sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Joulu 101: Jouluruokien kolme askelta | PANNARIKALENTERI 2018 LUUKKU 9


Erä yksi. Aloita joulumoodiin virallisesti virittäytyminen leipomalla muutama pellillinen pipareita. Sulla saattaa tässä vaiheessa olla korkeat, ruusunpunaiset odotukset kodin lempeästi täyttävästä pehmeästä piparintuoksusta ja kauniista tonttu-ukosta ja -akasta täydellisellä koostumuksella. Mä olen tässä kuitenkin pudottamalla sut kertaheitolla takaisin maan pinnalle: ensimmäiset piparit aina, siis aina, palavat. Se on luonnonlaki siinä missä omenan putoaminen ja minkä tahansa hauskan ja erikoisen tapahtumisen loppuminen samalla sekunnilla, kun kaivat kameran esiin, eikä sen eteen voi tehdä mitään, vaikka kuinka yrittäisi ja toivoisi ja tsemppaisi. Piparit palavat, asunto löyhkää, ja pipariukolta puuttuu toinen jalka tai pää on vähintään äärimmäisen epämuodostunut.

Erä kaksi. Okei, selvisit ensimmäisestä piparikoitoksesta. Luulet oppineesi edelliskerrasta ja onnesi kohentuneen, ja päätät astua seuraavaan haasteeseen, piparkakkutalon rakentamiseen. Puoli tuntia myöhemmin löydät itsesi epätoivoisesti pitämässä seiniä pystyssä kaivaten kolmatta tai neljättä käsivartta kiroten sitä, miten tarkasta mittaamisesta huolimatta mitkään palaset eivät sovi yhteen, ja sisustamassa keittiötäsi kauniisti juhlakautta varten sokerikuorrutteella ja strösseleillä. Etkö usko? Todistusaineisto A: mun ja Lindan viimevuotinen piparkakkuhaaste. Mulla on edelleen sokerikuorrutetta mun verhoissa.

Erä kolme. Tässä vaiheessa olet vasta polviin asti vedessä, ja sulla on mahdollisuus vielä perääntyä. Niinpä mä tarjoan sulle kaksi vaihtoehtoa. Voit edelleen yrittää rämpiä pyhien läpi pöydän täydeltä itse loihtimiasi herkkuja. Todennäköisyys on suuri, että käry ei lähde kokonaan ennen ystävänpäivää, onnistut sekoittamaan suolan ja sokerin tai hukuttamaan rosollin etikkaan, sytytät mahdollisesti koko asunnon tuleen tai ainakin päädyt niin lähelle hermoromahduksen parrasta, ettet enää oikeasti tiedä, kummalla puolella olet. Vaihtoehtoisesti voit kauniisti sanottuna haistattaa vitut kodinhengettäryydelle ja ostaa kaiken valmiina kaupasta. Keittiösi kiittää, mielenterveytesi kiittää, maussa ei huomaa eroa ja ehdit nukkua rauhassa kolmen tunnin päikkärit. Win!


Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti