tiistai 1. joulukuuta 2020

24 talvista puuhaa joulun odotukseen | Joulukalenterin aloitus

Hyvää joulukuun ensimmäistä kaikki ihanat! Tänään startataan Pannariblogin joulukalenteri eli Pannarikalenteri jo kuudetta vuotta putkeen. Tänä vuonna toteutan joulukalenterin samalla hyväksi todetulla tavalla kuin viime vuonnakin, eli blogin ja Instagramin yhteistyöllä. Joulukalenterin pääpaino on siis Instagramissa, ja sinne julkaisen sisältöä joka päivä aattoon asti. Osa luukuista ilmestyy myös blogissa, eli tulen joulukuun aikana myös tänne höpisemään kaikesta ihanasta ja jouluisasta. Luvassa on joulufiilistelyä, reelsejä, videoita, diy-juttuja, joululauluja, ruokaa ja paljon kaikkea ihanaa! Nyt on siis hyvä aika viimeistään laittaa Instagramissa seurantaan @sannalovesfood (eli minä), jotta pysyt varmasti kärryillä tän joulukuun kalenterimeiningeistä.

Sekä vuonna 2016 että 2017 aloitin joulukalenterin listaamalla 24 talvista ja jouluista puuhaideaa. Nuo molemmat postaukset olivat todella luettuja ja tykättyjä, ja myös yksiä omia suosikkejani! Marraskuun viimeisenä päivänä lähdin selailemaan noita vanhoja listauksia ja totesin, että tämähän on nyt kyllä pakko tehdä jälleen uudestaan. Molempia listoja en läpi lukenut enkä tarkkaan muista, mitä tuolloin listasin, joten tässä uudessa listassa saattaa olla jonkin verran päällekkäisyyksiä. Kannattaa kuitenkin nuo vanhatkin listat tsekata, ihan mahtavia puuhavinkkejä vaikka itse sanonkin! Vuoden 2016 puuhavinkit löydät täältä, vuoden 2017 listauksen puolestaan täältä.

Tässä siis 24 jouluista ja talvista puuhavinkkiä. Näistä riittää yksi jokaiselle joulun odotuksen päivälle, mutta toimivat mahtavasti myös iloisena joululomairtautumisena. Ja hei, jos joistain näistä innostut ja lähdet toteuttamaan, tule ihmeessä kertomaan mulle tunnelmia!

1. Ärsyttääkö, kun joulukalenterista saa avata vain yhden luukun päivässä? Pitäkää kaverin kanssa (vaikka virtuaalinen) joulukalenteritestauspäivä. Ostakaa monta joulukalenteria (mieluiten herkullisia sellaisia), avatkaa kaikki luukut ja antakaa jokaiselle kalenterille kouluarvosana. Paras kalenteri voittakoon!

2. Tee itse joulukuusen koriste. Tähän tulossa myöhemmin joulukalenterissa vinkkejä!

3. Tee itse joulukranssi oveen tai vaikka seinälle! Kaupoissa myydään hienoja tekohavuja, jotka sopivat mainiosti tähän tarkoitukseen. Hardcore jouluilija lähtee kuitenkin (mahdollisuuksien mukaan) lähimetsään etsimään oikeita havuja askarteluhetkeään varten.

4. Kokkaa jotain jouluisaa ensimmäistä kertaa. Nyt on aika ensimmäistä kertaa tehdä oma piparitaikina, keittää oma riisipuuro tai vaikka kehittää täysin uusi joulutorttumaku. Jos nämä kaikki ovat jo vanhaa tuttua kauraa, taivas on luonnollisesti rajana.

