perjantai 20. maaliskuuta 2020

NETFLIXIN PARHAAT

Edellinen sarjalempparipostaukseni täällä


Jos joskus voi puhua ikuisuuspostauksesta, niin nyt. Mulla on tämä postaus ollut mielen sopukoiden pohjassa ollut to do -listalla valehtelematta varmaan viisi vuotta, siitä asti kun nämä Netflix-suosikkipostaukset olivat pinnalla. Nyt lopulta totesin meidän kaikkien kotonalagailuajan massiivisesti lisäännyttyän, että now or never. Tähän olen siis koonnut kaikki mun lempparisarjat, joita Netflixistä katson, sekä muutamat ihan jees sarjat, joita olen ainakin aloitellut. Ootte varmaan nämä kaikki jo katsoneet läpi, en mä niin poikkeuksellinen sarjavinkkeineni ole. Ehkä voidaan yhdessä sitten hehkuttaa näitä ihania sarjoja!


Frendit

Siis pakkohan tämä lista on avata tällä. Mulla itse asiassa on kaikki kaudet myös DVD:llä, kun keräsin ne itselleni joskus 6 vuotta sitten ennen omaa Netflix-aikakauttani (ja jopa ennen, kuin Frendit edes tulivat kokonaisuudessaan Netflixiin, voitteko kuvitella aikaa, jolloin Frendejä ei ole ollut Netflixissä?). Ei tätä varmaan tarvitse perustella enempää. Sarja, jonka on katsonut läpi useammin kuin pystyy muistamaan. Sarja, jota katsoessa pystyy ärsyttämään kaveria lausumalla jokaisen repliikin puoli sekuntia etuajassa. Sarja, joka on legenda ihan omassa sarjassaan. Eipä mulla muuta tähän ole lisättävääkään, Frendit vaan on.

Ensisilmäyksellä (eli HIMYM)

Omalla tavallaan niin nerokas ja hauska ja hieno. Tää sarja saa mulla superbonuspisteet jatkuvuudesta ja yhteneväisyydestä. Vielä en ole kauhean montaa kertaa läpi katsonut, mutta vielä ehtii.


Moderni perhe

Siis tää on todellinen hyvän mielen sarja. Just sellainen sarja, jota tämä maailma kaipaa. Tätä katsoessa on niin ihana ajatella, että kaikki on oikeasti hyvin, että vaikka jakson aikana tapahtuisi mitä, lopuksi kaikki on hyvin. Tästä puuttuu lähes kokonaan kaikki ärsyttävät isot ihmissuhdedraamat, ja sarjaa katsoessa päädyn aina nauramaan ääneen. Siksi todellinen hyvän mielen sarja. Maailman suurin miinus vaan siitä, että yhdestoista ja viimeinen kausi ei ole vielä edes ilmestynyt kokonaisuudessaan, kymppikausi ei ole vielä tullut Netflixiin, ja kaiken lisäksi Netflix on mennyt poistamaan ensimmäiset neljä kautta. Nyyh.

Full House

Aloin katsoa tätä viime syksynä, ja rakastuin ihan täysin. Tätä on esitetty vuosina 1987-1995, eli se on ehtinyt jo loppua ennen mun syntymää. Silti sen raffista kasari-ysäritunnelmasta tulee mulle niin nostalgiset fiilikset, joihin on ihana sukeltaa. Tätä katsoessa myös tulee aina niin läpeensä onnellinen olo, etten kestä. Lisäksi musta tällainen perhesarja on ihan mahtava, jossa myös lapsihahmot ovat oikeasti keskiössä ja tasa-arvoisessa asemassa aikuispäähenkilöiden kanssa. 

Full Housesta on myös tehty vuonna 2016 alkanut spin off Fuller House, jossa esiintyy suurin osa alkuperäisen sarjan hahmoista ja näyttelijöistä. Samalle tasolle se ei tietenkään alkuperäisen kanssa yllä, mutta varsinkin sarjan edetessä rakastuin tähänkin. Fuller House on Netflix Original, ja viidennen eli viimeisen kauden toinen puolisko ilmestynee tässä lähiaikoina. Sitä odotellessa aloitinkin emosarjan toisen kierroksen.


Valehtelevat viettelijät (eli Pretty Little Liars)

Siirrytään komedioista draamaan. Aloin katsoa tätä ihan puoliläpällä neljä vuotta sitten, ja jäin saman tien koukkuun. Joo, tämä sarja on vähän teini ja tosi monimutkainen ja jopa kaukaa haettu, mutta samalla niin koukuttava ja tuottaa ihan omanlaisensa fiiliksen. Mä ahmin tätä aikanani ihan hurjalla syötöllä, ja sitten illalla pimeässä kodissa nukkumaanmennessä mua aina alkoi pelottaa, haha. Kolmatta kertaa olen jo tätä aloitellut alusta, ja tämän sarjan juonikuviot ovat kyllä kieltämättä välillä sen verran mielenkiintoisia, että useampi katselukerta on täysin perusteltuja, että pääsee oikeasti kärryille siitä, mitä onkaan tapahtunut. Suosittelen vahvasti antamaan tälle mahdollisuuden. Tämä onkin loppulistalta ainoa, jonka olen katsonut kokonaan läpi, seuraavat ovat jääneet toistaiseksi kesken syystä tai toisesta.

Riverdale

Ekan kauden ahmin muutamassa päivässä pari vuotta sitten, sen jälkeen vauhti on jämähtänyt sen verran, että olen edelleenkin kakkoskaudessa. Monet ovat puhuneet sarjan laadun epätasaisuudesta, mutta mulla välillä käy näin, että innostun jostain sarjasta ihan täysin ja sitten unohdan sen määräämättömän pitkäksi ajaksi. Kyllä mä tän pariin vielä palaan.

You

Tämän kanssa sama, yhdessä viikonlopussa katsottiin eka kausi loppuun, tokaa kautta aloittelin, mutta palasin sitten komedian pariin. En oikein tiedä mitä tästä ajatella, tää on ehdottomasti koukuttava mutta niin kiero ja ajoittain superällö. Mun on muutenkin tosi vaikea missään asettua pahisten puolelle, joka mulla muodostui ongelmaksi myös Breaking Badin kanssa (jonka ekan kauden katsoin Lontoossa ollessani ja jonka tahtoisin kyllä vielä joskus katsoa loppuun). Joku päivä mä kyllä vielä palaan tämänkin pariin.

13 syytä (eli 13 Reasons Why)

Tän sarjan kanssa mulla on käynyt aika lailla samalla tavalla. Katsoin ekan kauden Lontoossa asuessani: metromatkat olivat pitkiä ja netittömiä, ja tän sarjan pystyi Netflixissä lataamaan offline-tilassa katsottavaksi, joten tästä tuli mun metrovakkari. Myöhemmin jo kotiin palattuani ilmestyi toinen kausi, enkä vain ole saanut siitäkään katsottua muutamaa jaksoa enempää. Oon selkeästi huono muuten vaan katsomaan synkkiä sarjoja, vaikka ne mua kiinnostaisivatkin. Toistan taas itseäni, mutta someday!


Mitä sarjoja te tykkäätte katsoa? Mulla olisi listalla Netflixin ulkopuolelta vielä ainakin Rillit huurussa (tarkoitus olisi saada kaverilta DVD:t lainaan) ja HBO Nordicilta The Act (koska Patricia Arquette!) ja Chernobyl, jos sen joskus itselleni vielä lataan. Mullahan on myös Viaplay ja CMore käytössäni, mutta en mä osaa niitä selailla kun Netflix tuntuu niin omalta. Ja mä oon muutenkin sellainen tyyppi, joka ihan mielellään katsoo niitä samoja, hyväksi havaittuja sarjoja aina uudestaan läpi. Mutta ehdottomasti jos on hyviä vinkkejä etenkin komediasarjojen suhteen tarjota, niin vinkatkaa ihmeessä! Ja voidaan muutenkin heitellä ideoita hyvistä sarjoista, että saadaan kaikki tekemistä karanteenisimulaatioihimme. Ja muistakaa kurkata tuo edellinen sarjalistaukseni, kaikkia oon itse katsonut DVD:ltä mutta esim. House löytyy nykyään Viaplaysta!

