lauantai 1. joulukuuta 2018

Joulu 101: Joulufiiliksen alkeet | PANNARIKALENTERI 2018 LUUKKU 1


Joulukuu on täällä, ja nyt viimeistään on aika virittäytyä joulumoodiin. Oletko yrittänyt, eikä onnistu? Ei hätää, tämä postaus on juuri sinulle! Näitä neuvoja noudattamalla joulufiilis on taattu ja olet tuossa tuokiossa kadunkulmassa kulkusten kanssa Sikaa hoilaamassa tai vähintään tyhjentämässä lähi-Alepan piparihyllyä.


Vaihe 1: Ripusta jouluvalot. Jouluvalot ovat ensimmäinen askel jouluun asennoitumiseen. Mulla oli valot valmiina jo roikkumassa viime vuoden jäljiltä, koska ne toimivat joka tapauksessa sisustuksessa ihan kivasti. Syys-lokakuun vaihteessa vaihdoin niihin patterit, ja saman tien syttyi joulufiilis, kun nukkumaan mennessä ei ollutkaan täysin pimeää. Tietenkin yksi valosarja tai ikkunassa roikkuva tähti riittää alkuun, mutta more is more, eikö? Vilkkuvat valoketjut, keinokuuset ja laulavat joulupukit, kyntteliköt ja tuikkukipot, Happy Xmas -tekstillä varustetut valokyltit ja säihkyvät silmälasien sangat - valikoima on loputon!

Vaihe 2: Laita joululaulut soimaan. Jokaisella on oma joululaulumakunsa, mutta suosittelen aloittamaan niistä itselle kaikista jouluisimmista. Vaikka mä preferaan kaiken yli Raskasta joulua -tuotantoa, mulle joulufiilis tulee heti jenkkityylisistä pianoballadeista. Ensimmäinen joululaulu tänä vuonna joulufiiliksen sytyttelyssä olikin mulla Sam Smithin Have Yourself A Merry Little Christmas, ihana! Myös Jouluradio on erittäin hyvä vaihtoehto. Tässäkin voi käyttää luovuuttaan, ja Raskasta joulua -tyyliin sekoitella joululauluja yhteen! Oletko kokeillut, miltä kuulostaisi mash up Nisse-polkasta ja Sylvian joululaulusta? Mun Spotify-joululaulusoittolistan löydät tästä linkistä.

Vaihe 3: Kanelia joka paikkaan. Kaneli tekee mistä tahansa jouluista. Kanelia on helppo ripotella puuroon, kaakaoon, jogurttiin tai vaikka leivän päälle, jos tahtoo oikein extreme olla. Intialaisiin ruokiin kuuluu luonnostaan kaneli ja kardemumma, ja vähintään kaneliarominen tuoksukynttilä levittää tuoksua kämppään. Yksi kynttilä ikkunalaudalle, toinen kirjahyllyn päälle ja kolmas vessanpöntön luo. Too much? Siirrytään seuraavaan.

Vaihe 4: Ujuta punaista joka paikkaan. Oli ne sitten kirkkaanpunaiset sukat, huulipuna tai uudet sohvatyynyn päälliset, on tämä hyvä keino melkein huomaamatta valmistautua lähestyvään juhlakauteen. Vielä pienempiä askelia on esimerkiksi punaisen kynän käyttö kalenterin koristeluun tai punaisen vaihtaminen kultaan. Jos överiksi haluaa vetää, voi kaikki kodin tekstiilit lakanoista mattoon ja vessapaperiin (lasketaanko vessapaperi tekstiiliksi? ei varmaan) vaihtaa joulun värisiin ja rumimmat jouluneuleet kaivaa kaapista ja ottaa osaksi arkipukeutumista heti joulukuun ensimmäisenä.

Vaihe 5: Toista edellisiä vaiheita uudestaan ja uudestaan läpi joulukuun, ja houkuttele lähipiirisi mukaan. Paras tapa itse oppia on opettaa jotain toista, ja paras tapa päästä itse joulutunnelmaan on jakaa sitä eteenpäin! Jos muut eivät ihan heti lähde messiin, ripottele kanelia heidän aamukahviinsa ja kuiskuttele Kulkusten sanoja heidän korvaan, kyllä he lopulta taipuvat!


Haha, ja näin potkaistiin taas tämän vuoden joulukalenteri käyntiin. Joulufiiliksillä jatketaan luonnollisesti taas heti huomisaamuna, ja toisessa luukussa käynnistetään muun muassa tämän vuoden jouluarvonta! Vielä en enempää paljasta siitä, mutta vinkkinä sanon, että käytännön tasolla mennään aika samalla kaavalla kuin viime vuonna, jos joku teistä haluaa jo valmiiksi virittäytyä tunnelmaan. Huomiseen tyypit, ja jei joulukuu ja joulukalenteri ja joulu! ♥️

Mikä saa sut joulufiilikselle?

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

8 kommenttia:

  1. Näistä tulee taatusti joulufiilis! Myös joulun tuoksuisista kynttilöistä sekä piparkakkutaikinasta tulee ehdottomasti jouluinen olo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No noilla on kyllä vaikea mennä metsään :D

      Poista
  2. Ihanan jouluinen postaus ja hyviä vinkkejä! Mä tykkään kuunnella erityisesti Suvi Teräsniskan joululauluja. Mut saa joulufiilikselle oikeastaan kaikki, ainakin nämä sun mainitsemat. Ihanaa, että toteutat tällaisen joulukalenterin <3

    VastaaPoista
  3. Ihanasti kirjoitettu postaus! Täällä on kaikki vaiheet jo kovassa käytössä. Tunnelmavalot ja kanelin tunkeminen joka paikkaan alkoi jo syksyllä, ja nyt oon päässyt jo pukemaan mun joulupaitaakin parina päivänä ^_^ Ihanaa joulukuun ekaa!

    ♥: Linda / Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiitos! <3 Ei kyllä yllätä, että oot jo kovaa vauhtia jouluamassa :D samoin sulle <3

      Poista
  4. Siis Michael Bublé soimaan ja joulufiilis on taattu! <3 Pakko kaivaa mun jouluneule kaapista ja laittaa se heti päälle! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tulee Michael Bublésta heti automaattisesti joulufiilis! En muutenkaan tiiä, oonko siltä kuullu koskaan muita kuin joululauluja haha :D

      Poista