5. Kehitä täysin oma joulutanssikoreografiasi, kuvaa se ja jaa esimerkiksi Instagramissa tai Tiktokissa. Mä en itse siis käytä Tiktokia, mutta kai ymmärtääkseni tällainen sisältö sinne sopisi? #boomer

6. Ah, ihana itsenäisyyspäivä, vuoden virallinen Suomi-hypepäivä! Tee pitkä kävelylenkki ja laske kaikki matkalla näkemäsi Suomen liput tai kynttiläparit ikkunoissa. Illalla sopii herkutella mitä tahansa, jonka voi koristella Suomen lipuilla. Aiempina vuosina olen itse kokeillut niin juustokakkua kuin muffinsejakin, mitäköhän tänä vuonna keksisi. Juustolautanen, jossa juustot on Suomen lipun valkoista ja hillot ja hedelmät siniristi?

7. Piirrä itse värityskirja.

8. Suomalaisen musiikin päivä! Tähän päivään sopii mainiosti puuha, mitä harrastettiin iskän kanssa, kun olin pienempi. Laittakaa satunnainen Suomi-soittolista (tai radiokanava siihen aikaan, kun kukaan ei hölötä vaan tulee vain musiikkia, harrastaako radiot sitä enää?) pyörimään ja ottakaa kisa, kuka tunnistaa aina uuden biisin ensimmäisenä. Yksi piste oikeasta esittäjästä ja toinen biisin nimestä, nopein luonnollisesti voittaa. Halutessaan voi lisätä aikarajan, että jompikumpi tai molemmat pitää nimetä intron aikana ennen laulun alkua.

9. Ehkä yksi kotoisimmista talvipäivän puuhista on palapelien kasaaminen! Onko 1000 palaa jo liian kunnianhimoinen tavoite?

10. Lue kirja päivässä. Mä en ole tässä koskaan onnistunut ihan oikeiden romaanien kanssa, olen lukenut Viisasten kiven joskus vuorokauden sisään mutten koskaan koko kirjaa yhden päivän aikana. Tänä jouluna voisi yrittää! Tässä tietenkin kannattaa huomioida kirjan paksuus ja vaativuus, Sinuhe egyptiläinen tai Anna Karenina eivät välttämättä juuri tähän haasteeseen sovellu.

11. Siivoa, karsi ja järjestä kaapit. Tämä voi tuntua puuduttavalta urakalta, mutta mä ainakin todella innostun, kun vaan pääsen vauhtiin. Joululaulut vaan taustalle pyörimään ja päivä kuluu kuin vilauksessa!

12. Piirrä omakuva – niin realistinen tai karrikoitu kuin vain haluat!

13. Neulo villasukat, lapaset, pipo tai kaulaliina, ihan mikä vain tuntuu hyvältä. Lopputuloksen voi ottaa käyttöön omaksi iloksi, pistää pukinkonttiin tai unohtaa kaapin perälle, prosessi saattaa olla se hauskin osuus.

14. Ilahduta lähimmäisiäsi. Sano jotain kaunista ja mieltä lämmittävää, yllätä huomioivalla teolla tai tee spontaani palvelus. Tämän voi toteuttaa niin kasvotusten omalle perheenjäsenelle kuin vaikka somessa omalle suosikkivaikuttajallesi. Paras fiilis on tuoda hymy jonkun toisen kasvoille.

15. Kokeile valomaalausta. Tähän tarvitsee pimeän tilan, jonkun valonlähteen ja kameran, jonka suljinaikaa voi säätää. Mun yritykset eivät ole koskaan olleet erityisen menestyneitä, mutta sehän vaatii vaan lisää treeniä.

16. Kaupoissa on noin miljoonaa eri glögilajia eikä niistä oikeasti tiedä, mikä maistuu hyvältä ja mikä ei, joten itse ainakin päädyn yleensä ottamaan vain halvinta. Joulunodotukseen sopiikin mainiosti glögimakutesti! Ostoskori täyteen eri glögejä ja maistelemaan. Jos päädyt toteuttamaan tämän, kerrothan mullekin lopputuloksen! Ja siis, makutestejähän voi suorittaa oikeastaan ihan minkä tahansa herkun suhteen. Vain taivas on rajana!