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

6 kommenttia:

  1. Hei suosittelen kovasti Viaplayn puolelta the Good Doctor -sarjaa! Maanantaina tulee toinen kausi tästä sarjasta sinne. Lisäksi itselläni on Viaplayssa tällä hetkellä Bones-maraton käynnissä toista kuukautta putkeen...

    Ja lisäksi Netflixistä lemppareita on Good Girls, Sex Education, Atypical, Orange Is the New Black ja Chilling Adventures of Sabrina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vitsi mä en tiennytkään, että The Good Doctor on Viaplayssa! Oon nähnyt siitä klippejä Youtuben lääkärireaktiovideoissa ja vaikuttaa kyllä tosi mielenkiintoiselta sarjalta, pitää varmaan ottaa seuraavaksi kokeiluun. Kiitos tästä!

      Mun kohdalla OITNB ja Sabrina eivät ole oikein kolahtaneet, Sex Education ja Atypical ovat kyllä kiinnostelleet! Kiitti ihan mahtavasta vinkkikommentista 😍

      Poista
  2. Moderni perhe oli ihan eka sarja minkä katsoin Netflixistä ja oi että se on hyvä! Jospa nuo loputkin kaudet tulisivat Netflixiin, odotan innolla ♥ Riverdalessa oon menossa kolmannessa kaudessa ja se on kyllä tähän mennessä ollut ihan paras kausi. Saa nähdä yltääkö neljäs kausi samalle tasolle.
    Pretty little liarsista oon sun kans samaa mieltä. Ekana se vaikuttaa ihan teinisarjalta ja sitten siitä alkaa tulla tosi koukuttava ja outo :D
    13 syytä eka kausi oli hyvä ja se tuli katottua äkkiä loppuun, mutta toinen kausi on mullakin jäänyt kesken, vaikka yleensä katson kaiken aina loppuun. Ei jotenkin vaa napannut.
    Näiden lisäksi suosittelen Love is blind, The Circle, Rea(l)ove, Glee.
    Tän kommentin perusteella Netflix on kyllä yksi intohimo XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en alun perin tykännyt Modernista perheestä yhtään, mutta jossain vaiheessa enemmän katsottuani rakastuin ihan täysin! Ja ton Riverdalen pariin pitää kyllä palata, nyt ei vaan oo viime aikoina napannut ollenkaan kun silloin tällöin on tullut satunnaisia jaksoja katsottua. Gleestä en ole koskaan erityisemmin innostunut, vaikka se ihan mun tyylinen sarja oliskin. Love is Blind on ilmeisesti joku uusi hittisarja, pitäisköhän sitäkin jossain vaiheessa kokeilla! Ja hei Netflix on ihan paras :D

      Poista
  3. Hah, mä en oo kattonu sun listalta mitään muuta KU PLL ja joskus aloitin Riverdalen - mullakin sen katsominen on tosin hieman jäänyt. En oo ite kattonu Netflixiä varmaan vuoteen mutta Outlander ja Sense8 on sieltä ehottomat lempparit! Sen sijaan oon ahminu tässä viimesen 1,5 vuoden aikana kymmenisen thaimaalaista sarjaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha thaimaalaiset sarjat eivät kyllä kieltämättä ole ihan mulle tutuin genre :D Mut mahtavaa, jos palaat takaisin Netflixin pariin niin tästä saat monta vaihtoehtoa katsottavaksi!

      Poista