

    VastaaPoista