17. Yksi mun lemppariasia on valokuvat, etenkin fyysiset sellaiset! Nyt onkin mainio hetki käydä läpi (todennäköisesti aika melkoisiksi paisuneet) valokuva-arkistot kännykän ja tietokoneen sopukoista, ehkä vähän karsia huonoja ja turhia otoksia, ja tilata ne kaikista parhaat ja muistorikkaimmat paperikuvina. Tähän saa kyllä aikaa kulumaan!

18. Leffamaraton. Miltä kuulostaa kuusi joululeffaa putkeen tai vaikka kaikki kahdeksan Potteria? Mukava pesä telkkarin eteen ja herkut kuntoon, ja ei kun tapittamaan!

19. Vietä koko päivä ulkona! Tai vähintään päivän valoisa osa. Laita lämpimät vaatteet päälle, pakkaa eväät mukaan ja lähde seikkailemaan luontoon tai vaikka luistelemaan. Miettikää, miten ihana onkaan mennä nukkumaan raikkaan talviulkoilupäivän jälkeen.

20. Tee koko perheestäsi ja lähipiiristäsi piparijoukko. Leivo ja koristele jokaista läheistäsi kuvastava pipari. Tähän voi käyttää niin ihmis-, sydän- kuin vaikka possumuottejakin! Ja tietenkin lopputuloksista voi lähettää kuvat asianomaisille ja saada hyvät naurut yhdessä.

21. Lähetä joulukortit läheisille. Tänä vuonna moni joutuu viettämään joulua erossa rakkaista ihmisistä. Joulukortti on kuitenkin ihan mahtava tapa muistaa jokaista rakasta ihmistä, oli se sitten itse tehty tai kaupasta ostettu. Jos lähetät kortteja postissa, muista lähettää ne hyvissä ajoin! Postin sivuilta pääset helposti tarkistamaan, milloin kortin tulee olla tiputettuna laatikkoon, jotta se (todennäköisesti) ehtii ajoissa perille.

22. Vietä koko päivä yökkäreissä. Miettikää, miten paljon aikaa säästyy kaikkeen muuhun loikoiluun ja laiskotteluun, kun ei tarvitse edes vaatteita vaihtaa!

23. Etkö pääse näkemään läheistäsi tänä jouluna tautitilanteen vuoksi, mutta hän asuu kuitenkin lähistöllä? Käy jättämässä joululahja oven taakse tai postilaatikkoon. 

24. Katso kaikki joulun klassikot televisiosta putkeen! Kuuma linja, molemmat Lumiukot, Joulupukki ja noitarumpu (tätä meillä odotetaan oikein erityisen innoissaan!) ja ehkä se joulurauhan julistuskin. Illalla voi syventyä lohi- tai kinkkuleivän ja joulutorttujen kanssa katsomaan jotain tosi iloista hömppäelokuvaa.

Mitä sä haluat nähdä Pannarikalenterissa tänä vuonna? Jätä kommentti alas, ja muista laittaa Instagram seurantaan, ettet missaa yhtään luukkua. Hyvää joulukuuta kaikki ♥️

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

4 kommenttia:

  1. Miten ihana tuo christmas-teksti näissä kuvissa, luultavasti oot saanu hetken taiteilla tuon kanssa! *.* Miten kivoja tekemisideoita! Mä haluaisin nähdä joulukalenterissasi jonkin jouluisen reseptin :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo, ihan pieni hetki meni ja valot meinasivat loppua kesken, mut ihana että tykkäät 😍 Ja hei mahtava kuulla, pistetään korvan taa!

      Poista
  2. Tosi kivoja ideoita! Taidan joululomalla näiden vinkkien inspiroimana ainakin ulkoilla pitkän kaavan mukaan, järjestellä kaappeja ja tilata fyysisiä kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kuulostaa kyllä tosi ihanalta suunnitelmalta :)

      Poista