perjantai 21. joulukuuta 2018

24 x parasta joulussa | PANNARIKALENTERI 2018 LUUKKU 21


1. Ruoka. Jouluruoka on vaan niin ihanaa, kerrankin pöytä täynnä montaa eri lajiketta ja kaikki on niin hyvää! Juju jouluruoassa kuitenkin on se, että mitään varaslähtöjä ei oteta, eikä lanttulaatikoita lähdetä leipomaan keskikesällä. Mua ei saa Ikean joulubuffettiin Lucian-päivänä vaikka olisi kuinka hyvää ja edullista, sillä jouluruoka kuuluu vasta siihen aattoon.

2. Lahjojen suunnittelu ja antaminen. Musta on ihana miettiä, mitä kenellekin voisi antaa  lahjaksi, vielä ihanampaa löytää juuri se täydellinen lahja, ja ihan parasta nähdä ilo toisen naamalla, kun hänelle paljastuu tuo ajatuksella valittu lahja.

3. Joululaulut. Siis maailmassa on paljon ihan mahtavia joululauluja, ja siksi niitä on enemmän kuin ok kuunnella vuorokauden ympäri pari kuukautta putkeen, ennen kuin ne taas unohdetaan pitkäksi aikaa. Mun tämän vuoden joululaululempparilistaus löytyy täältä!

4. Joululeffat. Mun lemppari on Mutta mitä tapahtui joulupukille (ykkönen ja kakkonen), mutta tänä vuonna meinaan kyllä katsoa muutaman kivikovan klassikon, joita kaikki aina hehkuttaa mutta joita en itse ole koskaan nähnyt, ainakaan kokonaan!

5. Jouluvalot. Mikään ei herätä joulufiilistä niin hyvin, kuin ikkunassa roikkuvat jouluvalot. Jouluvalot on vaan paras asia ikinä, ja niitä saisi mun puolesta olla ihan hyvin maaliskuulle saakka.


6. Graavilohi.

7. Kylmäsavulohi.

8. Kaikki kalaruoat. Paitsi silli ja lipeäkala, hyi.

9. Imelletty perunalaatikko.

10. Lanttulaatikko.

11. Kalkkunaa, porkkanalaatikkoa ja hummusta samalla haarukallisella.

12. Uunituoreet joulutortut.

13. Juustot! Meillä ei yleensä ole juustoja jouluna, mutta tänä vuonna voisi olla. Sanoinko jo, että mä rakastan ruokaa?

14. Kuuma glögi. Glögi ei ole ruokaa!

15. Joulukyläilyt. Meillä on tiedossa kaksi kyläreissua ensi viikonloppuna, ja musta on ihanaa päästä etukäteen viettämään joulua vähän eri porukoissakin! Kyläilyt jatkuvat vielä välipäivinäkin, ihanaa 3

16. Lumiukko sekä Joulupukki ja noitarumpu. Nämä ovat vaan klassikoita, ja vaikka jälkimmäisestäkin menee melkein repliikitkin ulkoa, kuuluvat nämä jouluun. Mulla on myös mun joulusoittolistalla sekä alkuperäinen Walking in the Air että Joulupukin töissä, joten näitä molempia ohjelmia on saanut fiilistellä jo jonkin aikaa. Mutta samalla tavalla kuin jouluruoankin suhteen, ei näitä katsota muuten kuin aattona suoraan telkkarista, se on vaan se juttu.

17. Suklaa. Suklaa ei sinänsä ole (mulle ainakaan) varsinaisesti joulujuttu. Mun lähipiiri kuitenkin tuntee mut sen verran hyvin, että aina synttäreinä ja jouluna saan ainakin sen yhden paketin Geishaa. Geisha on vaan ihanaa, ja kyllä se ehkä vähän "hienommalla" suklaalla herkuttelu vaan kuuluu jouluun.


18. Ulkoilu raikkaassa talvi-ilmassa. Joo, tää on aina vähän kyseenalaista, mutta on se vaan ihanaa käydä lumisilla pakkaskävelyillä ihan rauhassa. Tähän vaan vaaditaan se lumi ja pakkanen!

19. Bloggailu. Mä olen aina sanonut, että mulla paras bloggailubuugi on joulun jälkeen, kun joulukalenterin myötä on päässyt hyvin vauhtiin, on aikaa postailla, ja vain taivas on rajana ideoida erilaisia postauksia. Mulla on jo monta kutkuttavaa ideaa, enkä malta odottaa, että pääsen ne teillekin jakamaan!

20. Lukeminen. Mulla on monta kivaa kirjaa lukulistalla joululoman ajaksi, ja tarkoitus olisi ihan rauhassa saada muutamakin teos koluttua läpi, kun kerrankin ehtii!

21. Candy Crush Saga. Mä pelasin yhtenä jouluna ihan sikana Candy Crushia (oisinko sen silloin jopa ladannut), ja siksi siitä tulee aina jollain tavalla joulufiilis. Nyt mä latasin sen uudestaan taas muutama viikko sitten, ja hieman on aikaa tullut jälleen sen parissa vietettyä... haha!

22. Aikaa tehdä kaikkea. Hyvin moni tämän listan kohdista liittyy siihen, että jouluna ja joululomalla on aikaa vaan olla ja tehdä kaikkia niitä juttuja, joita ei koskaan tunnu kerkeävän.

23. Yhdessäolo. Voidaan epätoivoisesti paistella laatikoita tai köllötellä telkkarin ääressä, mutta ainakin vietetään aikaa yhdessä.

24. Rauhoittuminen ja rentoutuminen. Aattoon päättyy kaikki kiire ja hoppu. Ei tarvitse enää hermoilla joulun järjestämisestä, lahjoista tai joulukalenterista, vaan voi vaan olla ihan rauhassa.

Mikä sun mielestä on parasta joulussa?

Liity lukijaksi tästä!
Seuraa Facebookissa, Instagramissa (sannalovesfood), vlogi-YouTubessamusa-YouTubessa ja Snapchatissa (sannapannari)

6 kommenttia:

 1. Tunnelma on ehdottomasti parasta.
  pirjo.seppala52 at gmail.com

  VastaaPoista
 2. Laatikot on parasta jouluruokaa! Glögiä oon juonu tänä joulukuuna harmillisen vähän, täytyy korjata asia heti kunhan pääsen kotiin vanhempieni luokse :) Parhaat jutut joulussa tulikin jo oikeastaan tässä sun listassa kaikki listattua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tainnut juoda tänä vuonna vasta yhden glögikupillisen, kääk! Munkin pitää siis tsempata asiassa :D

   Poista
 3. Hahhah täällä yks joka kans rakastaa ruokaa. Ja lista menee aika samalla linjalla ku sunkin :D Tosin kalkkunaa en oo ikinä syönyt jouluna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei kalkkuna kuulu perinteisesti joulupöytään, mutta joskus kylässä on ollut, ja toi kombo on kyllä ihan pettämätön! Ruoka on ihan parasta <3

   Poista